Πηνελόπη Πλάκα: «Έκανα πολλή ψυχοθεραπεία» - Η εξομολόγηση για την απώλεια που της κόστισε

«Σοκαρίστηκα με την ζωή και με το πόσο μικρή είναι»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηνελόπη Πλάκα: «Έκανα πολλή ψυχοθεραπεία» - Η εξομολόγηση για την απώλεια που της κόστισε

Καλεσμένη στο Στούντιο 4 βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (13/10) η Πηνελόπη Πλάκα. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ψυχοθεραπεία που έκανε μετά τον θάνατο της γιαγιάς ενώ πριν λίγο καιρό είχε μιλήσει για πρώτη φορά στα ψυχοσωματικά σημάδια στο σώμα της.

Οι δηλώσεις της Πηνελόπης Πλάκα για την απώλεια της γιαγιάς της

«Τα τελευταία χρόνια έκανα πολλή ψυχοθεραπεία. Έμαθα καλύτερα τον εαυτό μου, λείανα τις γωνίες μου, αγάπησα πιο πολύ εμένα και δούλεψα πράγματα που με είχαν πληγώσει στο παρελθόν.

Πολλά πράγματα με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, νομίζω πως με την πρώτη στραβή δεν θα το σκεφτείς πάρα πολύ εύκολα. Όταν όμως σου συμβεί κάτι και πέσεις στα πατώματα, όπως είχα πάθει εγώ τότε, είναι η αρχή για να ανακαλύψεις πολλά πράγματα μέσα μου.

Για μένα ο λόγος δεν ήταν ερωτικός, ήταν απώλεια ενός αγαπημένου μου ανθρώπου. Σοκαρίστηκα με την ζωή και με το πόσο μικρή είναι, τι κάνουμε για αυτήν και αν την ζούμε όσο πρέπει να την ζούμε. Από μικρή είχα μια σύνδεση με τον θάνατο. Τον φοβόμουν επειδή είχα άρρωστο άνθρωπο μέσα στην οικογένεια και μεγάλωσα μαζί του. Όταν έχασα την γιαγιά μου, η οποία με μεγάλωσε με τον παππού στο χωριό και ήταν σαν δεύτεροι γονείς μου».

«Έφτασα στα όρια της κατάθλιψης! Δεν καταλάβαινα τι έχω...»

Καλεσμένη στην εκπομπή The 2Night Show βρέθηκε η Πηνελόπη Πλάκα. Η ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή της στην σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα Μου Τον Πλάτανο» από την οποία αποχώρησε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ περιέγραψε και πώς έφτασε στα πρόθυρα της κατάθλιψης.

«Πηγαίνω χρόνια σε ψυχολόγο. Αυτήν τη στιγμή δεν την επισκέπτομαι, αλλά θα πάω σύντομα. Είμαι καλά, η δουλειά μου πάει καλά, οι γονείς μου είναι καλά, έχουμε υγεία και νιώθω ότι έχω όλα όσα θέλω», είπε η Πηνελόπη Πλάκα και αναφέρθηκε στον σύντροφό της, Θοδωρή που είναι μαζί εδώ και 3 χρόνια.

Για τη συμμετοχή της στη σειρά της «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» αποκάλυψε το σήριαλ πήρε το «πράσινο φως» και για του χρόνου.

«Έφτασα κάποια στιγμή στα όρια της κατάθλιψης, με βοήθησε η ψυχοθεραπεία. Δεν καταλάβαινα τι έχω αλλά καταλάβαινα ότι ήμουν κλεισμένη σε ένα σπίτι για 7 μήνες. Είχα τα παντζούρια κλειστά, δεν έβλεπα κόσμο, δεν μιλούσα στο τηλέφωνο και μου χτύπησε την πόρτα μια γειτόνισσα. Μου είπε “τι θα γίνει” και στην κυριολεξία με τράβηξε έξω. Μου έδωσε και τον ψυχολόγο της. Το κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα», είπε χαρακτηριστικά.