Ζέτα Δούκα: «Όλες οι γυναίκες στην κοινωνία, είμαστε κακοποιημένες»

Η τοποθέτηση της ηθοποιού για το ελληνικό metoo

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ζέτα Δούκα: «Όλες οι γυναίκες στην κοινωνία, είμαστε κακοποιημένες»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (11/10) η Ζέτα Δούκα. Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για το ελληνικό #metoo ενώ πριν καιρό έστειλε το δικό της μήνυμα για το body shaming.

Οι δηλώσεις της Ζέτας Δούκα για το metoo

«Έχω βιώσει μεγάλη χαρά, προσμονή, δικαίωση μετά τις αποκαλύψεις στον χώρο. Ένιωσα ότι πρέπει κάτι να κάνω και ένωσα τις δυνάμεις μου με τη Σοφία Μπεκατώρου. Πήγαμε στο Υπουργείο δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Πιαδείας. Κάναμε μια σειρά πραγμάτων.

Κρίνω τα πράγματα εκ του αποτελέσματος. Εκκρεμεί η υπόθεσή μου στο σωματείο ηθοποιών. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Με τις καταγγελίες που έγιναν μπήκε ένα μικρό λιθαράκι στην κοινωνία που ξύπνησε. Αν υπήρχε ένα οργανωμένο πλαίσιο και αποφασισμένο πραγματικά να στηρίξει τα θύματα, τότε θα έπρεπε να υπάρχουν έτοιμες οι κρατικές υποδομές για να βρουν τα θύματα βοήθεια.

Όλες οι γυναίκες στην κοινωνία, είμαστε κακοποιημένες».

Για το αν την ενδιέφερε να ασχοληθεί με την πολιτική είπε: «Πάρα πολύ δύσκολα θα έλεγα «ναι» έτσι όπως βλέπω τα πράγματα στην πολιτική. Δεν ανήκω σε καμία πολιτική παράταξη. Δεν πρόσκειμαι κάπου ώστε να πω μου αρέσει σε ιδεολογία. Αν υπήρχε κάτι φρέσκο και νέο και πραγματικά ελπιδοφόρο, τότε μπορεί».

«Οι θύτες πρέπει να φοβούνται»

Η Ζέτα Δούκα προχώρησε σε μια οργισμένη και αιχμηρή ανάρτηση στο instagram με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η φράση που σήκωσε αντιδράσεων και πολλοί την σχολίασαν, όπως ο Δημήτρης Καραντζάς, ήταν η: “Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους”.

Έτσι, η Ζέτα Δούκα με την σειρά της έδειξε έντονα την ενόχληση της με τις δηλώσεις του δικηγόρου και έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram: “Οι θύτες πρέπει να φοβούνται.

Όχι τα θύματα! Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί ό,τι και να γίνει! Η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι έτοιμη γι’ αυτό και αποτελεί το δίχτυ προστασίας τους! Οι μέθοδοι αναχαίτισης της αλήθειας αποδεικνύονται παλιές”.

Ζέτα Δούκα για Κούγια ανάρτηση