Δωροθέα Μερκούρη: "Εάν μου κάνεις ένα μασάζ θα σε βάλω να..." - Η αποκάλυψη για την παρενόχληση που είχε δεχτεί

"Δεν το είπα πουθενά γιατί ντρεπόμουνα"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δωροθέα Μερκούρη:

Καλεσμένη στο «Στούντιο 4» βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (11/10) η Δωροθέα Μερκούρη. Η γνωστή ηθοποιός μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ενώ για το θέμα της παρενόχλησης είχε αναφερθεί και πριν λίγο καιρό.

Οι δηλώσεις της Δωροθέας Μερκούρη

«Αυτό που με έχει μάθει η ζωή για την κριτική ακόμα και την αρνητική είναι ότι θα την κρατήσω. Μπορεί να έχει και 10% αλήθειας. Αλλά εμείς δεχόμαστε την κριτική σε πολύ έντονο βαθμό και το έχω δεχτεί ότι είναι έτσι.

Δεν ήταν εύκολο να έρθω από την Ιταλία εδώ. Είχα συνηθίσει με μια μεγάλη οικογένεια με πολλά παιδιά, μεγάλα τραπέζια. Μπήκα στο μόντελινγκ για να μαζέψω χρήματα να πάω στην Αμερική.Εκεί ήμουν φοιτήτρια και έκανα άλλες δουλειές και μοντέλο. Γνωρίζω τον άντρα μου, που είναι διάσημος κομμωτής.

Κράτησα την Ηλέκτρα 25 ετών, δεν πέρασε από το μυαλό μου να τη «ρίξω», ίσα ίσα παρολίγο να τη χάσω. Και μετά έκανα τη Γαία για να έχει παρέα. Μπορεί οι γονείς να είμαστε λίγο ατσούμπαλοι στο να μεγαλώνουμε παιδιά, ήμαστε λίγο πληθωρικοί. Τα διαζύγια δεν είναι ωραία για τα παιδιά. Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω θα το απέφευγα.

Χωρίσαμε με τον πρώην άντρα μου γιατί δεν προσαρμόστηκε στην Ευρώπη. Ήταν κοινή απόφαση να χωρίσουμε. Είναι δύσκολο όμως γιατί δεν είναι ωραίο τα παιδιά να μη βλέπουν τον μπαμπά τους. Πηγαίνουν βέβαια συνέχεια στην Αμερική. Στη Νέα Υόρκη έζησα τους Δίδυμους Πύργους, τον πόλεμο που έκανε η Αμερική και όλη αυτή την πολιτική αλλαγή που δεν μου άρεσε, το οποίο συνεχίστηκε. Μπήκα πάρα πολύ συναισθηματικά μέσα σε αυτά τα γεγονότα. Με πόνεσε αυτή η αλλαγή. Ήταν πάρα πολύ άσχημα τα πράγματα. Έχω βαριά “τραύματα” από την 11η Σεπτεμβρίου. Έγινε μπροστά μας. Ήταν φρίκη. Δεν νομίζω ότι οι κόρες μου θέλουν να κάνουν παιδιά. Τους λέω ότι “θα κάνετε ό,τι θέλετε”.

Για την σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινιστιν: Βρεθήκαμε στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2012 και μάλιστα επειδή ξέρει πάρα πολύ καλά πώς να προσεγγίσει κάθε γυναίκα και ήξερε πάρα πολλά πράγματα για τις ελληνικές ταινίες και τη Μελίνα Μερκούρη. Το σύστημα αυτών των ανθρώπων είναι να σου δίνουν κάτι που δεν περιμένεις. Σε βάζουν σε μία συζήτηση όπου νιώθεις οικειότητα. Βρεθήκαμε σε ένα πάρτι. Ήμουν ακόμα παντρεμένη.

Ο άντρας μου δεν ερχόταν σε αυτά. Μας σύστησε έναν άνθρωπος σαν μεσάζοντας που είναι ήδη στη φυλακή. Η γραμματέας του Γουάινστιν μου έκλεισε ραντεβού για την επόμενη μέρα το πρωί. Δεν πάει ο νους σου. Γινόταν μια τεράστια ταινία εκείνη την εποχή στην Ιταλία και ήταν παραγωγός. “Εάν μου κάνεις ένα μασάζ θα σε βάλω να παίξεις στην ταινία” μου είπε.

Εγώ δεν κατάλαβα. “Μα εσύ είσαι παντρεμένος” του είπα. Αυτός ερχόταν κατά πάνω μου και ήταν πολύ κοντά. Τον απομάκρυνα. “Θα είμαι εδώ αρκετές μέρες θα το σκεφτώ” και άρχισε να στριγγλίζει και να μου λέει με ποιες έχει πάει. Άνοιξα την πόρτα και έφυγα. Φοβήθηκα. Το είπα στον άντρα μου. Βγήκα από το ξενοδοχείο και έτρεχα πανικόβλητη, Δεν το είπα πουθενά γιατί ντρεπόμουνα. Δεν ήμουν ο εαυτός μου πια».

Δύσκολες ώρες για την πρώην του Μάκη Παντζόπουλου, Δωροθέα Μερκούρη

Σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση προχώρησε η πρώην σύντροφος του Μάκη Παντζόπουλου, Δωροθέα Μερκούρη. Η ίδια συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον πατέρα της, που έχει φύγει από την ζωή.

Σήμερα θα ήταν τα γενέθλια του πατέρα της και για αυτόν τον λόγο η γνωστή ηθοποιός μίλησε με τα πιο όμορφα λόγια για τον ίδιο, του οποίου ακόμα δεν έχει ξεπεράσει την απώλεια, ενώ μια ακόμη απώλεια βίωσε και πριν λίγο καιρό.

Η Δωροθέα Μερκούρη λοιπόν δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μια σπάνια φωτογραφία με την μητέρα της και τον πατέρα της, γράφοντας χαρακτηριστικά στην λεζάντα: “Χρόνια πολλά μπαμπά, το ταμπεραμέντο σου, η μαγειρική σου, η αγάπη και η εξηγήσεις για όλα λείπουν πολύ. Τζιοβάννι θα είσαι πάντα στην καρδιά μας.”

Δωροθέα Μερκούρη ανάρτηση για τον πατέρα της