Απίστευτο ξέσπασμα από αγαπημένο ηθοποιό - «Όχι, δεν ήξερα τίποτα για τον Πέτρο Φιλιππίδη»

«Δεν αποποιούμαι καμία ευθύνη»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Απίστευτο ξέσπασμα από αγαπημένο ηθοποιό - «Όχι, δεν ήξερα τίποτα για τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Ξέσπασε μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε ο αγαπημένος ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς, με αφορμή την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες με τον ίδιο να έχει κριθεί προφυλακιστέος και να βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης εδώ και περίπου ένα μήνα.

Ο Τάσος Χαλκιάς λοιπόν, μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν, ξεκαθάρισε πως δεν γνώριζε τίποτα από αυτά που τον κατηγορούν.

Το ξέσπασμα του Χαλκιά για τον Φιλιππίδη

Όχι, δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του από τότε που άρχισε να διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Το θέμα, όμως, δεν είναι αν έχω επικοινωνήσει ή όχι. Έναν άνθρωπο τον οποίο γνωρίζεις από τα παλιά, θα μπορούσες να του τηλεφωνήσεις, έστω για να τον ρωτήσεις για όλα αυτά που ακούγονται. Άρα έχεις λόγο να επικοινωνήσεις. Εγώ δεν το έκανα. Όσο καλά κι αν νομίζεις ότι ξέρεις έναν άνθρωπο, πάντα υπάρχουν οι κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Το ξέσπασμα του Τάσου Χαλκιά για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Όταν ο άνθρωπος αποσύρεται, στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του και τα σφραγίζει, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι γίνεται πίσω από αυτά. Άρα λοιπόν να αφήσουμε αυτή την καραμέλα και το παραμύθι «ξέρατε και δεν μιλάγατε». Όχι, δεν ήξερα τίποτα! Δεν αποποιούμαι καμία ευθύνη. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που λένε πως όλοι είχαμε υποψιαστεί τι γίνεται. Εγώ συναναστρέφομαι τους ανθρώπους της δουλειάς μου, στη δουλειά μου, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Άρα αυτή η καραμέλα να φύγει από πάνω μου, δεν έχω σχέση με όλα αυτά. Οι άνθρωποι αυτοί παρέβησαν κάποιους νόμους. Εφόσον ωστόσο, είναι ακόμα υπόδικοι, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη έχουν το τεκμήριο της αθωότητας. Ναι, είναι προφυλακιστέοι, αλλά υπόδικοι. Όταν γίνει η δίκη και θα έχουμε το αποτέλεσμα της, τότε θα μιλήσουμε εκ του ασφαλούς.

Αναστάτωση στο Πρωινό εξαιτίας του Πέτρου Φιλιππίδη

Στο Πρωινό μίλησε το πρωί της Τρίτης (7/9) ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφαση των καναλιών να μην παίζουν καμία σειρά στην οποία συμμετέχει ο Πέτρος Φιλιππίδης, με τον Γιώργο Λιάγκα να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον ηθοποιό στον αέρα της εκπομπής.

Αφορμή για τη διαφωνία αυτή στάθηκε μία άτυχη σύγκριση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας ανάμεσα στον Νίκο Σεργιανόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η ατάκα αυτή του ηθοποιού ενόχλησε πολύ τον Γιώργο Λιάγκα ο οποίος από τη μεριά του τόνισε πως η απόφαση που πάρθηκε κατά του Πέτρου Φιλππίδη είναι πολύ σωστή.

«Μπορεί η απόφαση να φαίνεται κάπως δικαιολογημένη λόγω της άρνησης του κόσμου να δει κάποιους πρωταγωνιστές όπως τους έβλεπε παλιά, από την άλλη όμως την θεωρούμε και απαράδεκτη. Με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να τιμωρείται και το σύνολο των ηθοποιών που έπαιζε σε αυτά τα σίριαλ ή τις ταινίες. Θεωρώ ότι αυτό που κάνουν τα κανάλια αυτή τη στιγμή είναι λίγο άκαιρο.

Θα πρέπει να περιμένουν κι αυτοί όπως περιμένει και η Δικαιοσύνη. Είναι απόφαση του τηλεθεατή αν θέλει να δει και σήμερα έναν ηθοποιό που υπεραγαπούσε και να θυμάται αυτές τις σειρές. Για μένα είναι στην κρίση του θεατή. Όπως βλέπει τον αγαπημένο μας Σεργιανόπουλο που ξέρουμε πως έφυγε από τη ζωή και μπορεί και τον βλέπει και δεν έχει αντίσταση να θυμάται τι έγινε, έτσι μπορεί να βλέπει και τον Πέτρο Φιλιππίδη αν το επιθυμεί», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Τον λόγο πήρε ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος διαφώνησε έντονα με τις δηλώσεις αυτές: «Νομίζω ότι είναι λίγο άστοχο το σχόλιο με τον Σεργιανόπουλο, τι σχέση έχει ο Σεργιανόπουλος. Διαφωνώ πλήρως με τον Σπύρο. Αν ήμουν διευθυντής καναλιού θα έλεγα ότι μέχρι να υπάρξει απόφαση της Δικαιοσύνης δεν παίζω κανένα σίριαλ του Φιλιππίδη.

Η τηλεόραση είναι και πρότυπο. Δηλαδή, αν εμένα με πιάσουν να πουλάω ναρκωτικά μέχρι να αποδείξω ότι είμαι ένοχος ή αθώος δεν μπορεί ο Κυριακού να μου δίνει βήμα κάθε μέρα. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι σπουδαίος ηθοποιός αλλά δεν έχει να κάνει αυτό».