Ξέσπασε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος - «Εδώ έχουμε να κάνουμε για την απάτη του αιώνα»

«Δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια μας και ολόκληρο το σόι μας»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ξέσπασε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος - «Εδώ έχουμε να κάνουμε για την απάτη του αιώνα»

Σε ένα δημόσιο ξεκαθάρισμα προχώρησε ο Γιώργος Θεοδωράκης, γιος του Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο ίδιος ξέσπασε σχετικά με μια απάτη στο όνομα του πατέρα του.

Συγκεκριμένα, ένας κύριος με το όνομα Νίκος Θεοδωράκης μίλησε σε μια τηλεοπτική εκπομπή παρουσίαστηκε ως γιος του μουσικοσυνθέτη, αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη.

Ορμώμενος από αυτό το γεγονός, ο Γιώργος Θεοδωράκης τόνισε για ακόμη μια φορά πως ο πατέρας του δεν έχει κανέναν άλλον γιο και όλο αυτό πρόκειται για απάτη, ενώ πριν λίγο καιρό προχώρησε σε ένα ακόμη δημόσιο ξέσπασμα.

Η ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη

«Αγαπητοί φίλοι εδώ έχουμε να κάνουμε για την απάτη του αιώνα. Ο Νίκος Θεοδωράκης δεν είναι γιος του Μίκη. Τον πατέρα του τον λένε Κουρή. Άρα τον λένε Νίκο Κουρή και όχι Νίκο Θεοδωράκη. Και δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια μας και ολόκληρο το σόι μας. Θα παρακαλούσα πολύ να τον αγνοήσετε και οι δημοσιογράφοι να μην του παίρνουν συνεντεύξεις. Εκτός και αν θέλει να ξεφτιλίζεται μόνος του».

Γιώργος Θεοδωράκης ανάρτηση για Μίκη Θεοδωράκη

Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Τέλος στο θρίλερ με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη έβαλε η δικαστική απόφαση που ορίζει ότι η τελετή θα γίνει ακριβώς όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο συνθέτης λίγο καιρό πριν πεθάνει, χωρίς καμία ανάμειξη της οικογένειάς του στις αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενός εκ των εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Με την απόφαση δίνεται αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του, βάση των όσων περιλαμβάνονται στη συμβολαιογραφική πράξη που είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020.