Μίκης Θεοδωράκης: Το έκτακτο «Σπίτι με το MEGA» προς τιμήν του

Η επίσημη ανακοίνωση

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μίκης Θεοδωράκης: Το έκτακτο «Σπίτι με το MEGA» προς τιμήν του

Το MEGA θέλησε να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη με ένα έκτακτο «Σπίτι με το Mega» καθώς η είδηση ότι έφυγε από την ζωή προκάλεσε σοκ όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και στο πανελλήνιο. Από την άλλη τραγική φιγούρα παραμένει η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Ο σπουδαίος συνθέτης ήταν κορυφαίος σε ό,τι κι αν έκανε αφού, πίσω του άφησε μια τεράστια παρακαταθήκη με τραγούδια και συνθέσεις που θα τον κρατάνε πάντα ζωντανό στη μνήμη μας. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 23:20, το «Σπίτι με το MEGA» αποτίει φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη.

Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, σε αυτή τη μοναδική συνάντηση, θα είναι οι: Ελεονώρα Ζουγανέλη, Χρήστος Μάστορας, Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης και Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Φωτογραφίες πριν την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη - Κοσμοσυρροή στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα (8/9) ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα για τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη. Πολλοί ήταν αυτοί φυσικά και σήμερα που αποχαιρετήσαν τον μουσικοσυνθέτη ενώ αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του στα Χανιά, όπως αριβώς το επιθυμούσε.

Στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η τελετή του αποχαιρετισμού. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μάλιστα θα εκφωνήσουν επικήδειους.

Το βράδυ η σορός του θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά και θα μεταφερθεί στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκο έτσι ακριβώς όπως το επιθυμούσε.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια ενώ στη 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Φωτογραφίες από το λαϊκό προσκύνημα του Μίκη Θεοδωράκη

undefined

undefined

undefined