Με δάκρυα στα μάτια η Τάνια Τσανακλίδου στον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Μίκη Θεοδωράκη

«Τα λόγια του και τα τραγούδια του είναι παρακαταθήκη και δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε κανείς μας»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Με δάκρυα στα μάτια η Τάνια Τσανακλίδου στον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Μίκη Θεοδωράκη

Πλήθος κόσμου, καλλιτεχνικού και μη, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη. Ανάμεσα τους και η Τάνια Τσανακλίδου.

Ο αποχαιρετισμός της Τάνιας Τσανακλίδου στον Μίκη Θεοδωράκη

Η ίδια, φανερά συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια, είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα: «Εμείς αποχαιρετούμε, η δική μου γενιά τα νιάτα μας, την αγάπη του στα τραγούδια που αυτό θα μείνει. Θα είναι μαζί μας…

Κρατώ τα λόγια του που είπε «έχω τρεις εαυτούς, ο ένας για να πονά ο άλλος για να επιθυμεί και ο τρίτος για να νικάει…» με αυτά τα λόγια θέλω να τον αποχαιρετήσω θέλοντας να πω ότι και τα λόγια του και τα τραγούδια του είναι παρακαταθήκη και δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε κανείς μας»!

Φωτογραφίες πριν την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη

Σήμερα (8/9) ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα για τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη. Πολλοί ήταν αυτοί φυσικά και σήμερα που αποχαιρετήσαν τον μουσικοσυνθέτη ενώ αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του στα Χανιά, όπως αριβώς το επιθυμούσε.

Στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η τελετή του αποχαιρετισμού. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μάλιστα θα εκφωνήσουν επικήδειους.

Το βράδυ η σορός του θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά και θα μεταφερθεί στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκο έτσι ακριβώς όπως το επιθυμούσε.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια ενώ στη 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

undefined

undefined

undefined