Σπύρος Μπιμπίλας: «Την ώρα που το κοινό βλέπει τον Φιλιππίδη μπορεί να ξεχνάει τη φυλάκιση του»

«Όλες οι καταγγελίες ήταν για τον χώρο του θεάτρου, αλλά δεν ακούστηκε καμία για άλλους κλάδους»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σπύρος Μπιμπίλας: «Την ώρα που το κοινό βλέπει τον Φιλιππίδη μπορεί να ξεχνάει τη φυλάκιση του»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Secret και στον δημοσιογράφο Γιάννη Ξυνόπουλο παραχώρησε πρόσφατα ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρομος του ΣΕΗ αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με τις επαναλήψεις των σειρών που πρωταγωνιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Για να ξεκαθαρίσω κάτι, εγώ είπα ότι, όπως το κοινό μπορεί να παρακολουθεί έναν αγαπημένο ηθοποιό που σφαγιάστηκε, άνετα μπορεί να παρακολουθεί και έναν φυλακισμένο ηθοποιό. Δεν παραλληλίζω τον Σεργιανόπουλο με τον Φιλιππίδη σε καμία περίπτωση. Λέω ότι το κοινό μπορεί με άνεση να βλέπει έναν άνθρωπο που σφαγιάστηκε. Εκείνη την ώρα που τον βλέπει, δεν σκέφτεται τον σφαγιασμό του, άρα και την ώρα που βλέπει τον Πέτρο Φιλιππίδη μπορεί να ξεχνάει τη φυλάκιση του.

Το κοινό μπορεί να βλέπει έναν άνθρωπο που σφαγιάστηκε με άγριο τρόπο, δεν μπορεί να βλέπει τον Φιλιππίδη, που είναι φυλακισμένος;».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όλες οι καταγγελίες ήταν για τον χώρο του θεάτρου, αλλά δεν ακούστηκε καμία για άλλους κλάδους, όπως λόγου χάρη για εκείνον του τραγουδιού. Κάποιοι έχουν επτασφράγιστα τα στόματα τους και αυτό προξενεί εντύπωση γιατί η ελληνική κοινωνία δείχνει ότι μόνο στο θέατρο έχουν γίνει αυτά τα πράγματα. Όλη η υπόλοιπη κοινωνία είναι άψογη; Εμείς δώσαμε το μήνυμα, το παράδειγμα, ο αθλητισμός κατά ένα μέρος και στο μεγαλύερο μέρος το θέατρο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι άψογοι;. Όσο για τον χώρο του τραγουδιού, εκεί είναι νύχτα με τα σχετικά συνεπακόλουθα».

Σπύρος Μπιμπίλας δηλώσεις για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Κόλαφος ο Μπιμπίλας κατά Κωνσταντινίδου: «Αν είχε συμβεί στην κόρη της δεν θα μιλούσε έτσι»

Χαμός έχει γίνει από με τις δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για τον Πέτρο Φιλιππίδη και την απόφαση να μην προβάλλονται σειρές που έχει πρωταγωνιστήσει σε επανάληψη, με το twitter να της κάνει απίστευτη.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας λοιπόν, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, Καλύτερα δε γίνεται, θέλησε να πάρει θέση.

«Αναγκάστηκα να τη δω τη συνέντευξη. Διαχειριζόμαστε μια δύσκολη κατάσταση και πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να πουν κάτι. Εγώ θέλω να εφιστήσω την προσοχή σε όσους μιλάνε, να σκεφτούν πριν μιλήσουν γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ήταν άστοχο το σχόλιο της Ελισάβετ. Ο τρόπος που το είπε δεν ξέρω αν αντικατοπτρίζει τη θέση της και αν μπερδεύτηκε με τον τρόπο που τα είπε. Φαντάζομαι ότι αν είχε συμβεί στην κόρη της δεν θα μιλούσε με τον ίδιο τρόπο».