Mad Clip: Αυτά είναι τα τρία σημεία που έχει επικεντρωθεί η έρευνα της αστυνομίας για το τροχαίο του

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Mad Clip: Αυτά είναι τα τρία σημεία που έχει επικεντρωθεί η έρευνα της αστυνομίας για το τροχαίο του

Τις τελευταίες ώρες, οι Αστυνομικές Αρχές εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια που οδήγησαν τον Mad Clip να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να χάσει την ζωή του ενώ στο φως της δημοσιότητας έχει βγει και ένα σοκαριστικό βίντεο με τον τράπερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα On time, οι αξιωματικοί της Τροχαίους επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε τρία σημεία:

  • Αν στο τροχαίο εμπλέκεται άλλο όχημα, αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Αν δηλαδή κάποιος βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου, ενώ κινούταν με μεγάλη ταχύτητα και στην προσπάθειά του να τον αποφύγει, του έφυγε το αυτοκίνητο και έσκασε στην κολόνα. Για τον λόγο αυτό ψάχνουν κάμερες που έχουν καταγράψει το συμβάν, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες που ίσως είδαν κάτι και έχουν να εισφέρουν στοιχεία στην έρευνα της αστυνομίας.
  • Αν η Porsche παρουσίασε μηχανική βλάβη και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Στο συγκεκριμένο σημείο λόγω του συστήματος αυτόματου ποτίσματος του γκαζόν που υπάρχει δεξιά και αριστερά του δρόμου, πολλές φορές η άσφαλτος είναι βρεγμένη και ιδιαίτερα ολισθηρή. Για αυτό και θα οριστεί πραγματογνώμονας που θα εξετάσει τα συντρίμμια, τα συστήματα ασφαλείας τους οχήματος, τις συνθήκες αλλά και την κατάσταση του οδοστρώματος.
  • Αν ο τράπερ είχε καταναλώσει αλκοόλ, κάτι που θα φανεί από τη νεκροψία-νεκροτομή αλλά και τις τοξικολογικές εξετάσεις. Επίσης, θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις άτομα που ήταν μαζί του στον γάμο στη Βάρκιζα πριν φύγει, γύρω στις 2:05 τα ξημερώματα, για να πάει σε άλλο νυχτερινό μαγαζί.

Mad Clip τα τρία σημεία που έχει επικεντρωθεί η έρευνα της αστυνομίας για το τροχαίο του

«Και ζώνη να φορούσε δεν θα ζούσε»

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/9) και στοίχισε τη ζωή του γνωστού τράπερ, Mad Clip.

Ο πραγματογνώμονας μίλησε το πρωί της Παρασκευής (3/9) στο Mega και εξήγησε πως όπως έγινε η σύγκρουση, δεν είχε ελπίδα να σωθεί, ενώ τις προηγούμενες ώρες βρέθηκε πλήθος κόσμου στο σημείο που σκοτώθηκε ο τράπερ.

«Ο οδηγός ενεργεί επιθετική οδήγηση. Κάνει προσπέραση πάνω στην στροφή. Κατά τη διαδικασία της πρώτης διασταύρωσης έχει ανεξέλεγκτη πορεία» σχολίασε ο κ. Μιχαλόπουλος για το βίντεο που κυκλοφορεί και δείχνει το αυτοκίνητο του τράπερ λίγο πριν το μοιραίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, στο σημείο που έγινε η εκτροπή έχει δύο διαδοχικές στροφές. «Φαίνεται ότι ο οδηγός κινήθηκε από αριστερά προς δεξιά, προσέκρουσε πάνω στην άκρη του πεζοδρομίου από τα δεξιά και στη συνέχεια, 45-50 μέτρα από το σημείο της εκτροπής στο πεζοδρόμιο, φεύγει διαγωνίως πλαγιολισθόντας. Τα ίχνη σύγκρουσης στο όχημα περίπου ταχύτητα 100 χιλιομέτρων. Συνεπώς πριν το ατύχημα θα είχε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Έτρεχε περί τα 150 χιλιόμετρα πριν τη σύγκρουση».

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαλόπουλος, το σημείο που έγινε το ατύχημα είναι μια κλειστή στροφή που οι οδηγοί δεν μπορούν να την ξεπεράσουν με ταχύτητα πάνω από 70, ενώ ο τραπέρ μπήκε στην στροφή με σχεδόν διπλάσια ταχύτητα.

«Αυτές οι συγκρούσεις είναι θανατηφόρες. Και ζώνη να φορούσε δεν θα ζούσε»