Ντορέττα Παπαδημητρίου για τις καταγγελίες: «Ήταν μπουνιά στο στομάχι! Με σόκαραν»

«Δεν με νοιάζει ποιοι είναι αυτοί, τι φήμη έχουν, τι εξουσία, τι οικονομικές απολαβές»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ντορέττα Παπαδημητρίου για τις καταγγελίες: «Ήταν μπουνιά στο στομάχι! Με σόκαραν»

Στο Enjoy και στην Μαρία Ανδρέου παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια του Game of Chefs αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Οι δηλώσεις της Ντορέττας Παπαδημητρίου για τις καταγγελίες

Το θέατρο φέτος συγκλονίστηκε από όσα βγήκαν στο φως. Βία καθολική. Είχαν πέσει στην αντίληψή σου όσα ακούστηκαν;

Όχι, ούτε μπορούσα να φανταστώ όσα άκουγα. Μπουνιά στο στομάχι. Με σόκαραν. Πού να τα γνωρίζω; Όταν βγήκαν άνδρες και γυναίκες να μιλήσουν μετά την Σοφία Μπεκατώρου, άνθρωποι από τον δικό μου χώρο, όσα είπαν δεν μπορούσα να τα φανταστώ ούτε κατά διάνοια. Τώρα επιτέλους θα έρθει η κάθαρση και πιστεύω πολύ στην ελληνική Δικαιοσύνη. Πρέπει βέβαια να αλλάξει και η νομοθεσία και να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι για αυτούς που επιχειρούν να βιάσουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή ενός ανθρώπου. Δεν με νοιάζει ποιοι είναι αυτοί, τι φήμη έχουν, τι εξουσία, τι οικονομικές απολαβές. Έκανες κακό; Θα πληρώσεις.

Η βία για εμένα είναι κάτι το αδιανόητο. Παρακολουθώ όλο το καλοκαίρι να μιλούν για δολοφονίες γυναικών και πάλι αυτήν την εβδομάδα είχαμε μια δολοφονία. Πρέπει κάτι να γίνει πλέον. Να δραστηριοποιηθούμε οι γυναίκες, να δημιουργήσουμε έναν φορέα, να γίνει γνωστό ότι είμαστε εδώ σαν γροθιά για όσες γυναίκες θέλουν να μιλήσουν και να τις προστατεύσουμε. Δεν πάει άλλο η κατάσταση.

Δεν θα καθόμαστε και θα παρατηρούμε. Πρέπει να περάσουμε στην δράση κι η μία γυναίκα να βοηθήσει την άλλη. Είμαι έτοιμη μαζί με άλλες γυναίκες από το χώρο μου να δημιουργήσουμε μία ομάδα δράσης. Η βία δεν έχει χαρακτηριστικά, περιβάλλον, μορφωτικό επίπεδο, οικονομική ή κοινωνική τάξη. Ο νομοθέτης πρέπει να είναι σκληρός τιμωρός και το θύμα να νιώσει προστατευμένο. Η βία όλο και κλιμακώνεται στην ελληνική κοινωνία. Η θέση της γυναίκας είναι τραγική λόγω της αδυναμίας της να αμυνθεί σωματικά. Χρειάζεται υποστήριξη.

Θέλω να μιλήσω για χάρη όλων των γυναικών και θα το κάνω για να ηρεμήσει η ψυχή τους αλλά και να ξέρουν ότι κάπου μπορούν να τα πουν και να προστατευθούν. Τέλος στον φόβο και στην κακοποίηση. Πλέον η βία είναι καθημερινό κοινωνικό φαινόμενο και χρειάζεται οργανωμένη υποστήριξη.

 Ντορέττα Παπαδημητρίου για τις καταγγελίες

Τέλος το Game of Chefs από τον ΑΝΤ1; Η απάντηση της Ντορέττας Παπαδημητρίου

Στην Τίνα Μεσσαροπούλου και το Happy Day μίλησε το πρωί της Πέμπτης (23/9) η Ντορέττα Παπαδημητρίου για το Game of Chefs. Η ίδια φυσικά αναφέρθηκε στην τηλεθέαση αλλά και στο ενδεχόμενο να ολοκληρωθούν πρόωρα τα γυρίσματα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι σε αυτό το project. Είναι ένα πολύ ωραίο μαγειρικό παιχνίδι, πολύ διαφορετικό. Με τους τρεις κριτές τώρα που τους γνωρίζει θα πω ότι είναι πολύ ωραίοι τύποι, πολύ πετυχημένοι στον χώρο τους. Το project, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ολοκληρωθεί τέλη Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ολοκληρωθεί. Είναι μία ανταγωνιστική χρονιά, παίζουν πολλά προγράμματα. Εμείς παίζουμε σε μία πολύ ανταγωνιστική ώρα, ξεκινήσαμε ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει άλλα σίριαλ. Οποιοδήποτε πρόγραμμα χρειάζεται τον χρόνο του. Εγώ πιστεύω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν σχετικά με τα νούμερα».