Μίκης Θεοδωράκης: Διαφωνίες για τον τόπο ταφής του

Αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής το που θα ταφεί ο κορυφαίος συνθέτης

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μίκης Θεοδωράκης: Διαφωνίες για τον τόπο ταφής του

Άγνωστο παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα το πού θα γίνει η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη. Ο κορυφαίος συνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής (2/9) σε ηλικία 96 ετών και σκόρπισε θλίψη στο Πανελλήνιο.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις μέρες και στη συνέχεια θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, λίγο καιρό πριν τον θάνατό του είχε δώσει οδηγίες για την ταφή του και είχε ζητήσει να τον θάψουν στον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά.

Τι συμβαίνει με την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας On Time, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, επιθυμεί να θάψει τον πολυαγαπημένο πατέρα της στο Βραχάτι Κορινθίας, κοντά στο εξοχικό τους σπίτι, όπου περνάει και το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της.

Η ίδια βέβαια μιλώντας στο protothema.gr, είπε: «Θα σεβαστώ κάθε επιθυμία που μου είχε εκφράσει ο πατέρας μου σχετικά με την ταφή του, θα κάνω όλα όσα μου είχε πει να κάνω». Παρά την συγκεκριμένη δήλωσή της, απέφυγε να πει πού ακριβώς θα γίνει η κηδεία του συνθέτη.

Πλήθος κόσμου έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Πέμπτης (2/9) ο Μίκης Θεοδωράκης. Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της οικογένειάς του, φίλοι και συγγενείς του συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και να αφήσουν ένα λουλούδι για τον σπουδαίο μουσικό.

Ανάμεσά τους, η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία μάλιστα, με δάκρυα στα μάτια έκανε δηλώσεις για τον αγαπημένο της πατέρα στις κάμερες.

Το «παρών» έδωσαν και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο Γιώργος Ντάλαρας μαζί με τη σύζυγό του.

Μίκης Θεοδωράκης Γιώργος ΝταλάραςΜίκης Θεοδωράκης θάνατοςΜαργαρίτα Θεοδωράκη γιοςΜίκης Θεοδωράκης σπίτι