Η νέα ανάρτηση του Γιάννη Καλλιανού μετά την αιχμηρή δήλωση για την 17χρονη που φέρεται πως βιάστηκε από τον ποδοσφαιριστή

Ο γνωστός μετεωρολόγος αμφισβήτησε την ισχύ της καταγγελίας της νεαρής κοπέλας υποστηρίζοντας πως το έκανε για να βγάλει χρήματα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Η νέα ανάρτηση του Γιάννη Καλλιανού μετά την αιχμηρή δήλωση για την 17χρονη που φέρεται πως βιάστηκε από τον ποδοσφαιριστή

Σε μια νέα ανάρτηση προχώρησε χθες (4/9) ο Γιάννης Καλλιανός, με αφορμή τις δηλώσεις του προς την 17χρονη που φέρεται πως βιάστηκε από τον γνωστό ποδοσφαιριστή.

Ο ίδιος συγκεκριμένα είχε δημοσίευσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram πως κάτι τέτοιες κοπέλες δηλώνουν θύματα βιασμού καθαρά και μόνο για να πάρουν δημοσιότητα και χρήματα.

Φυσικά, μετά την τοποθέτηση αυτή, ξέσπασε σάλος για τον γνωστό μετεωρολόγο και βουλευτή, με τον ίδιο να προχωρά σε μια νέα ανάρτηση, ξεκαθαρίζοντας την θέση του.

Η νέα ανάρτηση του Γιάννη Καλλιανού για την 17χρονη και τον ποδοσφαιριστή

Σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν στη θέση μου επί της υπόθεσης του ποδοσφαιριστή Σεμέδο, κατόπιν της εις βάρος του καταγγελίας για βιασμό, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής :

Η υπόθεση από την πρώτη στιγμή προσέλαβε μεγάλη δημοσιότητα, καθώς ο κατηγορούμενος είναι πολύ γνωστό πρόσωπο, και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί δηλώσεις των εμπλεκομένων σε αυτή.

Η Δικαιοσύνη και μόνο θα κρίνει για την ενοχή ή αθωότητα κάθε κατηγορουμένου προσώπου. Η Δικαιοσύνη και μόνο θα κρίνει εάν μία βαρύτατη καταγγελία, που εν προκειμένω ήδη οδήγησε σε ποινική δίωξη για κακούργημα, αληθεύει ή όχι.

Η προσωπική μου άποψη –ότι είναι ηθικά απαράδεκτο ορισμένα πρόσωπα να εκμεταλλεύονται το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του εγκλήματος του βιασμού– σε καμία περίπτωση δεν αφορά στα συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Σεμέδο.

Δεν αναφέρομαι σε αυτά, ούτε υπονοώ τίποτε για οποιοδήποτε από αυτά, είτε πρόκειται για τον κατηγορηθέντα είτε πρόκειται για τη μηνύτρια ή για άλλο πρόσωπο.

Τα θύματα πράξεων βιασμού, ανεξαρτήτως φύλου, πρέπει να προστατεύονται από την Πολιτεία και πρέπει να έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων απάνθρωπων εγκλημάτων και να τα καταστέλλει δυναμικά όποτε εμφανίζονται, τιμωρώντας παραδειγματικά τους ενόχους.

Παράλληλα κάθε πολίτης πρέπει να νιώθει ασφαλής, γνωρίζοντας ότι η Πολιτεία δύναται, μέσω των αρμοδίων δικαστικών οργάνων, να διακρίνει τους ενόχους από τους αθώους και ότι κανείς αθώος δεν θα καταδικασθεί για αδίκημα που δεν διέπραξε.

Σε αυτές τις θεσμικές εγγυήσεις που πρέπει να υπάρχουν αναφέρθηκα, με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, ως πολίτης και ως πολιτικός.

"Θα πληρώσουν για τη 17χρονη οι «αλητάμπουρες» και ο Καλλιάνος"

Σε μια ανακοίνωση για τον γνωστό ποδοσφαιριστή προχώρησε νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας, καθώς έχει αναλάβει την υπεράσπιση της 17χρονης που έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο και έναν Νιγηριανό μάνατζερ. Ο ίδιος μάλιστα προανήγγειλε αποζημιωτική προσφυγή στην Δικαιοσύνη κατά συγκεκριμένου βουλευτή και άλλων προσώπων.

«Ουδέποτε οι εντολείς μου διεκδίκησαν έστω και ένα ευρώ από τους κατηγορουμένους, ούτε πρόκειται να διεκδικήσουν, ώστε να αποσύρει το 17χρονο θύμα τις κατηγορίες» αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο δικηγόρος.

Αναφερόμενος σε «λυσσώδη προσπάθεια κατεξευτελισμού του θύματος βιασμού από δύο ώριμους άνδρες, με την υποσημείωση ότι το θύμα είναι 17 ετών» ο ποινικολόγος επισημαίνει: «Σήμερα, έμαθα ότι βουλευτής του Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα ο κος Καλλιάνος προέβη σε μια απαράδεκτη ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, που αφορά στην εντολέα μου και αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος, που κυρίως είναι το χαμηλότατο επίπεδο, είτε ηθικό, είτε γενικότερα κοινωνικό και μορφωτικό των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου τα τελευταία χρόνια».

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται πως τόσο με τον βουλευτή όσο και άλλα πρόσωπα που εξευτελίζουν το θύμα «θα τα πούμε τόσο στα Δικαστήρια, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν για να αποζημιώσουν το θύμα, όσο και στο ΜΟΔ Αθηνών, που θα είμαστε, τόσο το θύμα, όσο κι η μητέρα της αλλά κι εγώ, ώστε να μπορούμε κι εμείς να εξετάσουμε τους κατηγορουμένους, αλλά και τη "φίλη" της και ερωτική σύντροφο του Σεμέδο, η οποία στη νέα της κατάθεση στην κ. ανακρίτρια προσπάθησε να κάνει το "άσπρο -μαύρο"».

Τέλος, ο κ. Κούγιας αναφέρει: «Να γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι "μπανανία", ούτε Νιγηρία και η Δικαιοσύνη απονέμεται πάντοτε μόνο μέσω των δικαστηρίων και όχι μέσω κατευθυνόμενων sites και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θέλω να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου εκφράζοντας την απορία μου για το πώς δεν πήρε θέση κανείς στην υπόθεση αυτή από αυτούς που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα των γυναικών και θυμάτων βιασμού».

ποδοσφαιριστής βιασμός 17χρονης