Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δίπλα στις δυο αδερφές που κακοποιούνταν σεξουαλικά από την μητέρα τους

«Έχουμε μία σύνδεση με αυτή τη γυναίκα. Μας ανακούφισε ψυχολογικά»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δίπλα στις δυο αδερφές που κακοποιούνταν σεξουαλικά από την μητέρα τους

Συγκλονισμένη παραμένει η Θεσσαλονίκη ύστερα από την είδηση πως δυο ανήλικες αδερφές, τις κακοποιούσε σεξουαλικά η ίδια τους η μητέρα. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ήταν ένα από τα πολλά άτομα που την άγγιξε η συγκεκριμένη είδηση.

Έτσι, σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», χωρίς δεύτερη σκέψη κι ενώ η δίκη της επίθεσης με το βιτριόλι είναι σε εξέλιξη, η Ιωάννα εντόπισε τα κορίτσια, μίλησε μαζί τους στο τηλέφωνο και θέλησε να τις στηρίξει. Μάλιστα, τα δυο ανήλικα κορίτσια ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Ένοιωσα πολύ συγκινημένη από αυτά που μας είπε και μας έκανε να νοιώσουμε τρομερή ανακούφιση με τα λόγια της. Μας ανέφερε διάφορα πράγματα, για το νοσοκομείο, για το πώς έζησε την εμπειρία της γενικότερα και εκεί που συνδεόμαστε με την Ιωάννα, είναι ότι και οι τρεις μας, μας έχουν κάνει κακό στο σώμα μας και στην ψυχή μας, οπότε έχουμε μία σύνδεση με αυτή τη γυναίκα.

Μας βοήθησε πάρα πολύ με αυτά που μας είπε. Μας ανακούφισε ψυχολογικά». «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Ιωάννα με το βιτριόλι, έδειξε πολύ μεγάλη ευαισθησία και είπε ότι θα είναι στο πλευρό μας.

Μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι στενοχωρήθηκε πάρα πολύ κι ότι θα είναι δίπλα μας και θα μας βοηθήσει», λέει η 15χρονη.

Οι δηλώσεις των δυο ανήλικων κοριτσιών

Το χρονικό της υπόθεσης στην Θεσσαλονίκη

Την απόλυτη φρίκη ζούσαν δύο αδελφές στη Θεσσαλονίκη, τις οποίες κακοποιούσε σεξουαλικά η μητέρα τους. Τα δύο κορίτσια αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους στην κάμερα του Mega. Η μεγαλύτερη, 20 χρόνων σήμερα, πήρε τη 15χρονη αδελφή της και μαζί προχώρησαν στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Η 20χρονη είπε για τους γονείς της ότι «ήταν απαίσιοι, η μαμά μου με βίαζε όταν ήμουν μικρή. Μας έχουν καταστρέψει τη ζωή. Νόμιζα ότι αυτό ήταν το νορμάλ. Ετσι μας είχαν μεγαλώσει. Φοβόμουν πάρα πολύ να μιλήσω». Αυτή να πούμε δεν είναι η μόνη υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου. Και αυτή στην Κρήτη ενός 6χρονου είχε σοκάρει.

Η 15χρονη αδελφή της ανέφερε πως «υπήρχαν βράδια που δεν αντιδρούσα. Δεν μπορούσα να κουνηθώ όσο με κακοποιούσαν. Δεν μπορούσα να συνεχίσω έτσι, δεν άντεχα να ζω άλλο έτσι. Οταν της έλεγα ότι αυτό που κάνεις δεν μου αρέσει και ότι το σώμα μου μού ανήκει και δεν θέλω να μου κάνει αυτά τα πράγματα, εκείνη έλεγε: "κάνεις λάθος, το σώμα σου είναι μόνο δικό μου, εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό". Αρχισα να την κλωτσάω, να τη σπρώχνω, την παρακαλούσα να σταματήσει, αλλά εκείνη δεν σταματούσε».

Η 15χρονη κατήγγειλε ακόμη ότι και ο σύντροφος της μητέρας της την κακοποιούσε. «Με έβαλαν στο δωμάτιο να ξαπλώσω στο κρεβάτι. Τότε αυτός έβαλε το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου. Είχα παγώσει, είχα πανικοβληθεί. Κοίταξα τη μητέρα μου, της έδειξα πόσο με ενοχλεί, αλλά εκείνη μου έκανε ένα νεύμα ότι πρέπει να κάτσεις, και έφυγε».