Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αδερφός Δημήτρη Λιγνάδη: «Η διαδικασία της σύλληψης ήταν μια παρωδία! Έπρεπε να γίνει το σόου»

«Δεν έχει σβήσει ο θαυμασμός μου για τον αδελφό μου»

Αδερφός Δημήτρη Λιγνάδη: «Η διαδικασία της σύλληψης ήταν μια παρωδία! Έπρεπε να γίνει το σόου»
News 16.09.2021 14:07
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/9) στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στον Στράτο Λημνιό, μέσα από το πατρικό σπίτι του ηθοποιού που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και μερικούς μήνες -δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις-.

Οι δηλώσεις του αδερφού του Δημήτρη Λιγνάδη

«Δεν έχει σβήσει ο θαυμασμός μου για τον αδελφό μου σαν καλλιτέχνη. Δεν τον θαυμάζω σαν άνθρωπο. Ο αδελφός μου καταξιώθηκε ως καλλιτέχνης όχι ως άνθρωπος. Ό,τι και να είναι ο αδελφός μου εγώ έχω την προσωπική μου τοποθέτηση και εν πάση περιπτώσει η αγάπη είναι δεδομένη είναι κάτι που δεν αλλάζει. Είναι σαν την αγάπη της Αντιγόνης για τον αδελφό της, τον Πολυνείκη.

Η διαδικασία της σύλληψης ήταν μια παρωδία για να μην πω κωμωδία. Στην πραγματικότητα δεν έγινε σύλληψη. Είχε πάει ο ίδιος στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί διότι είχε μια πληροφορία ότι τον αναζητά η αστυνομία.Ήταν πλαστή πληροφορία. Ήμουν κι εγώ παρών. Τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης.

Έφυγε με προστασία γιατί υπήρχε φόβος για την εμπλοκή οργανώσεων στην όλη ιστορία και μετά από κάποιες ώρες εξεδόθη ένταλμα σύλληψης και έγινε το γνωστό σόου με τα αυτοκίνητα και τους αστυνομικούς με τα όπλα και τα κανάλια στη ΓΑΔΑ.

Έπρεπε να γίνει το σόου ότι έγινε μια μεγαλειώδης σύλληψη. Η ιστορία ήταν προδιαγεγραμμένη».

Η νέα κοινή δραστηριότητα Λιγνάδη - Φιλιππίδη στις φυλακές

Μπορεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να είναι άσχημα ψυχολογικά καθώς φέρεται να έφτασε και στο σημείο αυτοκτονίας αλλά στις φυλακές Τριπόλεως δεν είναι μόνος. Έχει ένα γνώριμο πρόσωπο στο ίδιο κελί μαζί του, τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Παράσταση και μάλιστα κωμωδία πρόκειται να ανεβάσουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων, ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσα από τις φυλακή.

Όπως αποκάλυψε το Cnn Greece στη θεατρική παράσταση, που ετοιμάζεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης- επιμόρφωσης για τους κρατούμενους, πρόκειται να συμμετάσχει και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Οι θεατρικές παραστάσεις εντός των φυλακών της χώρας είχαν «παγώσει» λόγω της πανδημίας του κορωνοιού αλλά πλέον ετοιμάζονται να αρχίσουν σιγά-σιγά με τους κρατούμενους να ανυπομονούν να συμμετάσχουν σε αυτές μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Φαίνεται λοιπόν ότι εκτός από τον Δημήτρη Λιγνάδη στην παράσταση θα έχει ενεργό ρόλο και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Πράγμα που σημαίνει ότι πλέον και οι δυο τους συμβιβάζονται με την ιδέα ότι ίσως μείνουν αρκετό διάστημα εντός φυλακών. Μεγαλύτερο σίγουρα από αυτό που υπολόγιζαν αρχικά.

Το μόνο που μένει να ξεκαθαρίσει πλέον είναι αν έχουν μοιραστεί όλοι οι ρόλοι. Γιατί αν αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούν εσχάτως ίσως ο θίασος των φυλακών αποκτήσει και νέο μέλος σε λίγες μέρες. Γνωστό και καταξιωμένο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νέο περιστατικό ανάμεσα σε Φιλιππίδη και Λιγνάδη στις φυλακές - Τι άλλαξε στις σχέσεις τους;

«Ούτε οι Λιγνάδηδες ούτε οι Φιλιππίδηδες είναι απώλεια για το θέατρο»

Share