Καταγγελία "βόμβα" στο Super Κατερίνα: «Παράγοντας του αθλητισμού κατέβασε το παντελόνι και με...»

Σοκαρισμένοι όλοι στο πλατό της εκπομπής με τα όσα άκουγαν...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Καταγγελία

Νέα σοκαριστική καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας. Σε συνέχεια σχετικών αποκαλύψεων που ξεκίνησαν από αυτή της Σοφίας Μπεκατώρου, η Πηγή Δεβετζή αποκάλυψε ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο ξεκίνημα της καριέρας της από παράγοντα του αθλητισμού.

Η πρώην αθλήτρια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Super Κατερίνα και σόκαρε τους πάντες στο πλατό με την εξομολόγηση της,

Αναλυτικά η καταγγελία της Πηγής Δεβετζή στην εκπομπή Super Κατερίνα

«Έχω να σου πω κάτι που δεν το έχω πει ποτέ στη ζωή μου. Το είχα μέσα μου πάρα πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια το εξομολογήθηκα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας», είπε η Δεβετζή αρχικά.

Και συνέχισε: «Έχω κι εγώ μια κακοποιητική εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού. Παράγοντας του αθλητισμού, όχι από τον στίβο, όταν είχα κατέβει στην Αθήνα, ένα κορίτσι από την επαρχία, που δεν είχα την πονηράδα να σκεφτώ ότι θα με πλησιάσει κάποιος για να εκμεταλλευτεί κάτι από εμένα.

Γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο τότε και μου έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ήταν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήμουν ενήλικη, αλλά δεν είχα τις εμπειρίες, ήμουν ακόμα κορίτσι, δεν ήμουν γυναίκα. Μου έταξε μεγάλη ζωή, να με πάρει από το ΟΑΚΑ, να μου νοικιάσει σπίτι. Τον έβλεπα σαν πατέρα μου.

Μια μέρα με είχε καλέσει στο γραφείο του να μιλήσουμε για τον αθλητισμό και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ. Ευτυχώς με βοήθησε ο Θεός και χτύπησε το τηλέφωνό του και προσπάθησα να ξεφύγω.

Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι να κάνω, είχα παγώσει. Το έχω βιώσει όλο αυτό σε άσχημο βαθμό και πού να το πω; Ήταν παντρεμένος με παιδιά και ο λόγος που δεν το είπα ήταν επειδή σεβάστηκα τα παιδιά του και τίποτα άλλο.

Αυτόν τον συναντούσα συνέχεια. Τον έβλεπα και ήθελα να τον πνίξω. Τον συναντούσα και έκανε ότι δεν συνέβαινε τίποτα. Δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου. Είπα ότι δεν με θέλουν οι προπονητές και θα γυρίσω πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και απαντώντας για το αν έψαξε το ενδεχόμενο ο ίδιος άνθρωπος να έκανε κάτι αντίστοιχο σε άλλα κορίτσια, η Πηγή Δεβετζή απάντησε: «Δεν έψαξα ποτέ. Έπαιρνα τα μετάλλια και δεν μπορούσα να τα χαρώ. Πολλά χρόνια λέω πρέπει να μιλήσω. Τελικά εξαφανίστηκα και πήγα σε μοναστήρι. Όχι για πολύ καιρό, βρήκα πνευματικούς και μίλησα. Έκανα προσευχή. Πριν από δύο χρόνια πήγα στα Ιεροσόλυμα, έπεσα πάνω στον Πανάγιο Τάφο, είπα συγχώρεσέ τον και βοήθησέ με να προχωρήσω».

«Με “έφτυσαν” και έλεγαν ότι δεν κάνω για αθλήτρια και να πάω να πλύνω πιάτα»

Η Πηγή Δεβετζή βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη, όπου αναφέρθηκε στις άσχημες συμπεριφορές που έχει βιώσει στο χώρο του αθλητισμού.

«Πολλές φορές ένιωσα πληγωμένη από τον χώρο του αθλητισμού. Είναι λιγότερες οι χαρές και περισσότερες οι λύπες, απλά μια χαρά μπορεί να κρύψει τις λύπες. Όταν ματώνεις, πονάνε τα πόδια σου, δεν έχεις τη στήριξη από την ομοσπονδία και τελικά σε πιστεύουν μόνο ο προπονητής και η οικογένεια σου, φυσικά και με έχει πληγώσει πάρα πολύ.

Το θέμα είναι ότι μέσα μου ένιωσα δυνατή και εγωίστρια σε αυτό που έκανα. Έτσι, όταν με “έφτυσαν” και μου είπαν “πήγαινε σπίτι σου να πλύνεις κανένα πιάτο, δεν κάνεις για αθλήτρια”, εκεί είπα όχι, χτύπησα το χέρι μου στο τραπέζι, σηκώθηκα και προσπάθησα. Αυτό έγινε το 1994 όταν κατέβηκα στην Αθήνα για να μπω στην εθνική ομάδα», είπε αρχικά η Πηγή Δεβετζή , η οποία είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό.

Ενώ, εξομολογήθηκε: «Φαγητό δεν είχα εκεί που έμενα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι συναθλητές μου και οι μάγειρες μου έδιναν φαγητό. Περνούσα από τη βιτρίνα και κοιτούσα το φαγητό. Μου έλεγαν “θέλεις να φας;” και εγώ έλεγα ότι ψάχνω κάτι φίλους μου.

Πέρασα δύσκολα. Η ζωή του αθλητή είναι μοναχική με πολλές λύπες και στερήσεις. Ναι, είχαν πει ότι “δεν κάνει για αθλήτρια, να πάει στο χωριό της να πλύνει πιάτα”».

Πηγή Δεβετζή Πάμε Δανάη βία