Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

MasterChef: Σταματάει την μαγειρική και το ανακοίνωσε επίσημα στο Instagram

«Χρόνια προβλήματα αλκοολισμού, εξαρτήσεις και μανιοκατάθλιψη...»

MasterChef: Σταματάει την μαγειρική και το ανακοίνωσε επίσημα στο Instagram
News 06.09.2021 15:13
Από Ελένη Ζουγανέλη

Σαν "βόμβα" έσκασε η επίσημη ανακοίνωση πρώην παίκτη του MasterChef, πως σταματάει την μαγειρική και κρεμάει την ποδιά του. Μετά από 10 και χρόνια, αποφάσισε να βάλει μια τελεία στην καριέρα που έχει χτίσει μέχρι τώρα, 2 χρόνια μετά την συμμετοχή του στο ριάλιτι.

Ο λόγος για τον Χαράλαμπο Κοτσώνη, έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες που πέρασαν από το παιχνίδι. Είχε γίνει μάλιστα viral από τον καυγά του με τον Παντελή Βούρο και την ατάκα ‘Εν Κουλί’.

H ανάρτηση του Χαράλαμπου από το MasterChef

2009..η πρώτη φορά που αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την μαγειρική, επηρεασμένος τότε από τα θέλω μου και από τους γύρω μου στην τότε σχολική μου ακόμα ζωή.

2021..δέκα και πλέον χρόνια στο επάγγελμα του μάγειρα, ένα επάγγελμα που μίσησα και λάτρεψα ταυτόχρονα, ατέλειωτες ώρες σε κουζίνες, εκπαιδεύσεις, πειραματισμούς, δοκιμές και στησίματα πιάτων από σχεδόν όλες τις κουζίνες και περνώντας από όλες τις θέσεις της επαγγελματικής μαγειρικής.

Ξεκινώντας άβγαλτος σαν μαθητευόμενος με όνειρα, και φθάνοντας μέχρι σήμερα, στην θέση του Chef, και επικεφαλή της κουζίνας, με εμπειρίες και αναμνήσεις τόσο στην Κύπρο που αγάπησα τόσο και στο εξωτερικό.

Διαγωνισμούς μαγειρικής όπως το Μάστερ Σεφ, γευσιγνωσίες στην Γερμανία , και αγάπη για το απλό νόστιμο φαγητό του δρόμου.

Καλά τα media, οι φωτογραφίες και η προσπάθεια αποτύπωσης του επαγγέλματος σαν ιδανικό, με μέλλον και αναγνώριση Δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετά.

Και λέω δυστυχώς επειδή στην επαγγελματική μαγειρική υπάρχει και μια άλλη, άσχημη πλευρά που κανένας δεν αναφέρει πουθενά. Όμως στις κουζίνες και το ξέρουν καλά όσοι ασχολήθηκαν με το επάγγελμα, δεν είναι μόνο τίτλοι, υψηλή μαγειρική και prestige.

Η ζωή στις κουζίνες έναν επαγγελματία μάγειρα στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο δύσκολη και δεν είναι για όλους μας το ίδιο ανεκτή.

Οι παρά πολλές ώρες δουλειάς, το περιβάλλον και οι συνθήκες εργασίας συνήθως σε ψηλές θερμοκρασίες, η εκμετάλλευση και ο κίνδυνος για κάποιον να καταλήξει με χρόνια προβλήματα αλκοολισμού, εξαρτήσεις και μανιοκατάθλιψη είναι λίγα από τα πολλά που καμία θέση εργασίας δεν θα πει ποτέ και καμία σχολή δεν θα συμπεριλάβει στα προγράμματα εκπαίδευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη όσα ήδη είπα και τόσα αλλά που γνωρίζω καλά, αποφάσισα με πλήρη και καθαρή την συνείδηση μου να αποχωρήσω από τις κουζίνες και από το επάγγελμα που μου έμαθε και μου έδωσε πολλά όλον αυτό τον καιρό, εστιάζοντας πλέον στην ψυχική ηρεμία που μεγαλώνοντας κατάλαβα ποσό ανάγκη είχα.

Νοιώθω γεμάτος από το επάγγελμα, περήφανος για όσα μέχρι σήμερα κατάφερα και ένα ευχαριστώ είναι λίγο σε όσους με βοήθησαν να φτάσω εδώ που είμαι μέχρι σήμερα, για μένα όμως πέρα από το επάγγελμα προέχει πάντα η υγεία.

Δεν τα κατάφερε στο MasterChef και πάει στο Top Chef

Το MasterChef έχει καταφέρει να κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική τηλεόραση στον χώρο της μαγειρικής. Όσο λοιπόν βρισκόμαστε στην αναμονή της έκτης σεζόν, ο ΣΚΑΪ κάνει αντεπίθεση με ένα νέο μαγειρικό ριάλιτι, το Top Chef.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Youweekly.gr, στο εν λόγω ριάλιτι πρόκειται να δούμε και έναν πρώην παίκτη του MasterChef. Ο συγκεκριμένος παίκτης είχε απασχολήσει πάρα πολύ με τη συμμετοχή του και δεν είχε καν πλησιάσει τον τελικό.

Ο λόγος για τον Τζώρτζη Παπανικολάου τον οποίο γνωρίσαμε στον δεύτερο κύκλο του MasterChef στο Star. Ο Τζώρτζης, είχε καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον με την προσωπικότητά του, ωστόσο δεν κατάφερε να πάει πολύ μακριά στο παιχνίδι.

Ο ίδιος μάλιστα, μετά την αποχώρησή του είχε δηλώσει πως αν είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, θα ήταν ακόμα πιο καυστικός.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αποκλειστικό: Εδώ γίνονται τα γυρίσματα του Top Chef στον ΣΚΑΙ

Γκίκας Ξενάκης: Πατέρας δύο παιδιών ο νέος κριτής του Top Chef

TAGS
Share