Βυθισμένη στο πένθος η Πέγκυ Ζήνα

Ανατριχιάζουν οι δηλώσεις της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Βυθισμένη στο πένθος η Πέγκυ Ζήνα

Το πρωί της Παρασκευής, η Πέγκυ Ζήνα μίλησε στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega” με αφορμή τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη που έχει βυθίστει στο πένθος όλη την Ελλάδα, ενώ νούμερο ένα είδηση έγινε και στα ξένα μέσα.

Η γνωστή τραγουδίστρια μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην στη συνεργασία και τη σχέση που είχε αναπτύξει με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, με τα λόγια της να συγκινούν.

Οι δηλώσεις της Πέγκυς Ζήνα για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

“O Μίκης Θοεδωράκης έλεγε: “τα τραγούδια δεν ανήκουν σε μένα, ας τα πει όποιος θέλει και θα κριθεί από το αποτέλεσμα”. Και μένα, στις προσωπικές συμβουλές που μου έδωσε στις πρόβες, υπήρξε αυστηρός με την καλή έννοια στο πως θα πρέπει να πατήσω σε συγκεκριμένα γυρίσματα και έναν συγκεκριμένο δωρικό τρόπο που ξεκινάει από τον τρόπο που παίζουν τα μπουζούκια μέχρι τον τρόπο που θα τα πει ο τραγουδιστής για να κρατήσουμε το δικό του ύφος στα τραγούδια.

Μόνο σε αυτό ήταν λίγο αυστηρός. Κάθε φορά που κάναμε κάποια εκπομπή ή συναυλία, μια καλή κουβέντα φρόντιζε να μου έρθει ακόμα και τη στιγμή που προβάλλονταν κάθε εκπομπή, για μένα ήταν γαλόνια που θα τα έχω σε όλη μου τη ζωή. Με έκανε πολύ καλή τραγουδίστρια αυτή η συνεργασία, μου έδωσε τελείως άλλη οπτική για το πως είναι να τραγουδάς τον πολιτισμό μας. Έχει άλλη βαρύτητα. Έχει σημασία και το πως θα κινηθείς, πως θα στηρίξεις αυτή την πίεση.

Είμαι πολύ περήφανη που μου έτυχε αυτή η συνεργασία στη ζωή μου. Με βαριά θλίψη σήμερα, και όσο και να εύχομαι να είναι ελεύθερη η ψυχή του γιατί νομίζω ότι δε τον νίκησε ο θάνατος, εκείνος του παραδόθηκε, εκείνος μόνον νίκησε τον θάνατο πάρα πολλές φορές στη ζωή του, στεναχωριέμαι πάρα πολύ που δε θα τον ξαναδώ από κοντά και δε θα μιλήσουμε, μόνο γι΄ αυτό. Θα είναι για πάντα αθάνατος, για όλα τα χρόνια και για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και τα δισέγγονά μας”.

Διαφωνίες για τον τόπο ταφής του

Άγνωστο παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα το πού θα γίνει η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη. Ο κορυφαίος συνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής (2/9) σε ηλικία 96 ετών και σκόρπισε θλίψη στο Πανελλήνιο.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις μέρες και στη συνέχεια θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, λίγο καιρό πριν τον θάνατό του είχε δώσει οδηγίες για την ταφή του και είχε ζητήσει να τον θάψουν στον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας On Time, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, επιθυμεί να θάψει τον πολυαγαπημένο πατέρα της στο Βραχάτι Κορινθίας, κοντά στο εξοχικό τους σπίτι, όπου περνάει και το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της.

Η ίδια βέβαια μιλώντας στο protothema.gr, είπε: «Θα σεβαστώ κάθε επιθυμία που μου είχε εκφράσει ο πατέρας μου σχετικά με την ταφή του, θα κάνω όλα όσα μου είχε πει να κάνω». Παρά την συγκεκριμένη δήλωσή της, απέφυγε να πει πού ακριβώς θα γίνει η κηδεία του συνθέτη.