Ξέσπασε ο Χρήστος Λούλης: «Με βρίζανε πολλοί και ήταν άσχημο! Σε τέτοιες αντιδράσεις σφίγγεσαι, σκληραίνεις»

«Δε φοβάμαι να λέω την άποψη μου! Είναι μια δύσκολη φάση»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ξέσπασε ο Χρήστος Λούλης: «Με βρίζανε πολλοί και ήταν άσχημο! Σε τέτοιες αντιδράσεις σφίγγεσαι, σκληραίνεις»

Στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη μίλησε το πρωί της Τετάρτης (29/9) ο Χρήστος Λούλης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στην πανδημία και το σποτ που προκάλεσε αντιδράσεις όσο και στις καταγγελίες ενώ πρόσφατα τοποθετήθηκε και στις δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για τον Πέτρο Φιλιππίδη που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Λούλη

«Ο άνθρωπος του θεού θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς. Πιστεύω στον θεό. Όταν ησυχάζω και όταν μένω μόνος μου νιώθω μέσα στο μυαλό μου μια παρουσία. Ο δικός μου ο θεός και η δική μου η πίστη έχει πολύ λίγο να κάνει με τη θρησκεία.

Το τηλεοπτικό σποτ για την πολιτική προστασία ήταν κοινωνικό “τράκο”. Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, που με βρίζανε πολλοί και ήταν άσχημο, μετά άρχισα να γελάω. Σε τέτοιες αντιδράσεις σφίγγεσαι, σκληραίνεις, πικραίνεσαι, αντεπιτίθεσαι.

Η συμβίωση με τους ανθρώπους προϋποθέτει να μπορείς να δέχεσαι και τη σφαλιάρα τους και τη βλακεία τους και το βραβείο και το χειροκρότημα τους. Αν πικραινόμουν πάρα πολύ για το ξύλο που έφαγα με το σποτάκι, θα έπρεπε με την ίδια λογική να την έχω ψωνίσει πάρα πολύ και με τα χειροκροτήματα που έχω δεχτεί.

Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου χρόνο με το χρόνο μεγάλωνε. Αυτό με βοήθησε να μπω χωρίς φόβο στην αρένα. Ίσως επειδή είχα αγνοία κίνδυνου, είχα και φοβερή αυτοπεποίθηση.

Δεν έχω ιδέα τι μας δίδαξε η πανδημία. Το δικό μου μάθημα από την καραντίνα και την πανδημία είναι τα ζυμάρια. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο λόγω κάποιου προβλήματος υγείας και κάποιοι λόγω προβλήματος στο μυαλό τους.

Θέλω να κάνω και τους τρεις ρόλους πολύ καλά. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω τον ρόλο του πάτερα, του συζύγου και του ηθοποιού. Ο πιο αυστηρός κριτής μου είναι τα παιδιά μου. Δεν θα απέτρεπα τα παιδιά μου να ασχοληθούν με το χώρο του θεάτρου μετά τις καταγγελίες. Θα τους έλεγα να προσέχουν, αλλά όχι να φοβούνται.

Δε φοβάμαι να λέω την άποψη μου. Είναι μια δύσκολη φάση. Όλα αυτά που συνέβησαν μου φάνηκαν παράξενα. Καμιά φορά σου φαίνεται παράξενο όλο αυτό, λίγο σουρεαλιστικό. Οι άνθρωποι έχουμε κάποια σκοτάδια. Κάποιοι έχουν κάποια πιο βαθιά σκοτάδια από κάποιους άλλους και νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου».

«Όσοι φέρονται άσχημα πρέπει να στηλιτεύονται»

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι σε αυτή τη δουλειά, πρόκειται για ένα πολύ καλό σενάριο, τα επεισόδια δεν είναι πολλά ώστε να τα κυνηγάμε να προλάβουμε. Είναι μια σειρά με αρχή μέση τέλος που δεν κάνει κοιλιέ. Μια παραγωγή που θα φέρει νέα εποχή στην ελληνική μυθοπλασία. Κάτι που έχω χρόνια να δω στην ελληνική τηλεόραση.

Έχω αρνηθεί πολλές φορές προτάσεις επειδή ήμουν τόσο απορροφημένος στο θέατρο, το οποίο αναδεικνύει πιο πολύ αυτό που θέλουμε να βγάλουμε, η τηλεόραση δεν έχει την πολυτέλεια να το κάνουμε αυτό. Όταν πρέπει να παίξει τέσσερα πέντε επεισόδια τη βδομάδα όλοι τρέχουν να προλάβουν. Στο θέατρο επειδή είναι πιο φροντισμένες οι δουλειές.

Και εγώ και γυναίκα μου κάναμε πολύ θέατρο και δεν μας λείψανε τα χρήματα, άλλωστε δεν είχαμε μάθει στα πολλά. μπορούσαμε να ζούμε με τις δουλειές μας. Δεν θα επέλεγα ποτέ για κάποια λεφτά παραπάνω να κάνω κάτι που δεν θα μου άρεσε. Είμαι 45 και δεν έχω μάθει στα πολλά. Αν είχα μάθει στα πολλά θα έκανα κάθε χρόνο τηλεόραση.

Αναφορικά με την καραντίνα δήλωσε: «Το αντιμετωπίζουμε πάρα πολύ δύσκολα… Και μόνο ότι έχουμε δυο παιδιά 9 και 5μιση όλοι μέρα σπίτι και εμείς πρέπει να δουλέψουμε ή να διαβάσουμε η δεν μπορούμε να δούμε φίλους. Καταλαβαίνω πως είναι τρομερά ψυχοφθόρο» εξηγεί και τονίζει πως δεν φοβάται τόσο για εκείνον όσο για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. «Ανησυχώ πιο πολύ για τους γονείς μου και για τους μεγάλους ανθρώπους. Έχω γνωστούς που μπήκαν στο νοσοκομείο και δεν ξαναβγήκαν. Είναι άσχημο η ανθρωπότητα να πηγαίνει στον Άρη και την ίδια στιγμή να φοβάσαι να αγκαλιάσεις τον άλλον».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις καταγγελίες: «Χαίρομαι γιατί κάτι μπορεί να αλλάξει, είμαι οπαδός της αλλαγής. Όσοι φέρονται άσχημα πρέπει να στηλιτεύονται. Βέβαια έχω πέσει και από τα σύννεφα γιατί δεν περίμενα τέτοιες συμπεριφορές. Και εύχομαι όλο αυτό να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους από άλλους χώρους να διεκδικήσουν μια αξιοπρέπεια στη δουλειά τους. Ξέρετε κάτι; Κάποιοι νομίζουν πως λόγω της επιτυχίας τους ανήκει ο κόσμος όλος και ότι μπορούσαν να αφήσουν τον εαυτό τους να συμπεριφέρεται πιο ελεύθερα. Ένοιωθαν αδιάβλητοι, ότι δεν τους ακουμπά τίποτα οπότε από μόνο του αυτό είναι ενάντια στην ίδια την τέχνη. Δεν λέγεσαι καλλιτέχνης όταν έχεις δύναμη στην ύπαρξη του άλλου» είπε ο Χρήστος Λούλης.