Μίκης Θεοδωράκης: Η παρουσία στην κηδεία του που θα συζητηθεί

Θέλει να αποχαιρετήσει και εκείνη τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη της χώρα μας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μίκης Θεοδωράκης: Η παρουσία στην κηδεία του που θα συζητηθεί

Και ενώ η σορός του βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα, το θέμα με την ταφή του συνεχίζει να απασχολεί. Μπορεί χθες να έληξε, επιτέλους, το θρίλερ με τον καθορισμό του τόπου ταφής του, που θα είναι ο Γαλατάς Χανίων, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, σήμερα το πρωί ωστόσο αναμένεται η τελική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια ώρα, για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα, από τις 10 πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, ο ελληνικός λαός θα απευθύνει το ύστατο χαίρε στον οικουμενικό καλλιτέχνη Μίκη Θεοδωράκη που ταξίδεψε την μουσική και την ποίηση της πατρίδας μας σε κάθε γωνιά της γης αλλά και τον αγωνιστή που ήταν διαχρονικά ταγμένος στις μεγάλες ιδέες της ελευθερία και της Δημοκρατίας.

Ήδη από χθες εκατοντάδες κόσμου έσπευσαν στην Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να υποδεχθούν τη σορό του υψηλού, κυριολεκτικά και μεταφορικά, εκλιπόντος. Με βαθιά συγκίνηση και αστείρευτη αγάπη προς την προσωπικότητα - σύμβολο του πολιτισμού και της ιστορίας, περίμεναν υπομονετικά για αρκετές ώρες μέχρι να τοποθετηθεί το φέρετρό του στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, με δύο ολόκληρες ώρες καθυστέρηση!

Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη θα παραβρεθεί τη Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά στην Μητρόπολη Αθηνών.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, θέλει να αποχαιρετήσει και εκείνη τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη της χώρα μας, λίγο πριν μεταφερθεί στη τελευταία του κατοικία στα Χανιά.

Μίκης Θεοδωράκης κηδεία φώφη γεννηματά

Σημειώνεται πως και στην επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αείμνηστου, Μίκη Θεοδωράκη. Επιπλέον, όλο το βράδυ ακούστηκαν τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Λίγα λόγια για την Φώφη Γεννηματά

Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και είναι κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ' όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986, προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. Σε ηλικία 51 ετών ήταν ήδη πρόωρα συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, κάτι για το οποίο έχει δεχτεί κριτική.Η σύνταξη αυτή είναι σε αναστολή γιατί σήμερα έχει την ιδιότητα της βουλευτή.

Έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει τρία παιδιά. Πρώτος σύζυγος της Φώφης Γεννηματά ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας η εταιρεία του οποίου το 1994 ανέλαβε από την Κτηματολόγιο Α.Ε. να υλοποιήσει το για πρώτη φορά συντασσόμενο ελληνικό κτηματολόγιο. Παντρεύτηκαν όταν η Φώφη ήταν 22 ετών και απέκτησαν μαζί μία κόρη. Ο δεύτερος σύζυγός της είναι ο Ανδρέας Τσούνης τον οποίο παντρεύτηκε το 2003. Ο Α. Τσούνης είναι οδοντίατρος και ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ερρίκος Ντυνάν από το οποίο παραιτήθηκε το 2014 τη χρονιά που αυτό πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς. Μαζί απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.

Το 2008 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.