Συγκίνησε η Ράνια Τζίμα - «Δεν υπήρχε κανείς να με βοηθήσει, να μου ανοίξει μία πόρτα»

«Δεν έβλεπα μπροστά μου, είχα στο μυαλό μου, μόνο δουλειά, δουλειά, δουλειά»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκίνησε η Ράνια Τζίμα - «Δεν υπήρχε κανείς να με βοηθήσει, να μου ανοίξει μία πόρτα»

Καλεσμένη στην εκπομπή “Mega Καλημέρα” βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (27/9) η Ράνια Τζίμα. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του αναφέρθηκε στην μητέρα της που έχει φύγει από την ζωή αλλά και στην γνωριμία της με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Οι δηλώσεις της Ράνιας Τζίμα

«Ήμουν ξινή στην πρώτη μέρα γνωριμίας με τον σύζυγό μου. Δεν έβλεπα μπροστά μου, είχα στο μυαλό μου, μόνο δουλειά, δουλειά, δουλειά. Δεν ήθελα, είχα κατεβασμένα τα ρολά μου, ό, τι και να περνούσε από μπροστά μου δεν θα το έβλεπα, ήμουν προσηλωμένη στη δουλειά μου. Τον έκοβα από καλεσμένο. Αυτό άλλαξε πολλούς μήνες μετά. 7-8 μήνες μετά. Νομίζω και οι άντρες και οι γυναίκες όταν θέλουμε κάτι πρέπει να το διεκδικούμε και αυτό είναι υπέρ μας. Τα κατάφερε.

Η μαμά μου ήταν πάντα πολύ μπροστά από την εποχή της, δεν την αφορούσε τόσο πολύ εάν θα παντρευτώ ή τι θα κάνω με αυτό το ζήτημα. Δεν μπορούσαν απλώς να καταλάβουν πώς μου ήρθε εμένα να κάνω αυτό το επάγγελμα, καθώς δεν υπήρχε κανείς να με βοηθήσει, να μού ανοίξει μία πόρτα.

Κάθε μέρα μου θυμίζει τη μαμά μου η κόρη μου, ειδικά με όλα αυτά που κάνουμε οι μαμάδες, και πάει μπαλέτο τώρα και την βγάζουμε φωτογραφία και εγώ λιώνω, αλλά δεν μπορώ να στείλω την φωτογραφία στη μαμά μου να τη δει. Η κόρη μου δεν με βλέπει στην τηλεόραση, ωστόσο αν με δει θα σχολιάσει τα ρούχα μου και ότι φαίνομαι όμορφη.

Ο Γαβριήλ είναι αυστηρός 100- 0 σε σχέση με εμένα. Πολλές φορές με “τραμπουκίζει”, γιατί ως μαμά αισθάνομαι ενοχές και δεν μπορώ να της βάλω όρια, δεν μπορώ να είμαι αυστηρή, δεν είναι όλα τόσο φοβερά, για παράδειγμα να φάει μία σοκολάτα παραπάνω.

Με ενδιαφέρει η προσωπικότητά της και να βελτιωθεί ως χαρακτήρας, εκεί γίνομαι πιο αυστηρή. Όταν αποχώρησε από την πολιτική ο Γαβριήλ, βλεπόμασταν περισσότερο, και εκείνος ήταν πιο ήρεμος. Βρήκαμε ισορροπία στη σχέση μας, ωστόσο όταν του πρότειναν να γίνει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, του ζήτησα να χωρίσουμε. Δεν μου έκανε κακό στην δουλειά μου η θέση του συζύγου μου, γιατί θεωρώ ότι η σχέση του κάθε ανθρώπου είναι κάτι ιδιωτικό».

«Κάποια στιγμή έπαθα ένα σοβαρό αυτοάνοσο και έχασα την ακοή από το ένα μου αυτί»

Στον Άρη Καβατζίκη και το «Πάμε Δανάη» μίλησε η Ράνια Τζίμα. Η ίδια μέσα σε όλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει βιώσει αλλά και στην απώλεια της μητέρας της ενώ πριν λίγο καιρό είχε μιλήσει και για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Κάποια στιγμή έπαθα ένα σοβαρό αυτοάνοσο και έχασα την ακοή από το ένα μου αυτί λόγω άγχους. Όταν έπαθε το μεγάλο κρασάρισμα η Κύπρος έκανα Υπουργείο Ανάπτυξης. Ξύπνησα ένα πρωί και διαπίστωσα ότι δεν ακούω από το ένα αυτί. Συνέχισα να δουλεύω κουφή εντελώς. Χωρίς πόνο. Αφού έχουν περάσει 15 μέρες είπα να πάω στον γιατρό. Κάνουμε τον ακουόγραμμα, στην ευθεία, τίποτα. Ο γιατρός μου είπε ότι κατά συντριπτική πιθανότητα είναι μη αναστρέψιμο. Κάναμε αγωγή και κερδίσαμε ένα 20%.

Μου είπαν ότι είναι νευρολογικό το ζήτημα, το ακουστικό νεύρο καταστράφηκε. Αυτό χτυπάει και στο μάτι. Μου είπαν ότι θα μπορούσα να ξυπνήσω και να μην βλέπω. Βίωσα αμφισβήτηση στη δουλειά μου επειδή είμαι γυναίκα. Μπορεί να ήταν ένα βλέμμα. Δίνω τις μάχες μου. Η περίοδος που ο Γαβριήλ (σ.σ. ο σύζυγός της) ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ήταν “υγιεινός περίπατος” για τη σχέση μας. Εκείνος έπρεπε να τραβήξει τον δρόμο του και πολύ καλά έκανε και γω συνέχισα να κάνω τη δουλειά μου. Σε πάει το συναίσθημα.

Η Ελένη ακόμα κοιμάται μαζί μας και είναι 5, οπότε συνήθως ξυπνάω με την κόρη μου πάνω μου» είπε και περιέγραψε με χιούμορ την πρωινή ρουτίνα με το παιδί της που περιλαμβάνει «μάχες. Τον ρόλο του αυστηρού έχει ο Γαβριήλ. Εγώ δεν μπορώ να είμαι αυστηρή με την Ελένη. Εκείνη με έπεισε ότι μπορώ να τα καταφέρω να κάνω δεύτερο παιδί. Δυσκολεύομαι να πάω στη Θεσσαλονίκη μετά την απώλεια της μητέρας μου. Δεν είναι κάτι που επιδιώκω. Ο μπαμπάς μου είχε μια περιπέτεια υγείας οπότε έπρεπε να τον προσέξουμε. Δεν έχω αδέλφια γι’ αυτό λέω να κάνω δεύτερο παιδάκι. Το πάλεψα με όλους τους τρόπους, μόνη, με φίλους με ψυχίατρο και ψυχανάλυση για πολλά χρόνια. Με βοήθησε πάρα πολύ».