Πέτρος Φιλιππίδης: Αυτός είναι ο λόγος που απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πέτρος Φιλιππίδης: Αυτός είναι ο λόγος που απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, σχεδόν μια εβδομάδα μετά την απολογία του για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του, προσέφυγε κατά του εντάλματος της προσωρινής κράτησης της 15ης τακτικής ανακρίτριας.

Από την άλλη, οι δικαστές, απορρίπτουν έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει. Πιο συγκεκριμένα, οι δικαστές κάνουν λόγο για ιδιαίτερη επικινδυνότητα του κατηγορούμενου, σταθερή ροπή και εθισμό στην τέλεση συναφών εγκλημάτων.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται ότι εμφανιζόταν αμετανόητος, ακόμα και μετά την τέλεση των πράξεών του, απευθύνοντας χυδαίες εκφράσεις και απειλές εναντίον των θυμάτων του. Για τον τον λόγο αυτό θεωρούν πως αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα.

Ακόμα, αρνητικοί ήταν οι δικαστές και στην αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με βραχιολάκι, που ο κατηγορούμενος ζητούσε. Ο ηθοποιός φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι ράκος ψυχολογικά.

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Είχε ξεφουσκώσει η περίπτωση του Φιλιππίδη και πίστευα ότι δεν θα γινόταν τίποτα»

«Είναι πολύ δύσκολο. Ο καθένας θέλει τον χρόνο του και πρέπει να το σεβαστούμε. Είναι άλλο πράγμα η λεκτική βία, άλλο η σεξουαλική παρενόχληση κι άλλο ο βιασμός. Τα θύματα βγήκαν με θάρρος να μιλήσουν για ανθρώπους που ήταν κατεστημένο στη δουλειά μας και αντιμετώπισαν τρομερές πιέσεις όλο το διάστημα, που το θέμα ήταν στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι στον χώρο μας που επιχειρούν να εξιλεώσουν τους θύτες, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν στην επιφάνεια στην δουλειά και αυτό είναι ακόμα πιο λυπηρό. Είναι, αν μη τι άλλο, άδικο να υποστηρίζει κανείς έστω και έμμεσα τους θύτες. Ο καθένας κρίνεται για την στάση του.

Εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ κάποια πράγματα που ειπώθηκαν από κάποιους. Θα προσπαθήσω -τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοι- να φτάσει η υπόθεση μέχρι το τέλος. Και υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι: πρώτον για τον γιο μου και την γυναίκα μου, για την οποία μόνο υπερηφάνεια έχω για την στάση που επέλεξε και δεύτερον για τα νέα παιδιά, που είτε έχουν μπει στη δουλειά είτε πρόκειται να μπουν, θέλω να τα κοιτάζω στα μάτια. Η ελληνική Δικαιοσύνη στις συγκεκριμένες διώξεις έχει κάνει σπουδαίο έργο. Επειδή είμαστε και έμπρακτα μέρος όλης αυτής της διαδικασίας, μαθαίνω ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη δουλειά για να μπορέσουν όλες αυτές οι υποθέσεις να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονται αυτήν την στιγμή.

Η αλήθεια είναι πως είχε ξεφουσκώσει η περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη και πίστευα ότι μπορεί να μη γινόταν τίποτα, σε σχέση με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες. Το ΣΕΗ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και οφείλουμε πολλά τόσο στον πρόεδρο Σπύρο Μπιμπίλα όσο και στον πρόεδρο του Πειθαρχικού Πασχάλη Τσαρούχα και σε όλα τα μέλη του συμβουλίου, που έδωσαν μάχη και προσπάθησαν να γίνουν ασπίδα, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν.»

 Αλέξανδρος Μπουρδούμης για τον Πέτρο Φιλιππίδη