Συνέντευξη στην Σταματίνα Τσιμτσιλή και το Happy Day παραχώρησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, λίγες ημέρες πριν την δίκη, στην οποία πρέπει να αντιμετωπίσει την γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι και τις κατέστρεψε το πρόσωπο, αλλά και άλλα σημεία του σώματος.
Η ίδια, μίλησε για τις δυσκολίες που έχει πλέον στην καθημερινότητα της, για την επιλογή της να παραστεί στο δικαστήριο, αλλά και την επιθυμία της για το μέλλον
Η συνέντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου
Ιωάννα, αν και έχεις κάνει ήδη εννιά χειρουργεία η καθημερινότητά σου είναι δυσβάσταχτη. Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις καθημερινά και για τα οποία θα χρειαστείς πολλά ακόμη χειρουργεία για να μπορέσουν να αποκατασταθούν οι βλάβες σε ένα βαθμό;
Σε αυτή τη φάση της αποκατάστασης τα προβλήματα παραμένουν λειτουργικά, ούτε καν αισθητικά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι στα βλέφαρα, στο αυτί και στο λαιμό, καθώς έχω ένα πολύ μεγάλο ανελαστικό μόσχευμα που δεν μου επιτρέπει να κρατώ το κεφάλι όρθιο ή ψηλά ή να στρίβω δεξιά. Και βέβαια στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και όσες αισθητικές επεμβάσεις χρειαστούν.
Ποια είναι η καθημερινότητά σου; Μπορείς έστω και με τη μάσκα να βγεις έξω από το σπίτι;
Μπορώ να βγω υπό προϋποθέσεις, αλλά η μάσκα περιορίζει πολύ τις κινήσεις μου, πρέπει να αποφεύγω συνεχώς τον ήλιο και φυσικά η εικόνα μου τραβάει συνεχώς τα βλέμματα του κόσμου. Οπότε πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να βγαίνω έξω και άρα προτιμώ την ασφάλεια του σπιτιού μου. Κυκλοφορώ αναγκαστικά για τα απολύτως απαραίτητα όπως τις επισκέψεις μου στους γιατρούς και πάντα με συνοδεία, για παν ενδεχόμενο.
Γιατί αποφάσισες να πας στο δικαστήριο και να βρεθείς αντιμέτωπη με τη γυναίκα που σε σημάδεψε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα; Το ότι θα ξαναζήσεις όλη αυτή την περιπέτεια και θα δεις τη γυναίκα που σε κατέστρεψε σε τρομάζει; Τι θέλεις να της πεις;
Είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος που δεν θα μπορούσα να μην παραστώ. Όσο και να με τρομάζει η σκέψη, θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να εξηγήσει τι της έκανα. Ξέρω πως πιέζω τον εαυτό μου στα όρια του, αλλά θα προσπαθήσω να το διαχειριστώ. Θέλω να αντιμετωπίσω κατάματα όλο αυτόν τον πόνο και τις οδυνηρές αναμνήσεις ώστε να ξεδιαλύνουν τα ερωτηματικά που έχω και να μπορέσω κάποια στιγμή να προχωρήσω στη ζωή μου. Πιστεύω πως θα είναι μεγαλύτερο βάρος στην ψυχή μου αν δεν πάω.
Τι προσδοκάς από το μέλλον και τι σε κρατά δυνατή; Προσεύχεσαι στο Θεό;
Η πίστη νομίζω δίνει στον καθένα μας ελπίδα και δύναμη, ειδικά όταν κάποια πράγματα ξεφεύγουν των δυνατοτήτων μας. Είμαι ευγνώμων που έχω μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τις δύσκολες ώρες του μεγάλου πόνου πάντα ζητάω δύναμη από το Θεό για να αντέχω. Η δύναμή μου είναι η οικογένειά μου και ο κόσμος. Δεν θα ήμουν ζωντανή αυτή τη στιγμή αν δεν είχα δεχτεί τη βοήθειά τους και τη συμπαράστασή τους. Η επιθυμία μου είναι η δική μου επίθεση να είναι η τελευταία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα και πως η δικαιοσύνη και οι θεσμοί να λάβουν πλέον τα κατάλληλα μέτρα γι’ αυτό.
Όσα είπε η θεία της κατηγορούμενης πριν από την δίκη
Στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι, μίλησε η θεία της κοπέλας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, λίγες ημέρες πριν την δίκη.
«Με τον πατέρα της μιλάμε. Είναι μέσα το παιδί. Πήγε να τη δει και εγώ πήγα μια φορά αλλά δεν κατάφερα να μιλήσω ποτέ γιατί δεν ήταν ημέρα επισκεπτηρίου. Πήγαμε να τη δούμε. Το έχουμε παιδί μας. Έγινε. Η δουλειά είναι να μη γίνει το κακό, αν γίνει μετά από εκεί και πέρα…Τι να σας πω τώρα, είναι στα κακά τους τα χάλια. Τον πατέρα της τον έχω αδερφό. Τα καλύτερα, παιδί μου και καλό ήταν και θέμα δεν είχε δώσει ποτέ. Τι να σας πω, πέσαμε από τα σύννεφα. Τι λόγο κακό να πω για το κορίτσι. Την έχω παιδί μου, την έχω ανιψιά από αδερφό. Τι συνέβη εκεί πέρα, δε γνωρίζουμε τίποτα. Το κορίτσι ήταν στην Αθήνα, εγώ είμαι κάτω στο χωριό με τον πατέρα της».
Και πρόσθεσε: «Δε ξέρουμε τίποτα μάτια μου, τώρα καλώς τα κάμνει, ένας νορμάλ άνθρωπος δεν τα κάμνει αυτά. Τώρα τι συνέβη και τι παίχτηκε εκεί αυτό το γνωρίζουν οι δυο. Χωρίς λόγο, μπορώ να έρθω να σας ενοχλήσω χωρίς λόγο; Είμαστε νορμάλ άνθρωποι, λογικοί. Τα πάντα. Χωρίς λόγο μπορούσε τώρα να πάει να κάνει ζημιά στο κορίτσι; Τώρα στη μέση κάτι παίχτηκε και κάτι συνέβη…. Μας ήρθε ένας κεραυνός στο σπίτι. Δε το περιμέναμε ποτέ. Είναι αναστατωμένη η οικογένειά μου, η οικογένειά μας, όλοι… Φτωχός κόσμος ήμασταν όλοι, φτωχοί και με αξιοπρέπεια. Όχι ανίψια μου, παιδιά μου σας λέω. Αγαπημένοι! Μας συνέβη αυτό το κακό».
.


">
">
">
">
">
">
">