Ασέλγησε σε βάρος 13χρονης - Ο νέος συγκάτοικος του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές της Τρίπολης

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την απόρριψη αιτήματος αποφυλάκισής του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ασέλγησε σε βάρος 13χρονης - Ο νέος συγκάτοικος του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές της Τρίπολης

Ύστερα από την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής του σάλο προκάλεσε το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης για να υπερασπιστεί την θέση του, στο οποίο ρίχνει το φταίξιμο στα θύματα (διαβάστε το εδώ). Οι δικαστές δεν φαίνεται να πείστηκαν γι' αυτό και ο ηθοποιός βρίσκεται ακόμα στις φυλακές Τριπόλεως, στις οποίες η ατμόσφαιρα είναι... ηλεκτρισμένη.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι τεταμένες σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίζονται, με τον Φιλιππίδη να δείχνει διάθεση να πορευτεί μόνος μες στη φυλακή, δίχως να ψάχνει κάποια επικοινωνία, ιδίως δε με έναν συνάδελφο του, με τον οποίο έχουν πάνω κάτω ίδια ηλικία και πορεία. Η ψυχολογική του κατάσταση είναι πάρα πολύ κακή, με την απομόνωση να μοιάζει μονόδρομος.

Νέος συγκρατούμενος για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Εκτός από τον Λιγνάδη, στον οποίο αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην παράσταση που λέγεται ότι ετοιμάζει μες στις φυλακές, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα υποδεχτεί, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», έναν 56χρονο μάγειρα με 3 παιδιά, που εργαζόταν σε κρατικό ψυχιατρικό ίδρυμα και ασέλγησε εις βάρος 13χρονης κόρης φίλων του, που θα οδηγηθεί κι αυτός στις φυλακές Τριπόλεως, παρά το αίτημα του να μην προφυλακιστεί. Ο νέος κατηγορούμενος θα βρεθεί στο ίδιο κελί με τον ηθοποιό.

Με πόσα χρόνια φυλάκισης κινδυνεύει;

Ράκος είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά το άκουσμα του «όχι» στην αποφυλάκισή του. Ωστόσο, αυτό που είναι και το πιο σημαντικό εξ όλων΄ είναι με πόσα χρόνια πίσω από τα κάγκελα κινδυνεύει ο ηθοποιός, αν το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο για βιασμό και δυο απόπειρες.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα εις βάρος του. Μετά την εξέταση των στοιχείων από τις αρμόδιες Αρχές κι αφού ελήφθησαν υπόψη οι καταθέσεις των γυναικών που κατήγγειλαν τον ηθοποιό, κρίθηκε σκόπιμη η κράτησή του ενός της φυλακής έως ότου γίνει η δίκη.

Αν λοιπόν το δικαστήριο αποφανθεί πως ο Φιλιππίδης είναι ένοχος και για τα 3 κακουργήματα, τότε η ποινή του θα είναι περίπου...Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr