Μέλισσες: Η συγκινητική κίνηση τους προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη

Τι αποφάσισαν να κάνουν για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μέλισσες: Η συγκινητική κίνηση τους προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη

Σε μια συγκινητική κίνηση προχώρησε το συγκρότημα του Χρήστου Μάστορα, Μέλισσες, προκειμένου να τιμήσουν τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να παρουσιάσουν ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια, το «The Honeymoon Song».

Το συγκεκριμένο τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά στην ταινία «Honeymoon» («Ταξίδι Του Μέλιτος») από τον Marino Marini το 1959. Ένα χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε με ελληνικούς στίχους του Νίκου Γκάτσου και τίτλο «Αν Θυμηθείς Τ’ Όνειρό Μου».

Οι Μέλισσες λοιπόν παρουσίασαν το «The Honeymoon Song» το καλοκαίρι του 2014 στο Ηρώδειο και το χειμώνα του 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις συναυλίες της Καμεράτας με τίτλο «The Βeatles Tribute Project».

Μάλιστα, αποφάσισαν να το ηχογραφήσουν και το κυκλοφόρησαν, από την Panik Records, πριν από 6 χρόνια, σημειώνοντας πως δεν είχε διασκευαστεί ποτέ μέχρι τότε από Έλληνα καλλιτέχνη. Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα του το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη.

Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Τέλος στο θρίλερ με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη έβαλε η δικαστική απόφαση που ορίζει ότι η τελετή θα γίνει ακριβώς όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο συνθέτης λίγο καιρό πριν πεθάνει, χωρίς καμία ανάμειξη της οικογένειάς του στις αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενός εκ των εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Με την απόφαση δίνεται αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του, βάση των όσων περιλαμβάνονται στη συμβολαιογραφική πράξη που είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020.