Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Γιούλικα Σκαφιδά: "Άδειασε" δημόσια γνωστή ελληνική σειρά- "Οπισθοδρομικές και κλισέ ατάκες"

Η αιχμηρή ανάρτηση της

Γιούλικα Σκαφιδά:
News 17.09.2021 20:16
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Σε μια αρκετά αιχμηρή τοποθέτηση προχώρησε η Γιούλικα Σκαφιδά. Η γνωστή ηθοποιός -που έκανε και μια αλλαγή στην εμφάνισή της- πολλές φορές χρησιμοποιεί τα social media για να εκφράσει ανοιχτά την άποψη της και αυτό έκανε και τώρα, σχετικά με μια δημοφιλή ελληνική σειρά.

Η Γιούλικα Σκαφιδά λοιπόν αναφέρθηκε στους διαλόγους αλλά και στο σενάριο της εν λόγω σειράς, τονίζοντας πως προσβάλλει μέρος του πληθυσμού.

Το "καρφί" της Γιούλικα Σκαφιδά για δημοφιλή ελληνική σειρά

«Πάνω στο ζάπινγκ έπεσε το μάτι μου σε ελληνική σειρά και συνειδητοποίησα πόσο μεγάλη ευθύνη έχουμε εμείς οι ηθοποιοί όταν ξεστομίζουμε λόγια του σεναρίου: Οπισθοδρομικές και κλισέ ατάκες που υποτιμούν και προσβάλλουν μέρος του πληθυσμού και κοινωνικές ομάδες.

Αγαπημένοι μου συνάδελφοι, Η ευθύνη μας δεν είναι μόνο καλλιτεχνική, έχουμε & κοινωνική ευθύνη. Καλώς η κακώς κάνουμε ένα επάγγελμα που έχει μεγάλη προβολή και τις σειρές που παίζουμε τις παρακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι. Δεν αρκεί να κρυβόμαστε πίσω από το άλλοθι ενός σεναρίου».

«Θεωρώ τραγικό μια γυναίκα να παρενοχλείται και να ασχολούμαστε με το τι φορούσε»

Η Γιούλικα Σκαφιδά βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο ελληνικό metoo και στις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος.

Η γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην σειρά του MegaΈξαψη” δεν δίστασε να ξεσπάσει στον αέρα της εκπομπής, δείχνοντας έντονα την δυσαρέσκεια της, ενώ πριν μερικές μέρες είχε εξομολογηθεί και ένα δικό της παρόμοιο περιστατικό λεκτικής βίας.

«Βάρυνε τώρα! Με φοβερή αμηχανία παρακολούθησα όλες τις εξελίξεις και με ανάμεικτα συναισθήματα. Ανάμεικτα γιατί από τη μία νιώθεις μια ανακούφιση ότι υπάρχει μια προοπτική να γίνουν κάποιες προεργασίες και ο χώρος να γίνει ακόμα πιο φωτεινός, να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Δεν είμαστε πολλοί, 100 άνθρωποι είμαστε, γνωριζόμαστε ο ένας με τον άλλον. Με όλους αυτούς, είτε θύτες είτε θύματα, έχουμε βγει, έχουμε φάει, έχουμε γελάσει, έχουμε κλάψει… Είναι άνθρωποι πολύ κοντινοί και είναι πολύ σοκαριστικό. Δεν σου κρύβω ότι όλοι έχουμε ακούσει κάτι, αλλά κάνουμε και μια δουλειά που σε ακολουθεί μια φήμη. Και δεν μπορείς βάσει αυτής της φήμης να πας στον αστυνόμο, στον συνάδελφο και να μεταφέρεις πράγματα.

Όλοι ξέρουμε από ένα περιστατικό, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να σου αποκαλύπτεται μια… σούμα πραγμάτων. Πονάει η καρδιά μου και η ψυχή μου γιατί συνειδητοποιώ ότι έχω συναναστραφεί ανθρώπους που είχαν πόνο και κουβαλούσαν ένα βάρος στην ψυχή τους πολλά χρόνια. Και βλέπεις ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάντα με το χαμόγελο…

Και από την άλλη βλέπεις και τους ανθρώπους που κάποια στιγμή στη ζωή τους πίστεψαν ότι έχουν τον έλεγχο και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, να βιάσουν την ψυχή σου, το σώμα σου. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει μια καλύτερη μέρα και ότι όλα αυτά έγιναν για κάποιο λόγο. Ελπίζω να έρθει μια καινούργια μέρα για όλους τους ανθρώπους.

Με όλες αυτές τις εξελίξεις έγινε μια μεγάλη αποκάλυψη για το πόσο συντηρητική κοινωνία ήμασταν. Ακόμα κι ένας άνθρωπος που βρέθηκε να πει γιατί η Σοφία Μπεκατώρου βγήκε να μιλήσει τώρα ή τι θυμήθηκε τώρα η Ζέτα Δούκα, ακόμα κι ένας που υπήρξε, είναι φοβερά απογοητευτικό. Είμαστε μια κοινωνία βαθιά σεξιστική και συντηρητική και η μεγάλη παγίδα είναι ότι νομίζουμε πως είμαστε μοντέρνοι και εναλλακτικοί.

Τι σε νοιάζει εσένα γιατί βγήκε τώρα η κοπέλα να μιλήσει; Ήσουν εσύ έτοιμος να ακούσεις την κοπέλα που θα μιλούσε πέντε χρόνια πριν; Είσαι έτοιμος να ακούσεις την κοπέλα που έχει έρθει από το εξωτερικό και πλένει σκάλες και θέλει να σου πει ότι στο μπαρ που δούλευε κάποιος την παρενόχλησε;

Είσαι έτοιμος να το ακούσεις; Δεν ήσουν έτοιμος να το ακούσεις. Τη Σοφία Μπεκατώρου, όμως, ήσουν έτοιμος να την ακούσεις γιατί είναι αυτή που είναι. Και εκεί δεν είχες τίποτα να πεις, ούτε τι φορούσε, ούτε αν είχες κ…ους και β…ια, συγγνώμη! Θεωρώ φοβερά τραγικό μια γυναίκα να παρενοχλείται και να ασχολούμαστε με το τι ώρα ήταν και τι φορούσε. Νιώθω ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Με συγχωρείτε, αλλά άναψα τώρα!».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Survivor 4: Η νέα αιχμηρή ανάρτηση της Γιούλικας Σκαφιδά για τον Αλέξη Παππά

Γιούλικα Σκαφιδά για Survivor 4: «Δεν έσβησα το σχόλιο για τον Αλέξη γιατί είναι η άποψή μου»

Share