Η φράση που έκανε την Ελένη Μενεγάκη να συγκινηθεί - «Ας μην κλάψω κι εγώ σήμερα, δεν κάνει»

Η επικοινωνία με μια τηλεθεάτρια που την "λύγισε"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Η φράση που έκανε την Ελένη Μενεγάκη να συγκινηθεί - «Ας μην κλάψω κι εγώ σήμερα, δεν κάνει»

Την επικοινωνία με το τηλεοπτικό κοινό απέκτησε ξανά η Ελένη Μενεγάκη. Μάλιστα, μπορεί να έχει επιστρέψει αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση, ωστόσο έχει ήδη συγκινηθεί on air αρκετές φορές.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης (16/9), η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε με μερικές τηλεθεάτρειες προκειμένου να μοιράσει δώρα. Μια από αυτές λοιπόν την ρώτησε "πώς τα καταφέρνει να μας κάνει και να γελάμε και να κλαίμε μαζί της".

Η Ελένη Μενεγάκη τότε συγκινημένη της απάντησε: «Ας μην κλάψω κι εγώ σήμερα, δεν κάνει. Είπαμε! Εγώ υπόσχομαι χαμόγελα. Αυτό θέλω να κάνω. Αισθάνομαι όμως υπέροχα που μου το λέτε. Σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ! Εγώ πάντως εδώ αισθάνομαι στον χώρο μου, πραγματικά στον χώρο μου. Στον φυσικό μου χώρο».

Μια άλλη τηλεθεάτρια, ωστόσο, της έκανε μερικά παράπονα καθώς καλούν στον αριθμό της εκπομπής και δεν απαντάει κανένας: «Είμαστε στον αέρα! Σήμερα θα ξεκινήσω από την κουζίνα μόνο και μόνο για έναν λόγο. Ήθελα να σας πω δύο λόγια για τη σημερινή του συνταγή. Μιλάμε για το κάτι άλλο. Λοιπόν τώρα όσον αφορά τον τηλεφωνικό μας αριθμό που μου στέλνετε mail και μου κάνετε παραπονάκια. Δεν είναι ότι δεν απαντάμε ποτέ, αλλά μπαίνετε όλοι μαζί. Για να μη μου γκρινιάζετε θέλω να σας πω ότι δεν έχουμε πρόβλημα εμείς, ο αριθμός μας είναι αυτός. Παίρνετε όλοι μαζί και μπλοκάρει το σύστημα. Θα το λύσουμε όμως» είπε η Ελένη Μενεγάκη.

 Ελένη Μενεγάκη συγκίνηση

Φωτογραφίες από το ιδιωτικό σχολείο που επέλεξε η Ελένη Μενεγάκη για την μικρή Μαρίνα

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων πριν από λίγες ημέρες και τις διάφορες αναρτήσεις των διάσημων με τις σχολικές τσάντες και τα παιδάκια τους το Youweekly.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει φωτογραφίες από το εξωπραγματικό ιδιωτικό σχολείο που φοιτά η μικρή κόρη του Ματέο Παντζόπουλου και της Ελένης Μενεγάκη, Μαρίνα.

Η μικρή Μαρίνα φοιτά στο Βρετανικό σχολείο Saint Catherine στη Λυκόβρυσση. Πρόκειται για ένα αγγλόφωνο σχολείο όπου όλα τα μαθήματα τόσο του Δημοτικού όσο και του Γυμνασίου και του Λυκείου, διδάσκονται στα αγγλικά και τα ελληνικά διδάσκονται ως ξένη γλώσσα. Μάλιστα η Ελένη παλαιότερα είχε πει σε φίλες της ότι δυσκολευόταν να συνεννοηθεί με τις δασκάλες που οι περισσότερες είναι Αγγλίδες και πως οι κόρες της, Λάουρα και η Βαλέρια που φοιτούν στο ίδιο σχολείο, ήταν οι καλύτερες μεταφράστριες!

Η φοίτηση σε αυτό το σχολείο δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή εκτός από την άριστη εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, τη δυνατότητα της φοίτησης σε Βρετανικό πανεπιστήμιο.

Το St Catherine's ιδρύθηκε το 1956 στους χώρους της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Αν και αρχικά προοριζόταν να παρέχει εκπαίδευση σε παιδιά από τη Βρετανία και την Κοινοπολιτεία, διδάσκει τώρα 1154 μαθητές, ηλικίας 3 έως 18 ετών, από 54 εθνικότητες. Το St Catherine's είναι μια «μη κερδοσκοπική οργάνωση». Είναι, ωστόσο, ιδιωτικό σχολείο και είναι εγγεγραμμένο στο Companies House στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης καταχωρημένο ως φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Επιτροπή Φιλανθρωπίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

σχολείο μικρής Μαρίνας Παντζοπούλου

σε ποιο σχολείο πηγαίνουν τα παιδιά της Ελένης Μενεγάκη

Το St Catherine's προσπαθεί να ενισχύσει την αγάπη της μάθησης μέσω ενός καλά διδαγμένου, κατάλληλα προκλητικού, σαφώς καθορισμένου, ευρέως και ισορροπημένου προγράμματος σπουδών. Στόχος είναι να αναπτύξει πλήρως το πνευματικό, κοινωνικό, φυσικό και δημιουργικό δυναμικό των μαθητών, εν αναμονή ότι θα εξελιχθούν σε ευαίσθητους, ενημερωμένους, αποφασιστικούς και ικανούς παγκόσμιους πολίτες του μέλλοντος. Η ανάπτυξη χαρακτήρων και οι διαπροσωπικές δεξιότητες αναπτύσσονται μέσω μιας σειράς σχετικών εκπαιδευτικών εμπειριών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

St. Catherine's British School

Μαρίνα Παντζοπούλου

Ως κορυφαίος εκθέτης της παγκόσμιας ιθαγένειας, οι μαθητές του St Catherine's ενθαρρύνονται να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων, στρατηγικές διαπραγμάτευσης και κατανόηση πολυπολιτισμικών, πολυθρησκευτικών και πολυφυλετικών εννοιών στο πλαίσιο του πολιτιστικού πλουραλισμού. Οι μαθητές αναμένεται να αναζητήσουν λύσεις σε περιβαλλοντικά και οικολογικά προβλήματα και να επιδείξουν ενεργά ευθύνες και ορθές πρακτικές για καλή παγκόσμια, ευρωπαϊκή και εθνική ιθαγένεια, καθώς και να έχουν σαφείς προσδοκίες για τη σημασία και τα οφέλη των προσωπικών, κοινωνικών και υγειονομικών στρατηγικών.

Φωτογραφίες από το σχολείο St.Catherine's British School

ελένη μενεγάκη ματέο παντζόπουλος