Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα θέλει να παραστεί στο δικαστήριο και να...»

Όλα όσα ανέφερε ο δικηγόρος της

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα θέλει να παραστεί στο δικαστήριο και να...»

Σοκ είχε προκαλέσει πριν από ενάμιση χρόνο η είδηση πως η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε δεχθεί επίθεση με βιτριόλι. Η κατάσταση της υγείας της ήταν αρκετά κρίσιμη καθώς θεωρήθηκε μια από τις πιο αποτρόπαιες πράξεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Ο Απόστολος Λύτρας ο οποίος είναι δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε για την δίκη που πρόκειται να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Η Ιωάννα βρίσκεται σε μία άτυπη φυλακή και θα συνεχίσει να βρίσκεται, γιατί όλο το καλοκαίρι η Ιωάννα δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι της. Ο ήλιος και η ζέστη προκαλούν πόνο στα τραύματά της».

Και συνέχισε: «Έχει δικαίωμα υπεράσπισης ο κάθε άνθρωπος και είμαι υπέρμαχος του τεκμήριου της αθωότητας... Η Ιωάννα είναι ένα γενναίο παιδί και έχει εισπράξει μεγάλη αγάπη από τον κόσμο.

Ο λόγος για τον οποίο προκύπτει ότι έγινε αυτό, μπήκαμε στη θέση της. Θα μπορούσε να είχε συμβεί σε εμάς, την κόρη μας, σε ένα δικό μας πρόσωπο».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα για τη υπόθεση της Ιωάννας

Σοκάρει η πλαστική χειρουργός της Ιωάννας Παλιοσπύρου - «Θα έχει για πάντα δέρμα μη φυσιολογικό»

«Έχει κάνει εννέα χειρουργεία. Οι φωτογραφίες που είδατε χθες είναι από τις πρώτες εγχειρίσεις όπου έχει αφαιρεθεί ένα τμήμα από καμένο δέρμα και έχει τοποθετηθεί ένα τεχνητό δέρμα, στην πρώτη φάση αποκατάστασης.

Δεν μπορούμε να πούμε σε ποιο βαθμό έχει αποκατασταθεί η όψη της Ιωάννας. Θα έχει για πάντα και το ξέρει από την πρώτη στιγμή ένα δέρμα διαφορετικό, μη φυσιολογικό. Θα έχει σημάδια για πάντα. Αυτό που προσπαθούμε είναι όσο το δυνατό να το κάνουμε να μοιάζει με το φυσιολογικό. Το δέρμα δυστυχώς είναι ένας ιστός που αν καταστραφεί ολόκληρος δεν αντικαθίσταται.

Αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι το πρόσωπο και το σώμα της έχει καλυφθεί ολόκληρο με μοσχεύματα. Άρα, δεν έχει ανοιχτές πληγές. Έχουμε περάσει τη φάση που κινδύνευσε η ζωή της. Και πρέπει να το πούμε ότι κινδύνευσε».