Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Άγριο ξέσπασμα από τον Άγγελο Λάτσιο - «Ντρέπομαι για το είδος μας»

Η ανάρτηση στο Instagram

Άγριο ξέσπασμα από τον Άγγελο Λάτσιο - «Ντρέπομαι για το είδος μας»
News 16.09.2021 13:53
Από Ίρις Βίλα

Ο Άγγελος Λάτσιος είναι αρκετά ενεργός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Μάλιστα, στον ίδιο αρέσει αρκετά να δημοσιεύει διάφορες προσωπικές φωτογραφίες (δείτε εδώ την κούκλα σύντροφό του) από την καθημερινότητά του καθώς έχει αρκετούς followers.

Αυτή τη φορά επέλεξε να ενημερώσει αλλά και να αφήσει το δικό του σχόλιο σχετικά με τα 1.428 δελφίνια τα οποία σκοτώθηκαν «για το έθιμο» στα Νησια Φερόε. Πιο συγκεκριμένα, η φετινή μαζική σφαγή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ με συνέπεια να προκαλέσει τις αντιδράσεις οργανώσεων και ακτιβιστών.

Μάλιστα, η περιβαλλοντική φιλανθρωπική οργάνωση «Sea Shepherd» ανέφερε πως οι σφαγές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων των 8.000 φαλαινών και δελφινιών την τελευταία δεκαετία.

Έτσι, ο Άγγελος Λάτσιος θέλησε να τοποθετηθεί καθώς δημοσίευσε τρεις φωτογραφίες μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό όπου στην μια αναφέρει χαρακτηριστικά στην λεζάντα της φωτογραφίας «Ντρέπομαι για το είδος μας».

Δείτε παρακάτω τις αναρτήσεις του Άγγελου Λάτσιου

Η ανάρτηση του Λάτσιου

Άγγελος Λάτσιος - Ανάρτηση

Η ανάρτηση στο Instagram του Λάτσιου

Τι είναι το έθιμο «Grindadráp»

  • Το «Grindadráp», αποτελεί ένα κυνήγι θαλάσσιων θηλαστικών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα νησιά αυτά. Είναι ένα μη εμπορικό κυνήγι, καθώς το κρέας δεν εξάγεται, αλλά φυλάσσεται και διανέμεται στην κοινότητα ως δωρεάν τροφή.
  • Ιστορικά, αυτό ήταν μια σημαντική οικονομική ανακούφιση για τα Φερόε, τα οποία βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις διεθνείς εισαγωγές λόγω της απομακρυσμένης θέσης τους. Υποστηρίζεται, πως τα ζώα σκοτώνονται με ανώδυνο τρόπο.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, το έθιμο είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία, που τα σχολεία εκπαιδεύουν τα παιδιά στην εν λόγω διαδικασία. Μάλιστα, τα παιδιά μπορούν να φύσουν δικαιολογημένα από το σχολείο όταν πραγματοποιείται το «Grindadráp», ενώ οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να εγκαταλείψουν τον χώρο εργασίας τους για να συμμετάσχουν.
  • Ειδικά για φέτος, ο αριθμός των ζώων που θανατώθηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που «χρειάζεται» για να τραφεί η κοινότητα. Αυτό σημαίνει ότι πλήθος θηλαστικών οδηγήθηκε στη σφαγή χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, αφού απλώς θα πεταχτούν...

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πένθος για τον γιο της Ελένης Μενεγάκη, Άγγελο Λάτσιο

«Σούσουρο» στα social media με τη νέα ανάρτηση του Άγγελου Λάτσιου

Share