Η ανακοίνωση του δικηγόρου του Πασχάλη για την σύλληψη του

Τι αναφέρει;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η ανακοίνωση του δικηγόρου του Πασχάλη για την σύλληψη του

Το μεσημέρι της Πέμπτης (7/10) έγινε γνωστό πως ο Πασχάλης συνελήφθη στις (6/10) στο σπίτι του στα νότια προάστια στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δοθεί εντολή για τη σύλληψή του μετά από μήνυση του γενετιστή Κωνσταντίνου Πάγκαλου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Με ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος του Πασχάλη, Σπύρος Οικονόμου, ξεκαθαρίζει τι ακριβώς συνέβη.

Ο κ. Πασχάλης Αρβανιτίδης την 6η Οκτωβρίου 2021 ενημερώθηκε από το ΑΤ του τόπου κατοικίας του σχετικά με μια εκκρεμή δικαστική απόφαση του 2013. Πρόκειται για ποινή στο πλαίσιο της τότε αντιδικίας του για την υπόθεση πατρότητας, ποινή για την οποία χορηγήθηκε αναστολή και πλέον κατά την εισαγγελία ετίθετο ζήτημα μετατροπής σε χρηματική ποινή.

Η εν λόγω ποινή είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, είτε αναστέλλεται επί τριετία, η οποία μάλιστα παρήλθε, άλλως μετατρέπεται σε χρηματική. Πάντως για τον λόγο αυτόν και μόνο ο ίδιος μετέβη στην Εισαγγελία Αθηνών για να λάβει γνώση των στοιχείων της εκκρεμότητας, να διευθετήσει το ζήτημα, ως ορίζει ο νόμος και το μεσημέρι επέστρεψε σπίτι του.

Δεν υπήρξε για το γεγονός αυτό ποινική δίωξη, δίκη, ούτε αυτόφωρη διαδικασία, ούτε υπεβλήθη μήνυση σε βάρος του από κάποιο πρόσωπο. Είναι η προβλεπόμενη διαδικασία για τέτοιες εκκρεμότητες που ισχύει για όλους τους πολίτες. Θερμά ευχαριστεί για το ειλικρινές ενδιαφέρον., αναφέρει η ανακοίνωση του δικηγόρου του Πασχάλη που έχει ξεκινήσει κόντρα με τον Τόνι Σφήνο.

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Πριν από περίπου 16 χρόνια, το 2005, η Ουρανία Τουτουντζή είχε υποδείξει τον Πασχάλη Αρβανιτίδη ως πατέρα του παιδιού της, μετά από τεστ πατρότητας που είχε πραγματοποιηθεί. Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης και η σύζυγός του Αλίκη Αρβανιτίδη, αντί να το αποδεχτούν, ξεκίνησαν έναν αγώνα κατά την Ουρανίας Τουτουντζή, κάνοντας δηλώσεις και αμφισβητώντας ευθέως τα αποτελέσματα του γενετιστή, Κωνσταντίνου Πάγκαλου, που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση.

Το ζευγάρι μάλιστα τότε σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του είχε κάνει λόγο για «αδιαφανείς διαδικασίες».Ο τραγουδιστής, μεταξύ άλλων, είχε ζητήσει αναψηλάφηση της υπόθεσης, ισχυριζόμενος πως η πραγματογνωμοσύνη για το τεστ δεν έγινε από τον γενετιστή Κωνσταντίνο Πάγκαλο, αλλά από άλλο άτομο στο εργαστήριό του.

Τότε, το δικαστήριο κατόπιν δημόσιας συνεδρίασης είχε απορρίψει το βασικό ισχυρισμό του τραγουδιστή. Μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει εκπρόθεσμη την αίτησή του, βάζοντας σφραγίδα στο ότι ο Πασχάλης είναι ο πατέρας του παιδιού της Ουρανίας Τουτουνζή.

«Όλες οι μέχρι σήμερα δικαστικές διαμάχες (μηνύσεις και αγωγές), μεταξύ του ζεύγους Αρβανιτίδη και του καθηγητή Κ. Πάγκαλου σε όλους τους βαθμούς έχουν κερδηθεί οριστικώς και αμετακλήτως από τον κ. Πάγκαλο», είχε αναφέρει το γραφείο Τύπου του καθηγητή Ιατρικής Γενετικής Κωνσταντίνου Γ. Πάγκαλου.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Πασχάλης, είχε δηλώσει στο Σου Κου Family και τον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο: «Όλο αυτό είναι ένα δημιούργημα και τερατούργημα, κατά τη γνώμη μου, θα έλεγα των κίτρινων λεγόμενων δημοσιογράφων της εποχής εκείνης. Γιατί εγώ δεν είπα ότι το παιδί είναι στιγμιαίο λάθος. Εγώ είπα ότι αυτό που έκανα, αυτή η απιστία που έκανα, ήταν ένα στιγμιαίο μου λάθος.

Δεν το κατάλαβε όμως κανένας! Από τη στιγμή που βαπτίζεις όλη την ιστορία ως στιγμιαίο λάθος, δεν το κατάλαβες. Αντίθετα, το χρησιμοποίησε και το χρησιμοποίησε προσβλητικά. Από κει και πέρα σε όποια υποχρέωση μου επέβαλε το δικαστήριο, εγώ είμαι εντάξει σ’ αυτήν. Η οικογένειά μου συνεχίζει να είναι όπως ήταν και αυτό είναι και το χαρακτηριστικό μας και το καμάρι μας. Φυσικά, αυτή η ιστορία άφησε πίκρες, πόνο, αδικία τεράστια προς την οικογένειά μας. Όταν υπάρχει όμως αγάπη όλα ξεπερνιούνται».