Μαριάννα Τουμασάτου: «Δεν έκλεισε ο κύκλος, δεν έχει σταματημό αυτό, έχουμε κάθε τόσο μια γυναικοκτονία»

Ξέσπασε στον αέρα του ALPHA

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μαριάννα Τουμασάτου: «Δεν έκλεισε ο κύκλος, δεν έχει σταματημό αυτό, έχουμε κάθε τόσο μια γυναικοκτονία»

Στην κάμερα της εκπομπής Καλύτερα Δε Γίνεται μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου (18/9) η Μαριάννα Τουμασάτου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μέσα σε όλα στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, λίγο μετά το ξέσπασμα της για τις φωτιές.

Οι δηλώσεις της Μαριάννας Τουμασάτου

«Η “Βέρα στο δεξί” είναι σταθμός για εμένα γιατί εκεί γνω΄ρισα και τον άντρα μου. Ήταν μια πάρα πολύ ιδιαίτερη δουλειά. Με τον σύζυγό μου είμαστε η νύχτα και η μέρα και έτσι συμπληρωνόμαστε. Ελπίζω ότι με την κόρη μου έχω καλή σχέση, όταν μεγαλώσειθα μου πει. Δεν θέλω να είμαι φίλη μαζί της, θέλω να είμαι η μαμά της, να μη με φοβάται, να με εκτιμάει, να ζω για εκείνη και να είναι η ανάσα μου.

Δεν θεώρησε η υπουργός Πολιτισμού ότι δικαιούνται οι ηθοποιοί να τρώνε. Κάπως σκέφτηκε ότι ζούμε με τον αέρα. Δεν έβγαλε ούτε το επιδομα και το λέω με θυμό. Όταν μου παίρνουν τα δικαιώματά μου και μάλιστα χωρίς να το συζητήσουμε, όταν με θεωρούν τον τελευταίο τροχό, τότε θυμώνω. Κανείς από αυτούς δεν πείνασε, κανείς δεν σκέφτηκε αν το παιδί του έχει να φάει ή να πιει. Θα μπορούσα να ασχοληθώ με την πολιτική βάση συνθηκών και προϋποθέσεων. Δεν μπορώ να γίνω πολιτικό πρόσωπο σαν αυτά που κοροϊδεύω. Μου έχει γίνει πρόταση αλλά τότε ήταν κόντρα με τη δουλειά μου.

Ο χώρος δοκιμάζεται χρόνια. Εμείς απλά είχαμε πιο πολύ θάρρος και επειδή έχουμε μάθει να εκθέτουμε τους εαυτούς μας, βγήκαμε μπροστά. Δηλαδή στην τράπεζα δεν υπάρχει διευθυντής που να έχει χουφτώσει την ταμεία; Στα νοσοκομεία δεν συμβαίνουν αυτά; Δεν πήρε την έκταση των υπόλοιπων επαγγελμάτων. Κάποιοι μαζεύτηκαν αλλά θα παραμείνουν μαζεμένοι; Δεν έκλεισε ο κύκλος, δεν έχει σταματημό αυτό, έχουμε κάθε τόσο μια γυναικοκτονία».

«Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αποκοπούν από τον χώρο»

Η Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε στο Πρωινό και μεταξύ άλλων μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά πασίγνωστων ηθοποιών σε τηλεόραση και θέατρο.

«Νομίζω πως θα έχουμε καλές εξελίξεις. Όχι μόνο στον δικό μας χώρο. Σιγά-σιγά θα καθαρίσουν. Για αυτό έχουμε πει ότι είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον σαν άνθρωποι. Μόνος του ο καθένας δε μπορεί να κάνει τίποτα. Αν χρειαστείς κάτι ένα χέρι πρέπει να σε πιάσει. Ένας άνθρωπος.

Νομίζω πως ο καθένας εξ΄αυτών είχε από μόνος του μια αυτοκρατορική παράκρουση, η οποία απλώς βρήκε δρόμο για να υπάρξει. Αισθανόντουσαν όλοι αυτοί πάρα πολύ σπουδαίοι. Για αυτό και είχαν ένα θράσος απίστευτο. Δηλαδή αυτά που έχουν πει σημαίνει πως ήταν άνθρωποι που θεωρούσαν πως δεν αξίζει άλλος εκτός από αυτούς.

Είναι άνθρωποι με πολύ σοβαρά προβλήματα. Θα έπρεπε να τους κοιτάξει γιατρός. Ούτε καν ψυχολόγος. Γιατί αν ένας άνθρωπος θεωρεί πως δικαιούται να κάνει αυτά σε έναν άλλον άνθρωπο θέλει γιατρό.

Μαριάννα Τουμασάτου Πρωινό για καταγγελίες

Δεν έγινε κάτι μπροστά μου. Αλλά και μπροστά μου να γίνονταν, αν ο άνθρωπος δεν είναι έτοιμος να επικοινωνήσει κάτι; Πως θα βγω εγώ να τον αναγκάσω να το ξαναζήσει; Είναι φορές που δεν μπορείς να το κάνεις.

Το θέατρο δε μπορεί να προσβληθεί από κανέναν. Δεν μπορείς να περιθωριοποιήσεις κανένα που είναι μέσα στο σύστημα. Εσείς πως δεν έχετε περιθωριοποιήσει τους ανθρώπους στον δικό σας χώρο; Αν πας σε μια πρεμιέρα και έρθει ο φωτογράφος, πώς θα αποφύγεις τη φωτογραφία;

Αν έχεις ανάγκη τη δουλειά θα συνεργαστείς με ανθρώπους που δε θες. Έτυχε να μη μου τύχει και δε ξέρω πως θα αντιδρούσα. Εδώ πέρα παγώνουν αστυνομικοί που τους σημαδεύουν με όπλο

Δε με αφορά η συγγνώμη κατόπιν εορτής. Θα μου έλεγε κάτι η συγγνώμη αν το είχε κάνει πριν. Δεν αλλάζουν επειδή το νιώθουν. Αναγκάστηκαν όσοι το έκαναν και θα αναγκαστούν όσοι το κάνουν να δείξουν μια καλύτερη συμπεριφορά. Όχι επειδή το νιώθουν. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αποκοπούν από τον χώρο. Γιατί είναι κατ’ επανάληψη, επαγγελματίες κακοποιητές ψυχών. Δεν έτυχε μια κακιά στιγμή. Πρέπει να τελειώσουν οι κλίκες.

Το αυστηρό δε χρειάζεται να είναι τιμωρητικό. Υπάρχει και ο τρόπος της αγάπης. Η αγάπη είναι σημαντικό πράγμα και το όριο είναι απαραίτητο. Τα όρια είναι απαραίτητα για όλους, όχι μόνο για τον υφιστάμενο» είπε, μεταξύ άλλων, η Μαριάννα Τουμασάτου.