Ξέσπασε ο Μάριος Αθανασίου για τα ριάλιτι - «Προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

«Για πόσα χρόνια θα αντέχει το κοινό να τα βλέπει;»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο Μάριος Αθανασίου για τα ριάλιτι - «Προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Μάριος Αθανασίου στο περιοδικό 7 Μέρες TV, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η νέα σειρά του ALPHA που πρωταγωνιστεί, το Άσε μας ρε μαμά καθώς και στα ριάλιτι.

Ο Μάριος Αθανασίου εξήγησε πως φέτος είναι μία καλή ευκαιρία για την εξέλιξη της μυθοπλασίας, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει πάει πίσω λόγω των ριάλιτι.

Το σχόλιο του Μάριου Αθανασίου

Ο κόσμος σάς έχει αγκαλιάσει με πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Τι σας λέει αυτή η αποδοχή;

Μα αυτό ήταν το ζητούμενο εξαρχής. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που έχουμε ξεκινήσει γυρίσματα πριν από το καλοκαίρι να αισθανόμαστε τώρα ότι ο κόπος μας βρήκε ανταπόκριση. Στο Άσε μας ρε μαμά όλοι οι συντελεστές είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτήν την αποδοχή, που είναι μια ευτυχής συγκυρία κι ένα έξτρα κίνητρο για να μοχθήσουμε περισσότερο.

Μάριος Αθανασίου Άσε μας ρε Μαμά

Ήταν καιρός να ενισχυθεί και μέσω του ΕΚΟΜΕ η εθνική μυθοπλασία, να δοθούν περισσότερα χρήματα, να ανέβουν το επίπεδο, η ποιότητα και ο ανταγωνισμός στην ψυχαγωγία. Αρκετά με τα ριάλιτι, τους καβγάδες και την βία. Μα, για πόσα χρόνια θα αντέχει το κοινό να βλέπει την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όσων συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα; Τι του προσφέρουν; Γίνεται καλύτερος άνθρωπος; Πλέον, η τηλεόραση έφτασε στο σημείο που δίνει στο κοινό και «φτιαχτά» ριάλιτι, με σενάριο. Με τους συμμετέχοντες να λειτουργούν ως ηθοποιοί.

«Οι γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα, απέχουμε πάρα πολύ από...»

Κατά τη γνώμη μου, όχι ακόμα. Κοιτάξτε, υπάρχουν δύο άξονες που σε ωθούν να βγεις μπροστά σε ό,τι σε απασχολεί. Ο πρώτος είναι ο περίγυρος σου, το στενό σου περιβάλλον, ο άλλος είναι το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουν προχωρήσει δυο υποθέσεις από τις αρκετές που υπήρχαν, αλλά εγώ περιμένω να ακουστούν κι άλλες υποθέσεις, να βγουν κι άλλα πράγματα στην επιφάνεια. Ωστόσο, βλέπουμε ότι στην κοινωνία δεν έχει συμβεί αυτό.

Δεν θα με ενδιέφερε και δεν θα αισθανόμουν ικανοποιημένος αν όλος αυτός ο κύκλος έκλεινε, έχοντας βγάλει από την ελληνική κοινωνία δύο ονόματα, του Λιγνάδη και του Φιλιππίδη, και θεωρούσαμε ότι τώρα είμαστε ήσυχοι, ήρεμοι και όλα είναι μια χαρά.

Βλέπετε ότι υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά θέματα στα σπίτι μας, στην κοινωνία μας. Οι γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα κι απέχουμε πάρα πολύ από την ισότητα. Η κοινωνία μας είναι βαθιά πατριαρχική, στηρίζεται στη βία και στην κατάχρηση εξουσίας. Έχουμε μεγάλο έλλειμα παιδείας και διαχείρισης. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το αναγνωρίσουμε και να πολεμήσουμε για αυτό.

Οπότε εγώ δεν μπορώ να αισθάνομαι ικανοποιημένος και να πω ότι έχει επιτευχθεί ο σκοπός. Θα ήθελα να πιστεύω ότι βρισκόμαστε στα πρώτα 10 λεπτά ενός αγώνα ο οποίος διαρκεί 90 λεπτά. Κάνω υπομονή, κρατάω ακόμα την ίδια θέση και βρίσκομαι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα. Δεν ευαγγελίζομαι ότι είμαστε όλοι τέλειοι και θα υπάρξει μια ιδανική κοινωνία αλλά τουλάχιστον ας τείνουμε προς αυτό.