Πιο αποκαλυπτικός από ποτέ ο Γιώργος Κωνσταντίνου για το κίνημα #metoo - «Μου προκαλούν φρίκη»

«Δεν μπορούσες να φανταστείς ότι έκαναν αυτά τα πράγματα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πιο αποκαλυπτικός από ποτέ ο Γιώργος Κωνσταντίνου για το κίνημα #metoo - «Μου προκαλούν φρίκη»

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» όπου μέσα σε όλα μίλησε για τις καταγγελίες που έπεσαν σαν "βροχή" στον χώρο του θεάτρου καθώς άφησαν συγκλονισμένο το πανελλήνιο.

Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τότε ήταν η εποχή της αθωότητας, ήμασταν ευτυχισμένοι με ένα κομμάτι ψωμί, με μια ωραία ταινία. Αναπολώ, αλλά δε νοσταλγώ την εποχή. Δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου στις ταινίες, δεν τον αντέχω».

Για το ελληνικό metoo, ο Γιώργος Κωνσταντίνου απάντησε: «Για τις καταγγελίες λένε “τα ξέρατε”, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν μπορούσες να φανταστείς ότι έκαναν αυτά τα πράγματα. Δεν είναι ωραίο να λες “οι κυρίες αυτές τώρα το θυμήθηκαν;”.

Ναι, τώρα, γιατί το έσερναν σε όλη τους τη ζωή μέσα τους. Μου προκαλούν φρίκη αυτά που συνέβησαν. Όταν έχεις έναν άρρωστο πατέρα ή μια άρρωστη μητέρα, μπορείς να κάνεις υποχώρηση και να μην κάνεις την επανάσταση εκείνη την ώρα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είπα ότι εγώ δεν ασχολούμαι με την προσωπική ζωή κανενός και μην ασχοληθείτε με τη δική μου. Ο καθένας έχει κάνει λάθη. Όλο το focus έγινε πάνω στο θέμα του τζόγου και έμεινε εκεί το θέμα. Ο κόσμος θα κρίνει αν τα παιδιά μου όντως κληρονόμησαν το ταλέντο μου».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Γιώργου Κωνσταντίνου

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε στην πλατεία Βάθη, μια υποβαθμισμένη περιοχή γεμάτη οίκους ανοχής.

Γιώργος Κωνσταντίνου Ενώπιος Ενωπίω

Είναι γιος του τενόρου Μιχαήλ Κωνσταντίνου και της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου. Ακολουθούσε τη μητέρα του, Νίτσα, και τον πατέρα του, Μιχάλη, σπουδαίους καλλιτέχνες της οπερέτας προπολεμικά, σε μπουλούκια στην επαρχία. Ο ίδιος είχε παίξει σε πολλούς ερασιτεχνικούς θιάσους προτού αποφασίσει να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός μετά από προτροπή της μητέρας του.

Έδωσε εξετάσεις για την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο απορρίφθηκε ως "εντελώς ατάλαντος". Τελικά τον κράτησε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης.
Καριέρα

Το 1974 έπαιξε, έγραψε και σκηνοθέτησε την τηλεοπτική σειρά Ανθρώπινες ιστορίες της ΥΕΝΕΔ. Το 1975 έπαιξε και έγραψε το Άσε τον κόσμο να γελάσει για το ίδιο κανάλι. Ενώ, θεωρείται από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς.

Το 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός το αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο Showtime