Δήμητρα Παπαδήμα: «Αν είσαι μια εμφανίσιμη γυναίκα με μυαλό, χάθηκες»

«Συνεχίζω να βλέπω στο ύπνο μου την διαφθορά του ανθρώπου»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δήμητρα Παπαδήμα: «Αν είσαι μια εμφανίσιμη γυναίκα με μυαλό, χάθηκες»

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» παραχώρησε συνέντευξη η Δήμητρα Παπαδήμα όπου μέσα σε όλα μίλησε για την ζωή της αλλά και για τις παρενοχλήσεις. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Άρχισα να δουλεύω από πάρα πολύ μικρή ηλικία και έκανα πολλές δουλειές.

Είμαι ταλαιπωρημένη και απογοητευμένη πάρα πολύ από τους ανθρώπους. Άρχισα να γράφω το βιβλίο μου γιατί ήθελα να βγάλω από μέσα μου όσα με βασάνιζαν. Συνεχίζω να βλέπω στο ύπνο μου την διαφθορά του ανθρώπου. Αυτή την τρέλα της εξουσίας που δεν του φτάνει τίποτα, ειδικά αν είσαι μια εμφανίσιμη γυναίκα με μυαλό, χάθηκες.

Είναι αμέτρητες οι φορές που έχω δεχθεί παρενοχλήσεις. Κάθε φορά έφευγα από αυτές τις δουλειές. Εγώ ήμουν 17 χρονών όταν ξεκίνησα να δουλεύω και είναι πολύ εύκολο για μια νεαρή κοπέλα χωρίς στηρίγματα, να λοξοδρομήσει».

«Δεν μίλησα ποτέ. Θεωρούσα ότι οι παρενοχλήσεις συνέβαιναν πάντα , σε όλες τις εποχές. Άλλες κατελήξαν στο τρελάδικο, άλλες σε ένα πορνείο, άλλες παντρεύτηκαν έναν πλούσιο και κατέληξαν στο τρελάδικο με άλλο τρόπο και άλλες προχώρησαν με τον δύσκολο τρόπο».

Η ίδια επίσης αποκάλυψε ότι και στο θέατρο έχει χάσει πολλές δουλειές εξαιτίας αντίστοιχων περιστατικών: «Έχασα πολλές δουλειές από τα όχι. Έτρωγαν από ένα φάσκελο και έφευγα. Γυρνούσα σπίτι και έτρωγα τις σάρκες μου και συνέχιζα. Ευτυχώς έχω την τύχη με το μέρος μου και τα κατάφερνα».

«Αυτούς που κατηγορούμε τώρα, ανώμαλοι άνθρωποι, πίσω από αυτούς υπάρχουν κι άλλοι, κάποιοι τους υποστήριξαν. Οι όποιοι παραγωγοί δεν έκαναν αυτούς πρωταγωνιστές, οι πρωταγωνιστές έκαναν τους παραγωγούς, δεν πρέπει να βγάζουν την ουρά τους έξω».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις της Δήμητρας Παπαδήμα

Δήμητρα Παπαδήμα: Η αποκάλυψη για τον άνθρωπο που την παρενόχλησε - «Έχει πλάτες που τον στηρίζουν»

Η Δήμητρα Παπαδήμα παραχώρησε μια εφ' όλης της συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού αναφορικά με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου αλλά και την παρενόχληση που είχε δεχθεί κι η ίδια παλιότερα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Δημήτρας Παπαδήμα

Έχετε πει πως δεχόσασταν επανειλημμένως σεξουαλική παρενόχληση πάνω στην σκηνή και μάλιστα αναγκαστήκατε να βάλετε σορτς για να τον αποφύγετε αλλά σας το έσκισε. Σας κάλεσε κάποιος εισαγγελέας για να μιλήσετε για αυτό το όνομα;

Το θέμα παρενόχλησης πάνω στην σκηνή όπως έχω πει πως έχω δεχτεί, δεν μπαίνει σε εισαγγελικά γραφεία. Δεν μου αρκούν αυτά τα συνηθισμένα. Θα δούμε την εξέλιξη στην συνέχεια… Έχει επεισόδια.

Αυτός ο άνθρωπος συνεχίζει να παίζει κανονικά; Πώς το αντέχετε αυτό;

Δεν παίζει ρόλο αν το αντέχω. Το θέμα είναι πως έχει πλάτες που τον στηρίζουν. Έτσι συμβαίνει συνήθως. Αυτοί συμπεριφέρονται ως θεοί ή ως κτήνη. Αν δεν κατάπινα αμάσητα τέτοιες καταστάσεις, τώρα θα ήμουν στο τρελάδικο ή θα είχα αυτοκτονήσει ή ακόμα πιο σίγουρα θα είχα δολοφονήσει. Παίρνω πού και πού τα χάπια αντοχής, ξέρετε, ότι παίρνουν, όλοι. Τα απαγορευμένα που τα πουλάνε ως σωτήρια.

Δεν σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας. Πώς αφήνετε έναν άνθρωπο να σας το κάνει αυτό κατ’ επανάληψη;

Δεν άφησα να συμβεί κάτι τέτοιο. Έδινα μάχη πάνω στην σκηνή όσες φορές συνέβη, ώσπου εγκατέλειψα για πολλοστή φορά. Με νίκησαν δηλαδή, γιατί κανένα κράτος, κανένας εισαγγελέας δεν με προστατεύει. Για άλλη μια φορά χωρίς δουλειά. Για άλλη μια φορά χωρίς «γνωριμίες». Με λένε ασυμβίβαστη. Σας πληροφορώ ότι οι συμβιβασμοί που έχω κάνει λειτουργούν στο σώμα μου ως ρόφημα διαίτης, για αυτό είμαι φτερό στον άνεμο, πετσί και κόκκαλο. Όμως με κρατά ζωντανή η παιδικότητα που αντικρίζω στον καθρέφτη μου παρά τα χρόνια μου. Την αξιοπρέπειά μου δεν την αγγίζει κανείς. Δεν την ραγίζει.

Δήμητρα Παπαδήμα για παρενόχληση