Τάκης Ζαχαράτος: «Αν βρισκόταν ο ιδανικός σύντροφος θα αποκτούσα παιδί»

«Δεν είμαι ερωτευμένος, κάνω όμως, δημόσιο άνοιγμα αν ενδιαφέρεται κάποιος ας ρίξει τα πλοκάμια του»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τάκης Ζαχαράτος: «Αν βρισκόταν ο ιδανικός σύντροφος θα αποκτούσα παιδί»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής "Ποιος είναι πρωινιάτικα" έκανε ο Τάκης Ζαχαράτος. Μεταξύ άλλων, ο επιτυχημένος καλλιτέχνης - που σαρώνει με τις εμφανίσεις του - αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή αποκαλύπτοντας πως θα ήθελε να αποκτήσει ένα παιδί.

«Είμαι ρωτευμένος είμαι με την Τέχνη μου, δεν είμαι ερωτευμένος σε κάποια σχέση. Κάνω, όμως, δημόσιο άνοιγμα αν ενδιαφέρεται κάποιος ας ρίξει τα πλοκάμια του», είπε αρχικά.

Η εξομολόγηση του Τάκη Ζαχαράτου για ένα παιδί

«Η σκέψη να γίνω πατέρας υπήρξε στο μυαλό μου πριν από κάποια χρόνια. αλλά θεωρώ ότι για να έχεις ένα παιδί πρέπει να έχεις εξαιρετικό σύντροφο. Έτσι το νιώθω εγώ. Ίσως και να είμαι λίγο ευθυνόφοβος αλλά με τον τρόπο ζωής μου δεν θα μπορούσα να είμαι 100% δίπλα στο παιδί μου όπως θα ήθελα. Οπότε δεν μου φταίει σε κάτι» πρόσθεσε με ειλικρίνεια «Αν βρισκόταν ο ιδανικός σύντροφος θα το σκεφτόμουν, γιατί και ο ιδανικός πρέπει να τεσταριστεί».

«Αυτό που μου λείπει περισσότερο από τη ζωή είναι η μητέρα μου. Από την άλλη δεν μου λείπει γιατί είναι πάντα παρούσα και θα ήθελα απλά να είναι εδώ και να χαίρετα. Μερικές φορές νιώθω σαν να παίρνεις άριστα και να μην έχω που να το δείξω. Δεν θα συγκινηθώ αλλά ξέρω ότι, από εκεί που είναι, χαίρεται».

"Αν υιοθετούσα ένα παιδί θα ήθελα να έχει δυο γονείς"

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο λάθος σου;

Ότι έβαζα πάντα ως προτεραιότητα τα “θέλω” των άλλων και ξεχνούσα τον εαυτό μου. Τώρα δίνω πια αγάπη πρώτα σ' εμένα, για να είναι ουσιαστική στη συνέχεια η αγάπη που θα δώσω στους άλλους.

Τα πρώτα σου χρόνια είχες μια αγωνία για να σε αποδεχτούν οι άλλοι και να σε αγαπήσουν;

Είχα αγωνία να μην “πνιγώ” και όχι αν θα με συμπαθήσουν. Ξεκίνησα σε αυτήν τη δουλειά κάνοντας βουτιά στα βαθιά χωρίς σωσίβιο. Δεν ήταν η βάρκα μου φτιαγμένη για τέτοια ταξίδια. Έπρεπε στις φουρτούνες να βουτάω στον πάτο, να κρατάω τις τρύπες που έμπαζαν νερά, να ανεβαίνω για λίγο στην επιφάνεια να παίρνω αέρα. Ήταν επίπονο, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή.

Αυτή η βάρκα “έμπασε” παραπάνω νερά στα ερωτικά σου; Μήπως εκεί δεν τα κατάφερες τόσο καλά όσο θα ήθελες;

Κάποτε ρώτησαν την Καλουτά γιατί δεν παντρεύτηκε και εκείνη απάντησε: “Γιατί ήμουν ερωτευμένη με τη δουλειά μου”. Είμαι κι εγώ!

Παρόλα αυτά έχεις δηλώσει πως έκανες μία και μοναδική μακροχρόνια σχέση.

Ήμουν, όμως, πολύ επιλεκτικός στον έρωτα, δεν ήθελα να μου χαλάσει τη δουλειά μου, που είναι το παιδί μου, η οικογένειά μου. Δεν ήταν εύκολο, αυτό το κόστος το έχω πληρώσει εις γνώση μου. Από την άλλη πλευρά στον έρωτα παίζει ρόλο και η τύχη.

Μου είχες πει κάποτε ότι ήθελες να υιοθετήσεις ένα παιδί. Γιατί δεν το προχώρησες;

Είμαι επαγγελματίας σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου. Αν θα το έκανα σημαίνει ότι θα ήμουν αφοσιωμένος εκεί ως γονιός. Από την άλλη πλευρά θα ήθελα, αν υιοθετούσα ένα παιδί, να έχει δύο γονείς για να μοιραστεί η ευθύνη, αυτό είναι το χρέος απέναντι στη ζωή που καλείσαι να μεγαλώσεις. Γι' αυτό δεν το προχώρησα. Παρόλο που υπάρχουν πολλές μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα -τους θεωρώ ήρωες αυτούς τους ανθρώπους-, εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω.

Δείτε εδώ backstage βίντεο από την συνέντευξή του!