Τζιόβας κατά Φιλιππίδη: «Είχε το ύφος πως “εγώ γα… και δέρνω και όποιος μιλήσει, τον γα…»

Απίστευτες αποκαλύψεις για την συνεργασία τους

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τζιόβας κατά Φιλιππίδη: «Είχε το ύφος πως “εγώ γα… και δέρνω και όποιος μιλήσει, τον γα…»

Αποκαλύψεις για την συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη έκανε ο Ορέστης Τζιόβας. Ο ηθοποιός ανέφερε πως ήταν πολύ δύσκολη και η συμπεριφορά του πάρα πολύ άσχημη. Λεπτομέρειες έδωσε στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Ανδρέα Θεοδώρου, μετά την πρώτη δημόσια εμφάνιση του καταγγελλόμενου.

Οι αποκαλύψεις του Ορέστη Τζιόβα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η συνεργασία σου με τον Πέτρο Φιλιππίδη πώς ήταν;

Συνέχισα τη συνεργασία, παρότι είχε πολύ κακή συμπεριφορά. Μιλούσε σε όλους μας προσβλητικά, είχε το ύφος πως “εγώ γα… και δέρνω και όποιος μιλήσει, τον γα…”. Είχε τρομερή έπαρση, ένας άνθρωπος που έγινε ότι έγινε από την αγάπη του κοινού. Προτού συνεργαστούμε, έβλεπα ότι είναι ένας καλός ηθοποιός, αλλά μέχρι εκεί.

Η υποκριτική έχει τελειώσει οριστικά για εκείνον και τον Δημήτρη Λιγνάδη;

Αν το συγχωρέσει αυτό το πράγμα ο κόσμος, θα πάω σε άλλη χώρα σίγουρα.

«Ο Φιλιππίδης είναι αθώος! Τις ξέρω αυτές τις κοπέλες, θέλουν να γίνουν....»

Καλεσμένη στην εκπομπή Tik Talk βρέθηκε η Βάνα Μπάρμπα και μίλησε για την υπόθεση Φιλιππίδη, μετά την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Youweekly όπου πήρε θέση για τον συνάδελφο της και στις κατηγορίες για έναν βιασμό και δυο απόπειρες.

«Δεν έχω καταλάβει τη φασαρία γιατί είμαι τελείως έξω από τα social media. Αρνούμαι να είμαι στα social media γιατί αν θα έβλεπα τι γράφουν και τι λένε για μένα θα είχα θυμώσει και θα είχα στεναχωρηθεί. Έχω αποκλείσει κατ’ επιλογήν να βλέπω τι γράφεται και τι λέγεται. Κρατάω μια καθαρότητα ψυχής. Όταν θέλω να μιλήσω γράφω αυτό που θέλω και δεν κοιτάω ποτέ τι απαντούν. Δεν με αφορούν οι αντιδράσεις» ανέφερε αρχικά.

«Δεν ήρθα εδώ για να υπερασπιστώ τον Πέτρο Φιλιππίδη. Το κάνω με μεγάλη αγάπη προς τους συγκεκριμένους συναδέλφους γιατί είναι άνθρωποι που θαυμάζω πολύ. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι ότι έχω τρομάξει με αυτό το καινούριο, πρωτόγνωρο κατεστημένο των social media που μπορεί αύριο να είμαστε κι εμείς θύματά του. Αυτό που με τρομάζει είναι πώς τα media δικάζουν τα πάντα. Μπορούν να μπουν στην ιδιωτική μας ζωή και να διαλύσουν τα πάντα, να καταστρέψουν οικογένειες, καριέρες με κάτι που κανείς δεν πρόκειται να ψάξει. Ο λόγος που αντιτίθεμαι δεν είναι να μιλήσω για τον Πέτρο, είναι για να πω ότι αυτό το τσουνάμι έχει μπει στη ζωή μας και έχει ισοπεδώσει τα πάντα.

