Ναταλία Τσαλίκη για κίνημα #metoo - «Μιλήσαμε πολύ, εκτεθήκαμε πολύ, δεν έχει...»

Τι ανέφερε;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ναταλία Τσαλίκη για κίνημα #metoo -  «Μιλήσαμε πολύ, εκτεθήκαμε πολύ, δεν έχει...»

Στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» παραχώρησε συνέντευξη η Ναταλία Τσαλίκη. Μέσα σε όλα η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε για τις επαναστάσεις που έκανε στην προσωπική της ζωή καθώς και τις παρεμβάσεις που η ίδια κάνει για τον χώρο του θεάτρου στα social media.

Οι δηλώσεις της Ναταλίας Τσαλίκη

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «η πρώτη μου επανάσταση έγινε όταν είπα στους γονείς μου ότι θέλω να ασχοληθώ με το θέατρο και ο πατέρας μου είχε αντιρρήσεις γιατί ήταν της ακαδημαϊκής άποψης.

Ήθελε να με δει επιστήμονα. Η δεύτερη ήταν όταν κάποια στιγμή στη ζωή μου συνειδητοποίησα πως ούσα μητέρα παραγκωνίζω πιο πολύ τον εαυτό μου. Βάζω δηλαδή σε πρώτη θέση τον σύζυγο και το παιδί και μετά εμένα.

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο και το πιο ύπουλο γιατί είναι πράγματα που έχουν γραφτεί μέσα σου, στο DNA και δεν το καταλαβαίνεις. Τα θεωρείς φυσικά και δεδομένα». «Νομίζω ότι οι παρατηρήσεις μου ήταν τόσο όσο έπρεπε. Περισσότερο δεν ήθελα να πω κάτι.

Δεν χρειάζεται. Μιλήσαμε πολύ, εκτεθήκαμε πολύ, δεν έχει νόημα να μιλάμε. Σημασία έχει τώρα τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα και τι θα γίνει».

«Είναι κουτσομπολιό και ριάλιτι να βγαίνει ο καθένας.. δεν μας αφορά»

Η Ναταλία Τσαλίκη βρέθηκε καλεσμένη στο «φλΕΡΤ» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο «τσουνάμι» καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση.

Η δημοφιλής ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Οι σχολές υποκριτικής έχουν μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να προετοιμάσουν τα παιδιά για αυτό που τους περιμένει. Ότι δεν θα βγουν και θα είναι ο σκηνοθέτης ο γκουρού. Ότι πει δηλαδή ο σκηνοθέτης και εμείς θα σκύβουμε το κεφάλι. Όχι.

Ναταλία Τσαλίκη για καταγγελίες

Είμαστε συνδημιουργοί σε μια παράσταση. Ακόμα και στη σχολή εγώ μαθαίνω από τα παιδιά. Να ξέρουν οι νέοι συνάδελφοι ότι το σωματείο μας ξανασυστήνεται. Μπορούν να απευθυνθούν εκεί γιατί δημιουργείται μια ομάδα που εμπεριέχει μια ομάδα ειδικών και ξέρουν ποια είναι η νομική οδός.

Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας ανώνυμα και να λέει «μου έτυχε αυτό και αυτό». Δεν αφορά και κανέναν, αυτό είναι κουτσομπολιό και ριάλιτι. Δεν μας αφορά και είναι κρίμα για το θέατρο. Δεν το αξίζουμε. Είναι μια πολύ καλή περίοδος αυτή που βγαίνουν στη φόρα πράγματα, μπορεί να μας λυπεί για αυτά που μαθαίνουμε και κόσμος να πέφτει από τα σύννεφα, αλλά ήταν μια γάγγραινα. Ήταν ένα σπυρί που έπρεπε να σπάσει» κατέληξε η Ναταλία Τσαλίκη. Για το κύμα καταγγελιών αναφέρθηκε και η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου!