Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Εργαστήρια, γήπεδα, βιβλιοθήκες - Φωτογραφίες από το ιδιωτικό σχολείο που επέλεξε η Ελένη Μενεγάκη για την μικρή Μαρίνα

Πόσο κοστίζει

Εργαστήρια, γήπεδα, βιβλιοθήκες - Φωτογραφίες από το ιδιωτικό σχολείο που επέλεξε η Ελένη Μενεγάκη για την μικρή Μαρίνα
News 16.09.2021 11:04
Από Youweekly Team

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων πριν από λίγες ημέρες και τις διάφορες αναρτήσεις των διάσημων με τις σχολικές τσάντες και τα παιδάκια τους το Youweekly.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει φωτογραφίες από το εξωπραγματικό ιδιωτικό σχολείο που φοιτά η μικρή κόρη του Ματέο Παντζόπουλου και της Ελένης Μενεγάκη, Μαρίνα.

Η μικρή Μαρίνα φοιτά στο Βρετανικό σχολείο Saint Catherine στη Λυκόβρυσση. Πρόκειται για ένα αγγλόφωνο σχολείο όπου όλα τα μαθήματα τόσο του Δημοτικού όσο και του Γυμνασίου και του Λυκείου, διδάσκονται στα αγγλικά και τα ελληνικά διδάσκονται ως ξένη γλώσσα. Μάλιστα η Ελένη παλαιότερα είχε πει σε φίλες της ότι δυσκολευόταν να συνεννοηθεί με τις δασκάλες που οι περισσότερες είναι Αγγλίδες και πως οι κόρες της, Λάουρα και η Βαλέρια που φοιτούν στο ίδιο σχολείο, ήταν οι καλύτερες μεταφράστριες!

Η φοίτηση σε αυτό το σχολείο δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή εκτός από την άριστη εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, τη δυνατότητα της φοίτησης σε Βρετανικό πανεπιστήμιο.

Το σχολείο που φοιτά η μικρή Μαρίνα

Το St Catherine's ιδρύθηκε το 1956 στους χώρους της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Αν και αρχικά προοριζόταν να παρέχει εκπαίδευση σε παιδιά από τη Βρετανία και την Κοινοπολιτεία, διδάσκει τώρα 1154 μαθητές, ηλικίας 3 έως 18 ετών, από 54 εθνικότητες. Το St Catherine's είναι μια «μη κερδοσκοπική οργάνωση». Είναι, ωστόσο, ιδιωτικό σχολείο και είναι εγγεγραμμένο στο Companies House στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης καταχωρημένο ως φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Επιτροπή Φιλανθρωπίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

σχολείο μικρής Μαρίνας Παντζοπούλου

σε ποιο σχολείο πηγαίνουν τα παιδιά της Ελένης Μενεγάκη

Το St Catherine's προσπαθεί να ενισχύσει την αγάπη της μάθησης μέσω ενός καλά διδαγμένου, κατάλληλα προκλητικού, σαφώς καθορισμένου, ευρέως και ισορροπημένου προγράμματος σπουδών. Στόχος είναι να αναπτύξει πλήρως το πνευματικό, κοινωνικό, φυσικό και δημιουργικό δυναμικό των μαθητών, εν αναμονή ότι θα εξελιχθούν σε ευαίσθητους, ενημερωμένους, αποφασιστικούς και ικανούς παγκόσμιους πολίτες του μέλλοντος. Η ανάπτυξη χαρακτήρων και οι διαπροσωπικές δεξιότητες αναπτύσσονται μέσω μιας σειράς σχετικών εκπαιδευτικών εμπειριών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

St. Catherine's British School

Μαρίνα Παντζοπούλου

Ως κορυφαίος εκθέτης της παγκόσμιας ιθαγένειας, οι μαθητές του St Catherine's ενθαρρύνονται να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων, στρατηγικές διαπραγμάτευσης και κατανόηση πολυπολιτισμικών, πολυθρησκευτικών και πολυφυλετικών εννοιών στο πλαίσιο του πολιτιστικού πλουραλισμού. Οι μαθητές αναμένεται να αναζητήσουν λύσεις σε περιβαλλοντικά και οικολογικά προβλήματα και να επιδείξουν ενεργά ευθύνες και ορθές πρακτικές για καλή παγκόσμια, ευρωπαϊκή και εθνική ιθαγένεια, καθώς και να έχουν σαφείς προσδοκίες για τη σημασία και τα οφέλη των προσωπικών, κοινωνικών και υγειονομικών στρατηγικών.

