US Open: Προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μαρία Σάκκαρη

Ευχάριστα νέα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
US Open: Προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μαρία Σάκκαρη

Στα ημιτελικά του US Open προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη που επικράτησε με 2-0 (6-4, 6-4) της Καρολίνα Πλίσκοβα. Η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν συγκλονιστική στην εμφάνιση της και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην άλλοτε Νο1 να πιστέψει στη νίκη.

Η αθλήτρια βρίσκεται για 2η φορά στην καριέρα της σε ημιτελικά Grand Slam φέτος, καθώς είχε προηγηθεί αυτή στο Roland Garros, που είχε ηττηθεί από την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Εξελίξεις με την Μαρία Σάκκαρη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά τον θρίαμβο κόντρα στην Μπιάνκα Αντρεέσκο, νικήτρια του US Open το 2019, άφησε εκτός συνέχειας άλλη μια σπουδαία αθλήτρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τρίτη Τσέχα που απέκλεισε η Μαρία Σάκκαρη στο US Open, καθώς είχαν προηγηθεί η Πέτρα Κβίτοβα στον τρίτο γύρο και η Κατερίνα Σινιάκοβα στον δεύτερο. Να σημειώσουμε πως στον πρόσφατο αγώνα της βρέθηκε στις κερδίκες η αδερφή του συντρόφου της, Δάφνη Μητσοτάκη και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

«Ήμουν στο Τατόι και έκανα προπόνηση όταν ξεκίνησε η φωτιά απέναντι από το club»

Στα ελληνικά μέσα μίλησε πρόσφατα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία αναφέρθηκε στις τεράστιες και πολύ σοβαρές φωτιές που πλήττουν την χώρα μας. Η σπουδαία αθλήτρια, που το ταξίδι της τελείωσε σχετικά γρήγορα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αποκάλυψε πως βρισκόταν το Τατόι για προπονήσεις, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Μέσα σε όλα, μάλιστα, η Ελληνίδα τενίστρια τόνισε πως νιώθει πως είναι γαϊδουριά να βρίσκεται στον Καναδά και όχι στη χώρα μας για να βοηθήσει.

«Παρόλο που είμαι μακριά μου είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ στενάχωρο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βλέπεις όλο αυτόν τον κόσμο να χάνει την περιουσία του, να χάνει τα σπίτια του, να χάνει το μέρος που έζησε. Ό,τι και να πω είναι λίγο.

Μαρία Σάκκαρη για τις φωτιές

Αισθάνομαι ότι είναι γαϊδουριά που βρίσκομαι εδώ και δεν είμαι εκεί να βοηθήσω με κάποιο τρόπο. Είμαι πολύ μπερδεμένη μέσα μου. Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ όπως μπορώ να μην το σκέφτομαι στο γήπεδο, γιατί νομίζω ότι ανεξάρτητα με το επάγγελμα που κάνουμε και με τι ασχολούμαστε, μας έχει επηρεάσει όλους πάρα πολύ αυτή η κατάσταση.

Έφυγα την Πέμπτη, την ημέρα που έγινε η μεγάλη ζημιά. Ήμουν στο Τατόι και έκανα προπόνηση όταν ξεκίνησε η φωτιά ακριβώς απέναντι από το club. Είδα τη φωτιά, ήταν ακριβώς απέναντι και φύγαμε γιατί φοβηθήκαμε».

Οι Ολυμπιακοί ήταν μια φοβερή εμπειρία, εγώ το απόλαυσα πάρα πολύ. Γνώρισα πολλούς αθλητές, Έλληνες κυρίως. Πέρασα φανταστικά και στεναχωρήθηκα πολύ που δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε ένα μετάλλιο για τη χώρα μας, αλλά είμαστε μικροί και το Παρίσι πλησιάζει, οπότε θα δώσουμε εκεί τον καλύτερό μας εαυτό για να το καταφέρουμε.

Αυτό με το εθνόσημο ήταν μια κακή στιγμή, μια κακή συνεννόηση μεταξύ πολλών. Δεν το γνωρίζαμε, δεν έγινε επίτηδες. Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει την αγάπη που έχουμε εμείς οι δυο γι’ αυτή τη χώρα και το πόσο υπερήφανοι αισθανόμαστε κάθε μέρα που αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα. Έχω μεγάλη αγάπη γι’ αυτή τη χώρα και για τον κόσμο και γι’ αυτό με στεναχώρησε αυτό».