«Ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης στη φυλακή πληρώνουν την αλαζονεία τους»

Ξέσπασε ο Ορέστης Τζιόβας για τους δύο ηθοποιούς

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης στη φυλακή πληρώνουν την αλαζονεία τους»

Στην εφημερίδα Real μίλησε ο Ορέστης Τζιόβας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη, τονίζοντας πως και οι δύο πληρώνουν την αλαζονική στάση που κράτησαν.

Ο Ορέστης Τζιόβας είναι ένας από τους ηθοποιούς που έχουν ασχοληθεί αρκετά με το κίνημα Me Too και έχει μιλήσει πολλές φορές για τις δύο υποθέσεις, κυρίως για αυτή του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το σχόλιο του Ορέστη Τζιόβα για Λιγνάδη και Φιλιππίδη

«Και οι δυο προφυλακισμένοι δε πληρώνουν τόσο τα ίδια τους τα αδικήματα, όσο την αλαζονεία τους. Μιλάμε για δυο πολύ αλαζονικά άτομα. Στις διαπροσωπικές σχέσεις, συχνά οι άνθρωποι ξεπερνούν τα όρια. Το λέω για όλη την κοινωνία αυτό. Είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες. Τα όρια καμιά φορά είναι και δυσδιάκριτα, δεν είναι ακριβείας.

Πότε το φλερτ αρχίζει να γίνεται παρενόχληση; Και φυσικά δε προσπαθώ να καλύψω κανενός τα ατοπήματα. Το φλερτ εμπεριέχει το στοιχείο της διεκδίκησης. Διεκδικείς έναν άνθρωπο ερωτικά. Για εμένα προσωπικά, τα όρια δεν είναι δυσδιάκριτα. Μπορώ να αντιληφθώ πότε τα ξεπερνάω. Τα όρια αυτά καθαυτά, όμως, είναι υποκειμενικά.

Ορέστης Τζιόβας Φιλιππίδης Λιγνάδης

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έκαναν πράγματα, εγώ τα έχω ακούσει και από αλλού. Η γενική κατακραυγή και το συντονισμένο κίνημα εναντίον τους έχουν να κάνουν κυρίως με την αλαζονεία τους, η οποία τους οδήγησε σε αυτή τη συμπεριφορά. Χρειάζεται ένα επίπεδο, μόρφωση και καλλιέργεια για να μπορείς να θέσεις όρια. Σε καμία περίπτωση δε τους υπερασπίζομαι» δήλωσε ο ηθοποιός.

«Λαμβάνω, από γυμνές φωτογραφίες με μόρια μέχρι...»

Ο Ορέστης Τζιόβας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και μέσα σε όλα έδωσε την δική του απάντηση για το αν θα πήγαινε ποτέ σε ριάλιτι. ήταν αρκετά αποκαλυπτικός αφού δεν δίστασε να πει και για τα μηνύματα που δέχεται κατά καιρούς στα social media.

Σε ριάλιτι θα συμμετείχες;

Προσωπικά, δεν μου αρέσουν τα ριάλιτι. Θεωρώ πως υποβαθμίζουν τη δουλειά μου και μιλάω καθαρά για εμένα, όχι για τους άλλους συναδέλφους. Έχω κάνει διαφορετικά ήδη θεάτρου και έχω πάρει για όλα πολύ καλές κριτικές. Σκέφτηκα, όμως, πως αν του χρόνου κλείσουν τα θέατρα, γιατί να μην πάρω μέρος σε κάποιο σόου ή σε κάποιο ριάλιτι για να βγάλω τα λεφτά μου, να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην ψωμολυσσάξω;

Ποιος θα με κρίνει από τη στιγμή που υπάρχει θέμα βιοπορισμού; Εγώ δεν έχω στον ήλιο μοίρα, ούτε οι γονείς μου έχουν λεφτά, ούτε από την οικογένειά μου κάποια περιουσία ώστε να πάρω ένα ενοίκιο. Βιοπορίζομαι τελείως από τον εαυτό μου.

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media;

Είμαι πολύ ενεργός. Ο πατέρας μου ήταν προγραμματιστής και έκανα chat από 13 ετών. Είναι βαθιά χαραγμένο μέσα μου το socializing μέσω ίντερνετ, γι’ αυτό δεν ήταν κάτι που μου ήρθε ξαφνικά. Καταλαβαίνω απόλυτα τη διαφοροποίηση της αληθινής ζωής από τη διαδικτυακή. Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτή τη διαφοροποίηση και είναι τρομακτικό.

Φαντάζομαι σου στέλνουν διάφορα και άντρες και γυναίκες.

Μη σας πω τι λαμβάνω, από γυμνές φωτογραφίες με μόρια μέχρι ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Δεν με σοκάρει όμως, είναι κάτι αναμενόμενο. Τα θετικά του ίντερνετ είναι πως μπορεί να δημιουργήσεις μια σχέση με κάποιον άνθρωπο, τον οποίο ενδεχομένως δεν θα πετύχαινες κάπου αλλού.

Έχεις κάνει σχέση μέσα από τα social media;

Εννοείται, έγινε η γνωριμία, βγήκαμε και δημιουργήθηκε