«Ράγισε καρδιές» η Σία Κοσιώνη με την ανάρτησή της για τον Μίκη Θεοδωράκη

«Βαθιά υπόκλιση»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Ράγισε καρδιές» η Σία Κοσιώνη με την ανάρτησή της για τον Μίκη Θεοδωράκη

Το δικό της «αντίο» θέλησε να πει με μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Σία Κοσιώνη, στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος όπως έγινε γνωστό πριν λίγο, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης (2/9) σε ηλικία 96 ετών.

Η Σία Κοσιώνη με ένα λιτό μήνυμα αποχαιρέτησε με τη σειρά της τον τεράστιο μουσικό που σημάδεψε με το έργο του την σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Ο θάνατός του, σκόρπισε τη θλίψη σε χιλιάδες Έλληνες και γι΄αυτό το λόγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

Η ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

«Βαθιά υπόκλιση από όλη την Ελλάδα. Σήμερα, χθες και αύριο… Ευχαριστούμε», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής της η Σία Κοσιώνη.

Το συγκινητικό μήνυμα του Γιάννη Μπέζου για τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε όλα, είπε πως «η πρώτη προσωπική μας γνωριμία έγινε το 1995 σε μια γιορτή στο Παναθηναϊκό στάδιο για τα 70 χρόνια του. Μια πάρα πολύ μεγάλη συναυλία την οποία παρουσιάσαμε μαζί με τη Μάρω Κοντού και τον τον Γιώργο Κιμούλη. Μετά είχαμε πολλές συνεργασίες, κάναμε και μια δισκογραφική απόπειρα με τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Κάναμε την ζωή του στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου τον υποδύθηκα εγώ to 2000. Είχαμε πολλές συμμετοχές και συνεργασίες στο Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο, μεγάλες στιγμές»

«Μιλάμε για μια απώλεια ουσιαστική και βεβαίως μιλάμε για ένα κλείσιμο μιας πολύ μεγάλης εποχής. Ήταν ο τελευταίος επιζών από μία γενιά η οποία προσέφερε πάρα πολλά στον τόπο και δεν έχουν αποδημηθεί ακόμα δεόντωw. Δεν έχουμε δηλαδή ακόμα καταλάβει τι ακριβώς προσέφεραν αυτοί οι άνθρωποι, ελπίζω κάποτε να το καταλάβουμε. Είναι μεγάλη απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη και δεν το καταλαβαίνουμε. Νομίζουμε ότι έφυγε ένας άνθρωπος ο οποίος ανακατευόταν απλά με την πολιτική ή έκανε κάποιες συναυλίες. Το έργο του το εμπεριέχουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Έτσι κάνουν οι μεγάλοι δημιουργοί, προπορεύονται της εποχής του».