Σχηματίστηκε δικογραφία για τη συναυλία του Γιάννη Πάριου στη Θεσσαλονίκη

Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σχηματίστηκε δικογραφία για τη συναυλία του Γιάννη Πάριου στη Θεσσαλονίκη

Θύελλα αντιδράσεων έχει σηκώσει η συναυλία του Γιάννη Πάριου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου (2/10), στην οποία παρά τις εκκλήσεις του τραγουδιστή, δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία για τη συναυλία του τραγουδιστή στη Θεσσαλονίκη.

Στρέφεται κατά των διοργανωτών οι οποίοι δεν τήρησαν τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους δεν έχουν απαγορευτεί, ωστόσο οι θεατές έπρεπε να τηρούν τις αποστάσεις και να είναι καθήμενοι.

Όταν όμως ο μεγάλος λαϊκός βάρδος άρχισε να τραγουδάει νησιώτικα, σχεδόν όλο το θέατρο σηκώθηκε όρθιο και δεκάδες άτομα άρχισαν να χορεύουν μπροστά από τη σκηνή.

Στο μεταξύ, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για συναυλία που δόθηκε ένα 24ωρο νωρίτερα στο Θέατρο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.

Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων σε συναυλία που έδωσε καλλιτέχνης της ραπ μουσικής. Η έρευνα ανατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης - Συκεών.

Βίντεο από τη συναυλία του Γιάννη Πάριου στη Θεσσαλονίκη

Τα μέτρα που ισχύουν για τις συναυλίες από τις 12 Σεπτεμβρίου

Οι ανεμβολίαστοι θα πηγαίνουν σε θέατρα και κινηματογράφους με rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν, καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι θεάματος θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες.

Στην είσοδο θα γίνεται έλεγχος της βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας με την εφαρμογή covid free app.

Σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις θα μπορούν βάσει νόμου να επιλέγουν να λειτουργούν ως αμιγείς χώροι με εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Η χρήση μάσκας για τους θεατές είναι υποχρεωτική, ενώ παράλληλα και εκτός αυτών, όπου υπάρχει συνάθροιση, θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σημειώνεται πως η ισχύς των νέων μέτρων είναι από 12 Σεπτεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2022.