Πήγα και βρήκα τον Πέτρο και ήπιαμε έναν καφέ. Δεν ήμασταν ποτέ φίλοι. Τόσο φωτισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να φτάσουν σε τόσο αποτρόπαιες πράξεις. Αυτή είναι η άποψή μου. Η άποψή μου λέει ότι πολλά πράγματα μου φαίνονται υπερβολικά. Πολλά από τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Είναι δυνατόν να σε κατηγορεί κάποιος για βιασμό και μετά να πηγαίνεις στις πρόβες; Οι εισαγγελείς δεν βλέπουν καθαρά γιατί όταν υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που θα γράψουν tweet είναι δυνατόν να μην επηρεαστούν; Πάντα η κοινή γνώμη επηρεάζει. Τα social media επηρεάζουν τα πάντα. Καθορίζουν τον τρόπο της ζωής μας τα social media» αποκάλυψε.

Για την ανάρτηση της που έγραψε «κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη» είπε: «Ποιος το κρίνει ότι είναι βιαστής; Λογικά πρέπει να βγει η απόφαση του δικαστηρίου και όλοι να το σεβαστούμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση ποιοι είναι αυτοί που δικάζουν; Τα social media. Εκεί φωνάζω το “κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη”.

Πώς μπορώ να πιστέψω αυτές τις γυναίκες όταν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση; Γιατί λέμε ότι έγινε, διαλύουμε σπίτια και αφήνουμε ηθοποιούς χωρίς δουλειά; Το ελληνικό δικαστήριο είναι το tweet. Δεν μπορούν να βάζουν ταμπέλες στους ανθρώπους. Αύριο μεθαύριο θα είμαι εγώ εκβιαζόμενη. Έρχεται μια κυρία που με ενοχλεί στη ζωή μου τα τελευταία 4-5 χρόνια και με όλο αυτό που γίνεται μου έγραψε ότι “τώρα σε έχω στο χέρι”. Όταν της είπα ότι έχω βάλει τη δίωξη για να μην έρχεται κάτω από το σπίτι μου, μου λέει “το ξέρεις ότι τώρα η δύναμη είναι με μας;”. Θα μπορούσε να βγει στο Facebook και να πει ότι με τη Μπάρμπα ήμασταν ζευγάρι. Της δώσαμε πάτημα» είπε για την παρενόχληση που δέχεται η ίδια.

«Πρέπει να υπερασπιστώ τους συναδέλφους μου. Δεν έβγαλα απόφαση. Δεν είμαι θεσμική. Άλλο ο ρόλος ενός θεσμικού δικαστηρίου και άλλο ο ρόλος ενός ανθρώπου που αγαπάει τους συναδέλφους του και θέλει να τους στηρίξει. Πρέπει να τον στηρίξω, πρέπει να στηρίξω μια οικογένεια που διαλύεται. Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά πρέπει να υπάρχει ο αντίποδας, η άλλη όψη του νομίσματος. Δηλαδή θα μας στερήσουν να έχουμε άλλη άποψη ακόμα και λαθανσμένη; Γι’ αυτό είμαι εδώ».

Όταν ο Αντώνης Σρόιτερ της είπε ότι ούτε να προδικάσουμε ότι είναι ένοχος μπορούμε ούτε ότι είναι αθώος, του απάντησε:

«Όχι, είναι αθώος. Εγώ αυτό θα πιστεύω, ότι αυτοί οι ταλαντούχοι άνθρωποι που μας έχουν ταξιδέψει τόσα χρόνια, ό,τι κατάχρηση εξουσίας και να έχεις κάνει -όταν είσαι άνθρωπος που σε αγαπάει το κοινό σίγουρα έχεις κάνει λάθη- δεν συνάδει η ποιότητα του ταλέντου, το τόσο φως με το να γίνεις χυδαίος. Ένας άνθρωπος που παραβιάζει μία γυναίκα, το κορμί της, είναι η απόλυτη χυδαιότητα».

