Σπίτι με το Mega: Θα προβληθεί σήμερα το ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη

Απόψε στις 23:20 στο Mega.

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σπίτι με το Mega: Θα προβληθεί σήμερα το ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη

Μετά από τον χαμό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, το MEGA θέλησε να τον τιμήσει για μια τελευταία φορά. Ο κορυφαίος συνθέτης άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό και μία ανεκτίμητη παρακαταθήκη

Παρόλο που έφυγε σε ηλικία 96 χρόνων, τα τραγούδια αλλά και συνθέσεις του θα τον κρατάνε πάντα ζωντανό στη μνήμη μας. Έτσι, απόψε στις 23:20 το «Σπίτι με το MEGA» αποτίει φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη και παρουσιάζει ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα.

Ο Γιώργος Νταλάρας τον αποχαιρετά μέσα από ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς στα τραγούδια που σφράγισαν τη ζωή μας.

Μίκης Θεοδωράκης: Σε στιγμές δημιουργίας λίγες ημέρες πριν πει το τελευταίο "αντίο"

Το πανελλήνιο μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αποχαιρέτησε την Πέμπτη 9/9 τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος άφησε πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη. Ο ίδιος πλέον αναπαύεται στην τελευταία του κατοικία στην Κρήτη.

Στην τελευταία του διαδρομή προς το νεκροταφείο, τον Μίκη Θεοδωράκη συνόδευε πλήθος κόσμου, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στα μπαλκόνια. Η τελετή της ταφής έγινε σε στενό κύκλο, με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα και τον κόσμο να φωνάζει «Αθάνατος».

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν σταμάτησε να συνθέτει. Μέσα από ένα βίντεο - αποκλειστικό που εξασφάλισε ο ALPHA, ο μεγάλος δημιουργός βρισκόταν στο κρεβάτι του να γράφει μουσική, συνομιλώντας με συνεργάτιδά του.

Δείτε παρακάτω το συγκινητικό βίντεο με τον Μίκη Θεοδωράκη