Μίκης Θεοδωράκης: Απουσίαζε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη από την τελετή αποχαιρετισμού

Ποια ήταν η αιτία;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μίκης Θεοδωράκης: Απουσίαζε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη από την τελετή αποχαιρετισμού

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται σε τριήμερο λαϊκό κίνημα καθώς σοκ προκάλεσε η είδηση στο πανελλήνιο ότι έφυγε από την ζωή την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία μόλις 96 ετών. Τραγική φιγούρα η κόρη του η οποία πριν από λίγες ημέρες είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η κηδεία του ταλαντούχου μουσικοσυνθέτη πρόκειται να τελεστεί αύριο το μεσημέρι στο Γαλατά Χανίων. Από την άλλη πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα 8/9 στην Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να που το τελευταίο "αντίο".

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, αφού δεν εμφανίστηκε με την υπόλοιπη οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη. Σύμφωνα με την εκπομπή t-live, η η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ταξιδεύει για την Κρήτη και τα Χανιά για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα της.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια ένταση ανάμεσα στους συγγενείς του Μίκη Θεοδωράκη, σχετικά με την ταφή του. Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιθυμούσε να ταφεί ο πατέρας της στην Κορινθία προκειμένου να τον έχει κοντά της, γεγονός που δεν συνέβη.

Δείτε παρακάτω το βίντεο για την Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Φωτογραφίες πριν την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη - Κοσμοσυρροή στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα (8/9) ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα για τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη. Πολλοί ήταν αυτοί φυσικά και σήμερα που αποχαιρετήσαν τον μουσικοσυνθέτη ενώ αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του στα Χανιά, όπως αριβώς το επιθυμούσε.

Στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η τελετή του αποχαιρετισμού. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μάλιστα θα εκφωνήσουν επικήδειους.

Το βράδυ η σορός του θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά και θα μεταφερθεί στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκο έτσι ακριβώς όπως το επιθυμούσε.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια ενώ στη 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Φωτογραφίες από το λαϊκό προσκύνημα του Μίκη Θεοδωράκη

undefined

undefined

undefined