Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

«Να ζητήσει συγγνώμη» - Έξαλλος ο Βαγγέλης Περρής με τον Γρηγόρη Πετράκο

«Επειδή έγινε πολιτικός, θα ακολουθήσει την πεπατημένη...»

«Να ζητήσει συγγνώμη» - Έξαλλος ο Βαγγέλης Περρής με τον Γρηγόρη Πετράκο
News 12.10.2021 12:14
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το πρωί της Τρίτης (12/10), ο Βαγγέλης Περρής θέλησε να κάνει στην εκπομπή Πρωινό ένα εξαιρετικά αυστηρό σχόλιο με αφορμή την είδηση για την επιστροφή του Γρηγόρη Πετράκου στην νύχτα.

Ο Γρηγόρης Πετράκος έχει γίνει πολλές φορές θέμα συζήτησης στο Πρωινό και συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Περρής τον έχει «αδειάσει» για τις δηλώσεις που έχει κατά καιρούς κάνει για το θέμα του κορωνοϊού.

Το σχόλιο του Βαγγέλη Περρή για τον Γρηγόρη Πετράκο

«Ο Πετράκος είχε πει να ζητήσει συγγνώμη ο Κιάμος γιατί δεν είναι συνεπής, απέναντι σε αυτά τα οποία έλεγε.

Νομίζω ότι τώρα ο ίδιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γιατί έχει τεράστια απόσταση αυτό το οποίο έλεγε, ότι δε μπορεί ακόμα και στα δύσκολα που έχουμε ανάγκη εμείς οι μουσικοί που έχουμε ανάγκη να παίζουμε, να προδίδουμε τα ιδανικά μας και να ανεχόμαστε τις συνθήκες που μας επιβάλλουν οι άλλοι.

Ήταν σαφής και πολύ αιχμηρός και μάλιστα είχε βγάλει κίτρινη κάρτα στον Κιάμο. Επειδή έγινε πολιτικός, θα ακολουθήσει την πεπατημένη, αφού ανήκει στο κόμμα του Τράγκα», είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Περρής για τον Γρηγόρη Πετράκο.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Γρηγόρη Πετράκου για τον κορωνοϊό

«Όλοι ξέρουν ότι δεν έχω κάνει το εμβόλιο και ούτε θα το κάνω ποτέ, αλλά αυτό είναι κάτι προσωπικό γιατί ποτέ δεν παρότρυνα κανέναν ούτε να το κάνει, ούτε να μην το κάνει. Όταν εγώ είμαι γιατρός και έχω 1.000 ασθενείς, πρέπει να δω έναν- έναν το ιστορικό του, να συζητήσω μαζί και του να δω αν πρέπει να κάνει ή όχι το εμβόλιο.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρειάζονται το εμβόλιο. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος 45 ετών, γυμνάζομαι καθημερινά, έχω να φάω κρέας και ζωικά 10 χρόνια, έχω ένα ανοσοποιητικό πολύ δυνατό. Κάνω τις εξετάσεις μου συχνά, οπότε δεν κινδυνεύω από καμία λοίμωξη, ούτε από αυτή. Σε εμένα ένας γιατρός που έχει συνείδηση δεν θα συνέστηνε να κάνω το εμβόλιο. Έχουν βγει πολλά φάρμακα για τον κορονοϊό, υπάρχουν εμβόλια, στα νοσοκομεία έχουν εμπειρία. Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι ακόμα σε συναγερμό.

Έχω γράψει 1,5 χρόνο τώρα; είναι μόνο αναδημοσίευση και κολάζ επιστημονικών απόψεων που διαβάζω και αφού έχω πάρει έγκριση από φίλους επιστήμονες και γιατρούς που έχω προσωπική σχέση.

Πηγαίνει με την πλειοψηφία η επιστήμη και η αλήθεια; Τι μας διδάσκει η ιστορία; Ο Γαλιλαίος ήταν ένας όταν έλεγε η γη γυρίζει. Και τη μια γνώμη όταν είναι σοβαρή την εξετάζουμε. Η επιβολή της μάσκας είναι ενάντια στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Υπάρχουν κοινοί κανόνες που θα τους σεβαστούμε.

Η μάσκα μου έχει κάτσει πολύ στραβά από την αρχή. Δεν είναι απλό πράγμα. Να φοράω μάσκα 1, 2 χρόνια και να καλύπτω το πρόσωπό μου; Αυτό το θεωρώ ενάντια στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Σέβομαι τον απέναντι μου. Δεν θα κάτσω απέναντι σε κάποιον που φοβάται χωρίς μάσκα. Για αυτό έχω να πάω σούπερ μάρκετ 1,5 τώρα. Θα έπρεπε να ερωτηθούν οι άνθρωποι. Θέλετε να συνεχίζουμε να σας προστατεύουμε για πολλά χρόνια και να ζούμε έτσι; Ή να πάρουμε το ρίσκο. Πάντα λένε ότι έχουμε δύο κρίσιμες εβδομάδες. Αλλά κράτησε χρόνια. Έχει εξελιχθεί σε πόλεμο ελευθερίας και όχι υγείας.

Ο Γρηγόρης Πετράκος αναφέρθηκε και στα μηνύματα που έχει λάβει: «Κοιτάω μόνο στατιστικά τα μηνύματα και απαντάω σε όσα έχουν ερωτήσεις. Πήρα χαρτί από την εισαγγελία. Ένα φάκελο με το βίντεο μου και μια σελίδα που έλεγε ότι ο εισαγγελέας δέχτηκε καταγγελία από δύο πολίτες που έλεγαν ότι το βίντεο μου παρακινεί σε ανυπακοή και ζήτησα να μου δείξουν αυτά τα σημεία. Μετά από μήνες η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Μην μας βάζετε στους συνωμοσιολόγους ή στους αρνητές. Τι θα πει αρνητής. Αυτός που αρνείται κάτι γιατί είναι κακό. Δεν είναι αρνητής όλων των εμβολίων. Δεν θέλει να κάνει αυτό το εμβόλιο τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν μπορώ να κρύψω ότι οι συνάδελφοί μου με έχουν απογοητεύσει πολύ. Πολλοί έχουν άλλη άποψη που δεν την λένε γιατί φοβούνται την καριέρα τους».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θεοφανία Παπαθωμά: Το έβαλε στα πόδια μόλις ρωτήθηκε για τον Γρηγόρη Πετράκο

Το σχόλιο «καρφί» του Πετράκου - «Τώρα που δεν συμμορφώθηκε ο Τσιτσιπάς σας χάλασε...»

Share