Στάθης Αγγελόπουλος: «Ήμουν 13 ημέρες στην ΜΕΘ αλλά το εμβόλιο δεν με έχει πείσει»

«Ας πεθάνω από κορωνοϊό…»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Στάθης Αγγελόπουλος: «Ήμουν 13 ημέρες στην ΜΕΘ αλλά το εμβόλιο δεν με έχει πείσει»

Καλεσμένος στην εκπομπή T-Live βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (14/9) ο Στάθης Αγγελόπουλος, ο οποίος μίλησε για τη μάχη που έδωσε πριν από λίγο καιρό με τον κορωνοϊό και για την απόφασή του να μην κάνει το εμβόλιο.

O τραγουδιστής εξήγησε πως προτιμά να πεθάνει από κορωνοϊό παρά να κάνει το εμβόλιο μιας και μέχρι στιγμής δεν έχει πειστεί πως είναι ασφαλές.

Οι δηλώσεις του Στάθη Αγγελόπουλου για τη μάχη του με τον κορωνοϊό

«Όχι απλά κινδύνευσα από τον κορωνοϊό αλλά φοβήθηκα ότι θα πεθάνω. Το οξύμετρο δεν είχε σταθερότητα και νόμιζα ότι ήταν χαλασμένο. Το άλλαξα και πάλι τα ίδια και μετά πήρα την απόφαση να πάω στο νοσοκομείο. Μετά μπήκα και στην εντατική γιατί δεν μπορούσα να πάρω καλά τις ανάσες μου. Είχα πολύ πεσμένο οξυγόνο κι έκατσα στην ΜΕΘ 13 ημέρες. Ήμουν οριακώς για διασωλήνωση. Για να επανέλθει κάποιος που ήταν στην εντατική με κορονοϊό, θέλει έξι μήνες.

Δεν είπα ότι δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο αλλά οι επιστήμονες δεν με έχουν πείσει ότι θα νιώσω μια προστασία. Δεν είμαι ούτε αντιεμβολιαστής, ούτε αρνητής. Εμπιστεύομαι τους γιατρούς κι είμαι σήμερα εδώ αλλά όχι το εμβόλιο… Δεν έχω το δικαίωμα να μην το κάνω; Ας πεθάνω από κορωνοϊό… Ίσως δεν έχω καλύτερη ενημέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

Η εξομολόγηση του Στάθη Αγγελόπουλου για τον χαμό της γυναίκας του

Την πρώτη σύζυγο σου την «έχασες» πριν από πολλά χρόνια...

Ναι, την Ηλέκτρα την «έχασα» το 1992... «Έφυγε»... Ήμουν άσχημα, τότε, ήμουν πιο νέος... έδωσα ό,τι μπορούσα, ψυχή και σώμα, για να την κάνω καλά. Ήταν πάρα πολύ καλό παιδί, καλή τραγουδίστρια, την είχα αγαπήσει, μου συμπαραστάθηκε και το ίδιο έκανα κι εγώ. Την έλεγαν Παρασκευή, το καλλιτε­χνικό της όνομα ήταν Ηλέκτρα, το οποίο της έδωσε ο Μάνος Χατζιδάκης. Πέθανε 34 χρονών, ήταν λίγο μεγαλύτερη μου. Ήμουν παιδί τότε... έκανα μεγάλη προσπάθεια για να την κάνω καλά.

Πόσο καιρό ήσασταν μαζί;

Μαζί ήμασταν 5 χρόνια συνολικά. Σχεδόν 2 χρόνια ήμασταν καλά και μετά ξεκίνησε όλος ο «Γολγοθάς». Μιλάμε για καρκίνο στο στήθος, με μετάσταση στους λεμφαδένες. Πέρασα όλο αυτό το πράγμα μόνος μου, μικρός, νέος. Είδα κόσμο που έμπαινε στο νο­σοκομείο, νοσηλευόταν, κι «έφευγαν»... πέθαιναν... άνθρωποι που είχα γνωρίσει στο νοσοκομείο γιατί έμενα μέσα αρκετό καιρό, ήμουν δίπλα της... κερί αναμμένο.

Την εποχή εκείνη ήσουν στο «πικ» της καριέ­ρας σου...

Εκείνη την εποχή είχαν συμβεί όλα. Ξεκίνησα την καριέρα μου το 1989, με το δίσκο «Έλα και μπμη ρωτάς», τότε αρρώστησε ο πατέρας μου. Είχα πάει στο Λονδίνο να του δείξω το εξώφυλλο του δίσκου... Πέθανε χωρί ν' ακούσει κανένα τραγούδι μου. Γύ­ρισα από το Λονδίνο και αρρώστησε η Ηλέκτρα. Η καριέρα μου ήταν επεισο­διακή. Ξεκίνησα με πολύ ζόρι, δεν μου ήρθαν εύ­κολα.