Επίθεση με βιτριόλι: Σοκάρει η αποκάλυψη της Τσιμτσιλή - "Όλους αυτούς τους 16 μήνες κανένας..."

"Αυτό που έχει στενοχωρήσει πολύ την Ιωάννα, και ήθελε να το πω, είναι ότι...."

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επίθεση με βιτριόλι: Σοκάρει η αποκάλυψη της Τσιμτσιλή -

Η σημερινή δίκη για την Ιωάννα Παλιοσπύρου, την γυναίκα που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι, έχει ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα, λίγο πριν φτάσει στα δικαστήρια, η Σταματίνα Τσιμτσιλή μετέφερε μερικές πληροφορίες από το περιβάλλον της 35χρονης, μέσα από την εκπομπή της.

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στο παράπονο που έχει τόσο η Ιωάννα όσο και η οικογένεια της, καθώς κανείς από την πλευρά της κατηγορούμενης δεν έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί τους.

Η αποκάλυψη της Σταματίνας Τσιμτσιλή για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Επειδή χθες μιλούσα μέχρι αργά με την Αννίτα Ναθαναήλ, που βρισκόταν μαζί της, υπήρχε ένα μείγμα συναισθημάτων. Ήταν ταραγμένη αλλά και αποφασισμένη να βρεθεί τετ α τετ με τη δράστιδα. Αυτό που θέλει να ξέρει ο κόσμος και γι αυτήν είναι πολύ σημαντικό είναι ότι σε όλο αυτό το δύσκολο ταξίδι, γιατί έχει κάνει εννιά χειρουργεία και θα χρειαστεί πολλά ακόμα για να μιλήσουμε για μία αποκατάσταση και μια επιστροφή σε μια φυσιολογική εικόνα, όλους αυτούς τους 16 μήνες κανένας από την οικογένεια της καθ’ ομολογίαν δράστιδος δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της.

Αυτό που έχει στενοχωρήσει πολύ την Ιωάννα, και ήθελε να το πω, είναι ότι κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί να πάρει ένα τηλέφωνο, να δει πώς μπορεί να στηρίξει αυτό το κορίτσι συναισθηματικά ή υλικά αυτό το κορίτσι που περνάει αυτόν τον Γολγοθά. Ούτε ένα τηλέφωνο, ούτε μία συγγνώμη. Εμείς δεν θα κάνουμε λαϊκό δικαστήριο αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξέρει ο κόσμος». Συγκλονίζουν στο μεταξύ της λόγια της Ιωάννας λίγο πριν μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Δικηγόρος κατηγορούμενης: «Ομολογεί την ενοχή της αλλά ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας»

Η κατηγορούμενη ανέφερε πως ομολογεί την πράξη της και δηλώνει ένοχη, ωστόσο ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη. Δείτε εδώ και την γραπτή δήλωσή της.

Ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο. Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο.

Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης».

Επίθεση με βιτριόλι Ιωάννα Παλιοσπύρου δηλώσει Κεχαγιόγλου