Τι θα έλεγε στα νέα κορίτσια που τα προτρέπει να μιλήσουν αλλά την ίδια στιγμή δηλώνει ότι δεν πιστεύει όσες μιλούν είπε: «Θα έλεγα σε αυτό το νέο κορίτσι -με μεγάλη αγάπη γιατί και εγώ υπήρξα το ίδιο- ότι υπάρχουν δύο δρόμοι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο ένας είναι ο δρόμος του λιώνω παπούτσια, του προσπαθώ, με απορρίπτουν και ο άλλος είναι ο εύκολος δρόμος, δηλαδή γνωρίζω έναν πρωταγωνιστή, γίνομαι εμμονική μαζί του, συζώ μαζί του, μόνο και μόνο για να πάρω έναν ρόλο, να γίνω πρωταγωνίστρια για μία μέρα, για μια βδομάδα. Ο άλλος δεν ξέρει αν τον αγαπάς, αν τον ερωτεύτηκες, αν θες την εξουσία του. Η ανθρώπινη φύση αφήνεται.

Θα έλεγα στα νέα κορίτσια ότι εκεί στους εύκολους δρόμους δεν είναι περίεργο ότι ξαφνικά θυμάσαι μετά από 15 χρόνια ότι κάποιος σε ενόχλησε; Εγώ φίλε μου εκείνη την ώρα θα τον είχα θάψει ζωντανό».

Τι κερδίζουν αυτές οι γυναίκες, την ρώτησε ο παρουσιαστής στην συνέχεια: «Να γίνουν πρωταγωνίστριες. Εγώ τις ξέρω αυτές τις κοπέλες. Η μητέρα τους είναι ηθοποιός. Τι να πουν τώρα; Είναι λογικό να κρυφτούν τώρα. Οι πάντες κρύβονται τώρα. Είναι από επιλογή. Όταν βγει η απόφαση μπορεί να ανοίξουν άλλοι δρόμοι, μπορεί να βγουν καινούριες θεατρικές παραστάσεις, καινούρια σίριαλ. Μπορεί και να τους κερδίσει τη ζωή αυτή η υπόθεση. Το κέρδος είναι μεγάλο μετά. Θα ανοίξουν οι πόρτες διάπλατα. Φαντάζει απίθανο τρία κορίτσια ξαφνικά σε μία νύχτα να ήρθαν και να θυμήθηκαν ότι μετά από 10 χρόνια τις βιάσανε».

Δεν μπορεί ο ταλαντούχος να είναι κακός; «Συμφωνώ μαζί σου. Οι πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι είναι δύσκολοι. Όμως άλλο δύσκολος και κακός και άλλο χυδαίος. Εγώ είμαι μια δύσκολη γυναίκα και προφανώς κακή στις συναλλαγές μου. Ο άνθρωπος που βιάζει κάποιον είναι ποταπός. Σίγουρα οι ταλαντούχοι άνθρωποι είναι προβληματικοί, καθόλου κοινωνικοί, βρίζουν φωνάζουν και στο παγκόσμιο στερέωμα, γιατί είναι genius. Ανέκαθεν ήταν.

Εγώ λέω ότι είναι αθώος από ένστικτο, από μία μεταφυσική κατάσταση, από μία ανόητη πεποίθηση που κουβαλάω μέσα μου γιατί πιστεύω ότι άλλο είναι να είσαι κακός» ανέφερε η Βάνα Μπάρμπα.

«Ο άνθρωπος που έχει λογική θα έλεγε ότι η Βάνα Μπάρμπα έχει απόλυτο δίκιο να μιλήσουν τα δικαστήρια και όχι το ίντερνετ. Τι άλλο ζητάμε; Λέω ότι είναι αθώος για τη δική μου πεποίθηση. Θα το κρίνουν τα δικαστήρια. Αλλά αισθάνομαι ότι άνθρωποι τόσο ταλαντούχοι μπορεί να είναι κακοί, να είναι ψεύτες, νάρκισσοι, εγωπαθείς αλλά δεν είναι χυδαίοι. Ο βιασμός είναι χυδαιότητα. Αντίθετα, δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον Λιγνάδη γιατί υπάρχουν κάποιες άλλες κινήσεις, δείχνει έναν έκλυτο βίο διαφορετικό» είπε.