Φωτογραφίες από το σχολείο St.Catherine's British School

ελένη μενεγάκη ματέο παντζόπουλος

Πόσο κοστίζει το σχολείο

Μαρίνα Παντζοπούλου σχολείο

Στην βάπτιση της μικρής Μαρίνας στόλισαν το μοναστήρι από τα ΙΚΕΑ

«Όταν έκανα και εγώ τη βάφτιση της Μαρινούλας στο νησί, στην Άνδρο και επειδή δεν ήθελα να με καταλάβουν και όπως είδατε κανείς δεν το έμαθε ότι κάναμε βαφτίσια, πήγα στο μαγαζί στο Κηφισό ήξερα ότι χρειάζομαι σερβίτσια, ήξερα ότι χρειάζομαι λουλούδια για να στολίσω το τραπέζι, ότι χρειάζομαι πιατέλες, καρέκλες ευτυχώς δεν χρειαζόμουν που να τις κουβαλάω μέχρι την Άνδρο τα είχαν στο μοναστήρι...Έκανα μία σούπερ βάπτιση για σαράντα ανθρώπους. Το ευχαριστήθηκα», είχε αναφέρει η παρουσιάστρια στην εκπομπή της στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Μενεγάκη και ο Μάκης Παντζόπουλος βάπτισαν την κόρη τους το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Αυγούστου στην Άνδρο, σε πολύ στενό κύκλο με νονούς τα άλλα τρία της παιδιά που απέκτησε με τον Γιάννη Λάτσιο. Η μικρούλα πήρε το όνομα Μαρίνα! Η Ελένη Μενεγάκη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες από την τελετή, δείχοντάς μας τις μπομπονιέρες αλλά και τις τρυφερές της στιγμές με τον Μάκη Παντζόπουλο. «Σήμερα η μικρούλα μας βαπτίστηκε. Μαρίνα είναι το όνομα που της έδωσαν τ' αδέρφια της που ήταν και οι νονοί της», είχε γράψει η Μενεγάκη τότε στο Twitter.

Ελένη Μενεγάκη  βάπτιση μικρής Μαρίνας

Το μυστήριο είχε γίνει στην Μονή Παναχράντου της Άνδρου, ενώ την λειτουργία τέλεσαν από κοινού οι τρεις μοναχοί της Μονής, Ευδόκιμος, Αέτιος και Φιλάρετος. Μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου, το ζευγάρι παρέθεσε γεύμα με θαλασσινά στον ανακαινισμένο προαύλιο χώρο του ηγουμενείου της Μονής.

Η Ιερά Μονή Παναχράντου βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του όρους Γερακώνες δεσπόζοντας γαντζωμένη σαν φρούριο στους βραχώδεις όγκους που την περιστοιχίζουν. Από τις αμέτρητες σπηλιές, που σμίλευσε ο άνεμος, οι μεγαλύτερες χρησιμοποιήθηκαν παλαιότερα από μοναχούς και ως ασκηταριά.

Η Μονή στεγάζει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που λέγεται ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Πολλοί άνθρωποι αποκαλούν το μοναστήρι Άγιο Παντελεήμα μιας και εκεί φυλάσσεται επίσης η ιερή κάρα του. Ιδιαίτερη αξία έχουν τα δύο όμορφα μεταβυζαντινά ξυλόγλυπτα, το τέμπλο και το θυρόφυλλο της εισόδου του νάρθηκα.

Το απόκρημνο τοπίο και η αρχιτεκτονική της διάταξη, σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε λαβύρινθο. Η θέα από την Μονή Παναχράντου σου κόβει την ανάσα. Έχεις την αίσθηση ότι αιωρείσαι έχοντας στα πόδια σου όλη την κεντρική Άνδρο, την Χώρα και στο βάθος την θάλασσα.

 Ελένη Μενεγάκη βάπτιση μικρής μαρίνας στο μοναστήρι

Το μοναστήρι εορτάζει του Αγίου Παντελεήμων στις 27 Ιουλίου και τον Δεκαπενταύγουστο. Η πρόσβαση στη Μονή Παναχράντου γίνεται από το χωριό Βουνί ή από το χωρίο Φάλικα (χωματόδρομος).

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για την απαρχή της Μονής Παναχράντου. Σε δύο χειρόγραφα και την τοπική παράδοση βασίζεται η αρχή της ιστορίας το 960 μ.Χ. Δύο μοναχοί βλέποντας ένα “επίμονο” φως από το αντίκρυ βουνό στο σημείο που βρίσκεται το Μοναστήρι σήμερα έσπευσαν προς εξερεύνηση. Μετά από αρκετή έρευνα βρήκαν την εικόνα της Παναγίας κάτω από ένα σπήλαιο και την πήραν μαζί τους στο απέναντι βουνό. Την επόμενη ημέρα η εικόνα είχε εξαφανιστεί και το ίδιο φως επανεμφανίστηκε το ίδιο βράδυ στο ίδιο σημείο.

Η Μονή Παναχράντου στην Άνδρο

Το φαινόμενο αυτό συνέβη αρκετές φορές και παρόλες τις προσευχές η εικόνα επέστρεφε πίσω. Οι μοναχοί τελικά εγκαταστάθηκαν μόνιμα κοντά στο σπήλαιο, οπού έφτιαξαν και ένα μικρό ασκητήριο. Η φήμη διαδόθηκε και προσέλκυσε αρκετούς μοναχούς που αποτέλεσαν την πρώτη Αδελφότητα. Ο Νικηφόρος Φωκάς επιστρέφοντας από μια νικηφόρα εκστρατεία στην Κρήτη και εκπληρώνοντας ένα τάμα άφησε πολλά χρήματα στην Άνδρο και την Μονή Παναχράντου. Μ’ αυτά τα χρήματα οι μοναχοί έχτισαν τα πρώτα κτίρια της.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Παραμυθένιες διακοπές - Με ασορτί μπλουζάκια στο Όναρ Ματέο, Μενεγάκη και μικρή Μαρίνα

Ελένη Μενεγάκη: Τι είχε ψωνίσει στην μικρή Μαρίνα πέρυσι τα Χριστούγεννα - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Share