H συγκινητική ανάρτηση της Χριστίνας Μπόμπα για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Τι έγραψε;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
H συγκινητική ανάρτηση της Χριστίνας Μπόμπα για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Και η Χριστίνα Μπόμπα θέλησε να πει το δικό της "αντίο" στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών από ανακοπή καρδιάς. Με την ανάρτηση της κόρης του Μαργαρίτας, ακολούθησαν και άλλα γνωστά πρόσωπα τα οποία συγκίνησαν.

Η σύζυγος του Σάκη Τανιμανίδη που χθες 1/9 γιόρτασε την επέτειο του γάμο τους, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δημοσίευσε μια φωτογραφία του και έγραψε μερικά πολύ συγκινητικά λόγια.

Αυτή είναι η ανάρτηση της Μπόμπα για τον Θεοδωράκη

«Μίκης Θεοδωράκης: Ένας άνθρωπος που δεν θα πεθάνει ποτε! Θα ζει πάντα μέσα από τα τραγούδια του! Πόσο τυχερή η χώρα μας που υπήρξες! Καλό Ταξίδι», έγραψε χαρακτηριστικά.

H συγκινητική ανάρτηση της Χριστίνας Μπόμπα για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Αυτή ήταν η γυναίκα της ζωής του Μίκη Θεοδωράκη

Ο τεράστιος μουσικός μοιράστηκε ολόκληρη τη ζωή του με μία μόνο γυναίκα, τον μεγάλο του έρωτα, τη Μυρτώ Αλτινόγλου. Ο ίδιος σπάνια μιλούσε δημόσια για την προσωπική του ζωή και είχε επιλέξει να κρατήσει την οικογένειά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η κόρη τους, Μαργαρίτα, λίγες ώρες πριν αφήσει ο πατέρας της την τελευταία του πνοή, θέλησε να του κάνει μία ιδιαίτερη αφιέρωση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Μυρτώ Αλτίνογλου Μίκης Θεοδωράκης

Ο Μίκης Θεοδωράκης αφιέρωσε μία σειρά από τραγούδια στην αγαπημένη του, ενώ σύμφωνα με τις διηγήσεις, ο πατέρας της Μυρτώς δεν ενθουσιάστηκε όταν έμαθε τι συμβαίνει μεταξύ τους.

Μίκης Θεοδωράκης σύζυγος

Η Μυρτώ Αλτίνογλου γεννήθηκε το 1927. Ο προσωπικός φίλος του Μίκη Θεοδωράκη, Βύρων Σάμιος, έχει περιγράψει ως εξής τη γνωριμία του με τον μουσικοσυνθέτη, έξω από το σπίτι της Μυρτώς στη Νέα Σμύρνη το φθινόπωρο του 1943, στη διάρκεια της Κατοχής:

«Προχωρημένο απόγευμα. Σε λίγο η παρέα θα ‘πρεπε να κλειστεί στα σπίτια της. […] Όταν έφτασα συζητούσαν για το τι θα γίνει με το πανεπιστήμιο, αν θα μας δεχτεί χωρίς ή με εξετάσεις. Πλησιάζω τη Μυρτώ, δίπλα της υπάρχει μια καινούρια παρουσία, ένα ψηλό, λεπτό αγόρι με πλούσια σγουρά μαλλιά. […] Ο ψηλός με χαιρετά. Η παρουσία του φίλου πρέπει να ερευνηθεί, γι’ αυτό και τον ρωτώ:

“Και συ για την Ιατρική;”. “Όχι”, μου απαντά και συνεχίζει: “Ο πατέρας μου θέλει να μπω στη Νομική, εγώ όμως σκοπεύω να ασχοληθώ με τη μουσική”. Το είπε με κοφτό, αποφασιστικό τόνο που δήλωνε την αμετάκλητη απόφασή του, κι άσε τον πατέρα του να λέει, παρόλο που ο Μίκης τον υπεραγαπούσε τον Γιώργο Θεοδωράκη».

Πηγή φωτογραφιών: mikistheodorakis.gr