Βίντεο μέσα από το σπίτι που πέθανε ο Δημήτρης Παπαμιχάηλ - Τα έπιπλα που κάθισε και οι αναλλοίωτες φωτογραφίες

Η μαγευτική θέα από την αυλή και οι κατεστραμμένοι από το χρόνο τοίχοι

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βίντεο μέσα από το σπίτι που πέθανε ο Δημήτρης Παπαμιχάηλ - Τα έπιπλα που κάθισε και οι αναλλοίωτες φωτογραφίες

Η κάμερα της εκπομπής Happy Day, βρέθηκε στο Porto Hydra Village με σκοπό να δείξει εικόνες μέσα από το εγκαταλελειμμένο εδώ και 20 χρόνια σπίτι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Η εν λόγω οικεία ήταν το ησυχαστήριο του σπουδαίου ηθοποιού και το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Αυγούστου του 2004, από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 70 ετών.

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Πλεμμένος, συνάντησε την διαχειρίστρια του χωριού, Μαριάννα Σβώλου, η οποία ξενάγησε τους τηλεθεατές μέσα στο σπίτι. Οι εικόνες ανατριχιάζουν... τα έπιπλα που καθόταν έχουν μείνει ανέγγιχτα, όπως και όλα τα διακοσμητικά. Ενώ, οι φωτογραφίες στα κάρδια και τις κορνίζες έχουν μείνει αναλλοίωτες στο χρόνο.

«Το σπίτι του το κληρονόμησαν 3 συγγενείς του και ήταν κλειστό για περίπου 20 χρόνια. Το είχε ως ησυχαστήριο του μαζί με την τότε σύντροφο του, Νάντια Μουρούζη», είπε η Μαριάννα Σβώλου στην κάμερα της εκπομπής.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η διαχειρίστρια του Porto Hydra Village, οι νέοι ιδιοκτήτες που του αγόρασαν, θέλουν να διατηρήσουν την αισθητική που είχε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Να σημειωθεί πως για το σπίτι του, είχε μιλήσει η Ρίκα Διαλυνά, με τα λόγια τις να συγκλονίζουν, αφού αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες για το εν λόγω οικόπεδο.

Βίντεο μέσα από το σπίτι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Porto Hydra Village

Ήταν την δεκαετία του ’70 όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποφάσισε να αγοράσει μία από τις βίλες του Πόρτο Ύδρα. Μέχρι και τον θάνατό του το 2004 το σπίτι αποτελούσε το προσωπικό του γιατρικό ηρεμίας και σκέψης αφού περνούσε αρκετές μέρες εκεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με φίλους και συγγενείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηθοποιός πέρασε αρκετά χρόνια της παιδικής του ηλικίας στην περιοχή φιλοξενούμενος από τον θείο του, οπότε, ίσως, και αυτό να συνέβαλε στην επιλογή του να αγοράσει εκεί σπίτι.

Σύμφωνα με το περιοδικό “Χάϊ”, το θρυλικό σπίτι του μεγάλου ηθοποιού πουλήθηκε έναντι του ποσού των 140.000 ευρώ και ο νέος ιδιοκτήτης είναι Έλληνας επιχειρηματίας. Μάλιστα, ο νέος ιδιοκτήτης έχει ως σκοπό την επαναφορά της παλιάς αίγλης του σπιτιού αυτού, μετατρέποντας το ξανά σε ένα πραγματικό στολίδι για τον οικισμό.