Μίκαελ Σουμάχερ: Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του

8 χρόνια μετά το ατύχημα που του άλλαξε εντελώς τη ζωή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μίκαελ Σουμάχερ: Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του

Περίπου 8 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά κάνοντας σκι στις Άλπεις. Η οικογένεια του μέχρι και σήμερα κρατά τις λεπτομέρειες της υγείας του κρυφές - με την γυναίκα του να είχε μάλιστα ξεσπάσει - και μόνο λίγες λεπτομέρειες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ωστόσο, ένα νέο ντοκιμαντέρ στο Netflix σχετικά με την υγεία του σπουδαίου Γερμανού πιλότου φέρνει στη δημοσιότητα τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες είναι πολύ θετικές.

Η αποκάλυψη για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ

Ο Ζαν Τοντ, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Ferrari, αποκάλυψε πως πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. «Βελτιώνεται. Αργά αλλά σταθερά, αλλά βελτιώνεται» ανέφερε, σε μια πολύ σπάνια αποκάλυψη για την υγεία του.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Σεπτεμβρίου!

Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Mίκαλε Σουμάχερ

Πως έγινε το ατύχημα του Σουμάχερ και όλες οι λεπτομέρειες της υγείας του

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο Μίχαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις. Το ατύχημα πάντως έγινε σε σημείο που βρίσκεται εκτός της πίστας που έκανε σκι. Η βοήθεια που του παρασχέθηκε ήταν άμεση. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μουτιέ (στις 11:53 τοπική ώρα) και ενώ ο Σουμάχερ είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Το νοσοκομείο στο Μουτιέ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το συμβάν και ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη γειτονική Γκρενόμπλ (στις 12:45 τοπική ώρα).

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, τα τραύματα που έφερε ο Σουμάχερ ήταν πιο σοβαρά απ' ότι αρχικά έδειχναν. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε τεχνητό κώμα. Ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς είχε εγκεφαλική αιμορραγία.

Μελέτη του βίντεο και φωτογραφικού υλικού από την κάμερα που ήταν στο κράνος του Σουμάχερ από τις γαλλικές αρχές δείχνουν πως ο Σουμάχερ δεν έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα την ώρα που χτύπησε. Ερευνάται αν ο Σουμάχερ μείωνε την ταχύτητά του πριν το ατύχημα, πιθανώς επειδή δεν αισθανόταν καλά.

Στις 16 Ιουνίου του 2014, η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε πως ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα, ενώ μεταφέρθηκε και από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύονταν για 6 μήνες, σε άγνωστο μέρος, ώστε να ξεκινήσει την αποθεραπεία του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έκτοτε, οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του είναι λίγες, ύστερα και από επιθυμία της συζύγου του.