"Έσπασε" την σιωπή της η Βαλέρια Κουρούπη - "Έχω δεχθεί σεξουαλική και λεκτική κακοποίηση"

"Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί...."

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στην κάμερα της εκπομπής "Mega Καλημέρα” μίλησε η Βαλέρια Κουρούπη το πρωί της Τρίτης (21/9). Η γνωστή ηθοποιός μέσα σε όλα μίλησε για το ελληνικό #metoo αλλά και για το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που έχει βιώσει η ίδια.

Η αποκάλυψη της Βαλέριας Κουρούπη για την σεξουαλική παρενόχληση

"Το κίνημα #metoo ήταν μια πολύ ωραία αρχή, οι άνθρωποι πρέπει να μιλάμε. Παρενόχληση έχω δεχτεί, κακοποίηση λεκτική έχω δεχθεί. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Δεν έχω ζήσει έντονη σεξουαλική παρενόχληση που να χρειαστώ να καταγγείλω.

Να καθησυχάσω τους φίλους μας τους σεξιστές ότι δεν μένουμε πια μαζί με τον πρώην συζυγό μου".

«Θεωρούσα αυτούς τους ανθρώπους πεφτάκηδες, που τους ενδιαφέρει παραπάνω το σεξ»

Η Βαλέρια Κουρούπη, μια από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς της γενιάς της, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τηλέραμα, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο χάος που επικρατεί στο χώρο της υποκριτικής μετά τις καταγγελίες που έγιναν.

Όπως δήλωσε, με τα όσα αποκαλύφθηκαν δεν έχει πέσει από τα σύννεφα, καθώς ήξερε κάποια πράγματα, ωστόσο δεν γνώριζε λεπτομέρειες.

Τι λέτε για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό κόσμο;

Βαλέρια Κουρούπη για καταγγελίες

«Με έχουν αρρωστήσει τόσο, που για μέρες είχα χάσει τον ύπνο μου. Δεν έχω πέσει από τα σύννεφα, γιατί κάποια πράγματα τα ήξερα, αλλά όχι τέτοιες λεπτομέρειες. Θεωρούσα αυτούς τους ανθρώπους του χώρου κάπως γραφικούς, κάπως πεφτάκηδες, που τους ενδιαφέρει λίγο παραπάνω το σεξ και εκτίθενται.

Λέγαμε π.χ. “α, να ένας γραφικός που απατά τη γυναίκα του και ασχολείται μονίμως με το σεξουαλικό του πρόβλημα”. Δεν είχε πάει όμως ο νους μου σε τέτοια πράγματα. Και δεν το λέω για να βγάλω την ουρά μου απ’ έξω, γιατί όλοι οι “παρατηρητές” έχουμε ευθύνη και εγώ είμαι 25 χρόνια σε αυτή τη δουλειά και θα έπρεπε να ξέρω καλύτερα.

Δεν ήξερα όμως αλήθεια γι’ αυτά τα όργια και για τον πόνο που έχουν προκαλέσει. Ας μη θεωρήσουμε όμως το θέατρο βρόμικο χώρο».