Η αναφορά της Βάνας Μπάρμπα στην γυναίκα του Φιλιππίδη

«Ένα πρόσωπο τραγικό για μένα, με έκανε να βουρκώσω, ήταν η γυναίκα του. Του είπα Πέτρο δεν υπερασπίζομαι εσένα αλλά τον κλάδο μας. Αν αύριο βγει μια γυναίκα ή ένας άντρας και πει ότι “με κατέστρεψε” τι νομίζεις, ότι το κοινό θα περιμένει να πάμε στα δικαστήρια; Θα έχει καταστραφεί η ζωή μου μέσα σε μία στιγμή, μέσα σε 10 λεπτά. Ποιος σας είπε ότι θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι;», είπε.

«Λέμε να πάνε όλοι στα ελληνικά δικαστήρια. Βγείτε και φωνάξτε, σπάστε του τη μούρη, αλλά όχι μετά από 10 χρόνια. Αυτό είναι υποκρισία! Δε γίνεται να έχεις τη δύναμη ξαφνικά μετά από 25 χρόνια. Δεν το δέχομαι αυτό, είναι κοινωνικά υποκριτικό. Όταν κάτι σε πονάει και καίει την ψυχή σου δεν θα πας στα 18 θα πας στα 22 να το πεις».

«Είμαι μια γυναίκα που παλεύω για το δικαίωμά μου να υπάρχω και το δικαίωμά μου να υπερασπιστώ τους ανθρώπους που δεν είναι τόσο ένοχοι όσο φαίνονται. Δεν δέχομαι να ισοπεδώνονται καριέρες μέσα από ένα tweet» είπε ζητώντας συγγνώμη για το «πάθος» της.

Δε συμφωνεί μαζί της η κόρη της

«Η κόρη μου δεν θα έκανε κάτι μετά από 15 χρόνια, γιατί έτσι όπως την έχω μεγαλώσει εκείνη τη στιγμή θα τον είχε διαλύσει. Είμαι μια μάνα που την έμαθε να υπερασπίζεται το δίκαιό της. Είναι θέμα ηθικής. Το πρώτο που μαθαίνει είναι ότι όποιος την αγγίξει τον έχω διαλύσει. Την έχω μάθει ηθικές αξίες. Η δική μου κόρη δεν θα έκανε το ατόπημα να κρυφτεί. Η Βάνα Μπάρμπα θα έλεγε “εγώ θα τον σκοτώσω” αλλά θα σεβαστώ την απόφαση του κράτους» είπε αρχικά.

Ο Αντώνης Σρόιτερ επέμεινε στην ερώτηση για την κόρη της: «Το πρώτο που θα της έλεγα είναι ποιος σε πείραξε. Πρώτα από όλα σαν μητέρα θα πήγαινα να του σπάσω τα μούτρα. Έχω μάθει την κόρη μου να καθαρίζει μόνη της. Θα έλεγα στην κόρη μου να μη φοβάται. Δεν χειροδικούμε αλλά έχουμε τον τρόπο. Και δεύτερον μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε την δικαιοσύνη. Σαν μητέρα θα την έπαιρνα από το χέρι και θα πηγαίναμε να κάνουμε καταγγελία» είπε.

Δεν θα συνεργαζόμουν με τον Πέτρο γιατί θα ήταν υποκριτικό. Κι εγώ πολεμάω την υποκρισία. Θα πασιφανές ότι πάω για να πάρω κάτι. Δεν κάνω αλισβερίσι» είπε.

«Η κόρη μου δεν συμφωνεί μαζί μου. Πώς να συμφωνήσει ένα παιδί 18 ετών όταν όλη της η ύπαρξη είναι το ίντερνετ; Δεν μπορεί να ξέρει αν κάνω λάθος. Δεν υπάρχει άποψη στο ίντερνετ. Υπάρχει ένας καταιγισμός από “αού αού”. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από το ίντερνετ που δεν σε αφήνει να σκεφτείς».